Besteveralbums

Hah, server overloaded. Kippaa kun kaikki HH:sta tunkevat töllistelemään.
 
^Olipas tuokin "väsynytttä" settiä. Porukoilla ei ole mielikuvitusta. Sadan parhaan joukossa ei ollut kuin Radiohead 2000-luvulta ja rohkenen väittää, että silloin on takuulla levytetty useitakin levyjä, joiden voisi objektiivisestikin ajatellen mahduvan maailman 100 parhaan albumin joukkoon.
 
^Näissä yleisöäänestyksissä vanhat suosikit ovat aina vahvoilla. Jos joku levy on ehtinyt kerätä faneja viidellä vuosikymmenellä, se pärjää luultavasti paremmin kuin tuskin yhden vuosikymmenen elänyt lajitoverinsa. Tossa ajassa ehtii myös tulla kanonisoiduksi. Monella on houkutus antaa ääniä vaikkapa Revolverille, vaikka ei ole edes kuunnellut albumia koskaan kokonaisuudessaan läpi tai pystyisi luettelemaan sen biisejä.

:) v-a
 
Jyrki_P sanoi:
Tuossa on yksittäisten musiikin ystävien äänestystulosten perusteella laskettu lista maailman kaikien aikojen parhaista levyistä rateyourmusic -sivustolta:
http://rateyourmusic.com/charts/top/album/all-time

Joopajoo, eka blues-levy löytyy sijalta 526. B.B.King: Live At The Regal.
Yksi suosikkilevyni:
s3223.jpg

Sijoitus 4975.
Hah! Onneksi ei tarvitse ostaa levyjä listojen perusteella.
Jotain ratiopäitä 5 kappaletta ennen B.B:tä Pah!
 
Ylipäätään on ihan turhaa edes yrittää listata "paremmuus"järjestykseen kaikkien genrejen musiikkeja samaan listaan. Myyntilistoista voi katsoa mikä on yleisesti suosituinta.
 
Phage sanoi:
^Olipas tuokin "väsynytttä" settiä. Porukoilla ei ole mielikuvitusta. Sadan parhaan joukossa ei ollut kuin Radiohead 2000-luvulta ja rohkenen väittää, että silloin on takuulla levytetty useitakin levyjä, joiden voisi objektiivisestikin ajatellen mahduvan maailman 100 parhaan albumin joukkoon.

Jokaisella on omat suosikilevynsä ja tuollaisissa todella laajoissa "paremmuusjärjestyksissä" tuntemattomien levyjen on turha olettaa olevan kärkipäässä. Rate Your Music:in listaa puoltaa mielestäni se, että se ei perustu näiden levyjen keskinäiseen vertailuun, vaan jokainen levy on saanut yksittäisenä teoksena tuhansia arvosteluita musiikin suurkuluttajilta, ja parhaat arvostelut vuosien mittaan saaneet levyt on vain listattu niiden saaman äänimäärän perusteella.

Eivät omatkaan suosikkilevyni kärkipäässä viihdy ja uudemmistakin levyistä moni olisi mennyt OK Computer:in edelle, mm. Pixiesin Doolittle (sijoitus 20.). Mutta mitä hittoa, listat ovat listoja, jotka eivät koskaan kolahda yksittäisen henkilön makuhermoon.
 
Tässä listassa on hyvää itselle, että löytyy paljon klassikkokamaa mitä soitellaan täälläkin foorumilla ahkerasti. Ainut mitä jää kaipaamaan on historiikki. Miksi juuri nämä levyt ovat tärkeitä tietyille sukupolville tai tietyille genreille. Itselle ihan mukava lista mistä varmaan riittää laadukasta kuunneltavaa piiiiitkäksi ajaksi.
 
Mika sanoi:

Sanotaan, että n. 75% osalta allekirjoitan listan silmää räpäyttämättä. Onhan tämä näiltä osin kuin omaa levyhyllyään plaraisi. Tosin kaikki 1995 ja sen jälkeen julkaistun matskun kyllä hylkäisin surutta ja poimisin tilalle muuta "väsynyttä" kamaa kuten Alice Cooper: Killer ja Billion Dollar Babies, Queen: II, Iron Maiden: Killers, ZZ Top: Tres Hombres, Johnny Winter: Second Winter ja Caprured Live, Rush: Hemispheres ja Moving Pictures, Police: Ghost In The Machine sitten vielä vähän Abbaa ja Elvistä mukaan jne jne.

On päivän selvää, että tuo on tuollainen populaarimusiikin lista. Vastaavat listat pitäisi tehdä sitten muidenkin genrejen osalta kuten blues ja jazz, reggae, soul ja funk, Klassinen musiikki (jaettuna pienempiin osa-alueisiin), punk, kaikki metallin extriimit alalajit jne jne.

Kelpo listä tuo on! Tosin Radioheadin "suuruutta" en ole koskaan ymmärtänyt... guess I'm too old or something...
 
Mä en ole koskaan ymmärtänyt mikä siinä Nirvanassa oli niin mahdottoman hienoa. Toisaalta diggaan yhäkin Soundgardenia ja Alice In Chainsin Dirtiä, sekä Pearl Jamin Teniä.
 
Mä taas en diggaa Pearl Jamiä, tosi ärsyttävä ja tekotaiteellinen, IMHO.
 
Back
Ylös