Behringer DCX2496

Gretch

Käyttäjä
Liittynyt
2.9.2007
Viestejä
10 849
Onkos laitteesta kokemusta? Millaista laatua laitteen analogiulostulot ovat ja mikäli ne jättää toivomisen varaa, onko kokemusta modauksesta?

Takaraivossa kutkuttaa ajatus seuraavasta ketjusta:
1. Kone AES/EBU
2. Behringer DCX2496
3. 2ch Gainclone + 4ch Tripath / Behringer räkkivahvari
4. Emerald Physics CS2 clone

Säätömahdollisuuksia olisi melkoisesti ja jaot tulisi linja-tasolla tehtyä, eli ei tarvi tunkea konkkiin ja keloihin omaisuutta. Vaihekorjaukset sun muut olisi Behringerillä helppo tehdä, vaan jääkö laite pullonkaulaksi?
 
moi
ei varmaan jää tossa systeemissä taitaa olla balanssissa.mulla oli heivasin,pientä verhoa sointikuvaan,diskantissa kanssa pientä häikkää,tulin siihen lopputulokseen ,että parempi ilman,
yksi vaihtoehto ois ollut modata sitä muttakun omat kyvyt ei riittänyt luovuin siitä,
ter.reiska
 
http://www.dcx2496.fr/en/index_en.php

http://www.selectronic.fr/dcx2496_us.asp#07

Suosittelen tsekkaamaan!

EDIT: millä meinasit hoitaa kaikkien kanavien tasonsäädöt?

Nähtävästi käytetty ratkaisu...
Untitled-27.jpg
 
Hyviä linkkejä kiitos. Kanavien tasonsäädöt oli ajatus hoitaa ihan Behringeristä. Oletin, että tämä onnistuisi vaivatta. Myönnettäköön, että en ole asiaa tarkistanut, mutta en usko tuon olevan ongelma. Tarkoitus ei siis ollut kasata mitään monikanavasettiä, vaan hoitaa 2- tai 3-tie kaiuttimelle jokaiselle jaolle oma vahvistus. Esim DCX2496 perään 2 kpl A500:ia (2-tie tapauksessa). Vaihtoehtoiset DIY-värkit on vielä harkinnassa. 6-kanavainen Tripath setti toimisi ihan näppärästi kun ajaisi bassopuolta sillattuna (yht 4 antoa).

Lähinnä näitä asioita tuumaillessa tuo DCX:n laatu on vaan jäänyt kysymysmerkiksi. Nykyisessä setissä saundi on niin puhdas, ettei viitsisi downgradeta. Ehkä ainoaksi järkeväksi lähestymistavaksi jäisi ostaa Behringerin pääte ja DCX nyt rinnalle ihan testiin. Jos äänellisesti ottaa reilummin nykysetille turpaan niin sitten kaavailutkin voisi pistää jäihin. DEQ2496 löytyy jo räkistä ja sen analogiulostulot ei kyllä pärjää E-Mu 1212M äänikortille...

Ainiin. On tosiaan käytetty ratkaisu. Originaalien CS2 jako on hoidettu nimenomaan DCX:llä ja moni tuota on modannutkin.
 
DCX:n kanssa avioitumisen yhteydessä kannattaa miettiä suhtautuminen ainakin seuraaviin ongelmiin:
1) Digitulon tilttailu S/PDIF-signaalin häiriöiden seurauksena. Vikatilanteessa ääni menee sössöksi. Vikatiheys riippuu pitkälti ohjelmalähteen häiriönsietokyvystä. Joillain soittimilla tilttaa 5 kertaa päivässä, toisilla kerran viikossa.
2) Resoluution loppuminen, ellei DCX:n tuloja syötetä täydellä tasolla ja varsinainen volasäätö ole lähtöjen jälkeen (ts. 6-kanavainen potikka). Ilman lähtöpotikkaa ääni muuttuu pienillä tasoilla harmaaksi ja elottomaksi.
3) Mahdollinen hurina balansoimattomana. Modaamattomalla laitteella suosittelen päätteisiin balansoituja tuloja. Modattuna ja lähtöpotikoilla balansoinnista joutuu yleensä tinkimään, joten hurinoita on odotettavissa enemmän tai vähemmän.

Itsellä DCX on ollut käytössä noin 6 vuotta ensisijaisessa setissä. Tällä hetkellä I/O-korttina sekä 6-kanavapotikkana on Selectronicin tuotteet. Pahin ongelma eli kohta 2 tulee noilla modauksilla kuntoon, jolloin äänestä on vaikea löytää pahaa sanottavaa. Myös digitulon tilttailulle löytyy korjaussarja, mutta nykyisellä soittimella tilttailu pysyy hyvin aisoissa. Selectronicin 6-kanavapotikka lisää omat hurinansa balansoimattoman hurinoiden päälle.
 
Omassa käytössä tuollainen ollut vuoden verran.
Signaaliketju: ohjelmalähteet DEQ2496:ssa kuidulla kiinni, siitä aes/ebu:lla DCX2496:een ja tämän perässä 4-kanavainen diy askelvaimennin. Koskaan ei ole mitään ongelmia/häiriöitä ollut, enkä osaa mitään vaatia lisää, en edes kauko-ohjattua volumea.
 
Kiitoksia hyvästä infosta! Onkos kukaan vertaillut niitä analogiulostuloja esim johonkin laadukkaaseen CD-soittimeen? Tuo Kimmoston mainitsema 2) kohta on kyllä hienoinen ongelma. Onko tuohon tullut parannusta uusimpien softien myötä, tai jos laitteelle antaisi 24-bittisenä materiaalit.
 
Täytyy hiukan täydentää tuota 2) kohtaa. Resoluution vähenemistä ilmeni vakavammin jos tulopuolta syötetään analogisena etuvahvistimen kautta.

En ole mahdottoman pitkään ja hartaasti tutkinut, voiko DCX:n tulojen koko +/-15 dB säätövaran käyttää volumesäätönä kun käytetään digituloa. Pikatestin perusteella homma onnistuu ainakin teknisesti, säätämällä lähtökanavien tasot niin alas kuin pystyy (min. -15 dB). Tuloon voi edelleen syöttää 0 dBFS skaalattua 16-bittistä systeemin leikkaamatta, koska dsp käyttää 24 bittiä. Jos tulosignaali olisi skaalattu 24 bit 0 dBFS, niin tasoa joutuisi todennäköisesti laskemaan vähintään 15 dB. Tätä vaihtoehtoa en ole testannut.

Pikatestin mukaan äänenlaatu kyllä kärsii 30 dB:n reson pudotuksesta sen verran että asian kuulee aika selvästi. Tuon saattaisi saada pelaamaan välttävästi, jos päätteiden vahvistukset säätäisi niin alas että maksimiäänenpaine kuuntelupaikalla jäisi 85 dB luokkaan. Tällöin heikoin äänenlaatu saataisiin tason ollessa noin 55 dB, eli keskustelun sallivalla taustatasolla. Päätteissä pitäisi vaan olla 0/+10/+20 dB turbokytkin, mikäli haluaa irrotella pienissä pilsnereissä.
 
Kiitoksia tarkennuksesta. Missään nimessä mielestäni ei näihin laitteisiin kannata tuoda signaalia analogisesti kun se joka tapauksessa joudutaan sitten halpis osin kääntämään digitaaliseksi. Omassa kaavailussa voisin hyvinkin pitää päätteiden gainit sillä tasolla, että juuri ja juuri tyypilliset kuunteluvoimakkuudet saisi aikaiseksi. Paikat hampaista fiilistä en tosiaankaan kaipaa. Pitääpä pistää hattuun hautumaan asioita. Toisaalta olen tällä hetkellä niin tyytyväinen omaan settiin, että saa nähdä pureeko tämä kärpänen vielä väkevämmin kun kesä lähestyy...
 
kimmosto sanoi:
1) Digitulon tilttailu S/PDIF-signaalin häiriöiden seurauksena. Vikatilanteessa ääni menee sössöksi. Vikatiheys riippuu pitkälti ohjelmalähteen häiriönsietokyvystä. Joillain soittimilla tilttaa 5 kertaa päivässä, toisilla kerran viikossa.

Onkohan tällä mitään yhteyttä siihen, että XLR-digiliitännän tuloimpedanssi on 110ohm ja toisaalta normi S/PDIF on annoltaa 75ohm, kuten myös normaali RCA-kaapeli?

kimmosto sanoi:
2) Resoluution loppuminen, ellei DCX:n tuloja syötetä täydellä tasolla ja varsinainen volasäätö ole lähtöjen jälkeen (ts. 6-kanavainen potikka). Ilman lähtöpotikkaa ääni muuttuu pienillä tasoilla harmaaksi ja elottomaksi.

No, jos verrataan muuhun setupin hintaan, niin luulisi että tuo 500e volume controlleri ei ole iso sijoitus suhteessa vaikutukseen prosenttuaaliseen äänenlaatuun. Vai onko Selectronicin tuote ihan susi? Hurinat suuriakin?
 
Taskerin C850 maksaa metriltä muutaman euron, eli 110ohm kaapelin hankinta tuskin jää ongelmaksi. Itselläkin on tuota jokunen metri jemmassa.
 
Gretch sanoi:
Missään nimessä mielestäni ei näihin laitteisiin kannata tuoda signaalia analogisesti kun se joka tapauksessa joudutaan sitten halpis osin kääntämään digitaaliseksi.

Miksei? Meinaan vaan tuota digitulon tilttailua. DCX on 100% vakaa vain käyttämällä analogiatuloja. Diginä tarvitaan myös kourallinen onnea, jotta ääni kestää kasassa :D

Toinen juttu on etusella vaimennetun analogiasignaalin 24 bittisen A/D-muunnoksen ja kertolaskulla vaimennetun 16-bitin signaalin keskinäinen laatuero, joka ei välttämättä mene aina niin että digitaalinen vaihtoehto on parempi. Etusen ja analogiatulojen käyttäminen ei ole oikeasti mikään susi vaihtoehto. Äskeisen kokeen perusteella tuntui jopa siltä, että se on kokonaisuutena parempi kuin 30 dB vaimennettu 16 bitin digi. Olen kuitenkin pärjännyt analogisen vaihtoehdon kanssa 5 v.
 
Miksei? Siksi, että tällöin tarvitaan yksittäinen AD-muunnos lisää toistoketjuun ja itse en ole niin vakuuttunut Behringerin inputtien laadusta, että avosylin ottaisin tuollaisen muunnoksen signaalitielle. Toki se voi toimia hyvinkin, mutta itse vähän moista karsastan. Jos mielestäsi huoli on turhaa niin en lähde asiaa kiistämään ilman omakohtaista kokemusta. Joka tapauksessa lähtökohtaisesti ainakin itse lähtisin rakentamaan settiä niin, että homma tapahtuu puhtaasti ilman muunnoksia siihen pisteeseen kunnes signaali poistuu DCX:stä.
 
kahvis sanoi:
Onkohan tällä mitään yhteyttä siihen, että XLR-digiliitännän tuloimpedanssi on 110ohm ja toisaalta normi S/PDIF on annoltaa 75ohm, kuten myös normaali RCA-kaapeli?

En usko. Varsinainen vika on kuitenkin Cirrus Logic CS8420 luteessa, ja korjaustoimenpide on piirin pois repiminen ja uuden digitulon asentaminen.

kahvis sanoi:
No, jos verrataan muuhun setupin hintaan, niin luulisi että tuo 500e volume controlleri ei ole iso sijoitus suhteessa vaikutukseen prosenttuaaliseen äänenlaatuun. Vai onko Selectronicin tuote ihan susi? Hurinat suuriakin?

Ei ole Selectronicin potikkaloota mahdottoman laadukas. Potikan (Alps) liu'uissa voi syntyä yli puolen dB:n tasoeroja normaalilla käyttöalueella, joten tasapaino hiukan vaihtelee. Hurina ei ole kova, eikä normaalisti kuulu kuuntelupaikalle. Taisi olla -85 dBV vahvistuksella 1.0. Kake on aika epäherkkä ja potikan kytkin luistelee joskus. Fetit eivät tule sovitettuina, joten lähtöihin voi jäädä DC:tä. Lämpöryöminnät ovat myös melko suuria, joten virtakytkintä ei kannata edes asentaa.
 
Alkaa näyttää pikkuhiljaa siltä, että behringerillä olisi markkinasaumaa DCX2496-highend versiolle, missä olisi ulostulojen kauko-ohjattava tasonsäätö (pre-amp) ja 24/196hz S/PDIF digi-in :D
 
Gretch sanoi:
Joka tapauksessa lähtökohtaisesti ainakin itse lähtisin rakentamaan settiä niin, että homma tapahtuu puhtaasti ilman muunnoksia siihen pisteeseen kunnes signaali poistuu DCX:stä.

Joo, kokonaisuuden saa kyllä paremmaksi digituloilla (alkuperäisen digitulon epävarmuudesta huolimatta). Minusta se kuitenkin edellyttää ettei DCX:ää käytetä volasäätöön, vaan homma tehdään monikanavaisena DCX:n ja päätteiden välissä.
 
kimmosto sanoi:
Joo, kokonaisuuden saa kyllä paremmaksi digituloilla (alkuperäisen digitulon epävarmuudesta huolimatta). Minusta se kuitenkin edellyttää ettei DCX:ää käytetä volasäätöön, vaan homma tehdään monikanavaisena DCX:n ja päätteiden välissä.

Tuolta selectroniciltahan saisi uuden digital input modulen 125e hintaan. 150e saa pulittaa missä on tuo jitter clock moduuli ( en ole vielä perehtynyt, mitä se tekee )... Minulle ongelmana tulisi ehkäpä kolvaus kokemuksen puute, kyllähän sen varmaan paikalleen saisi. Mutta olisi mielenkiintoista tietää, voiko jyvässeudulla (vaihtoehtoisesti pääkaupunkiseudulla), teettää kolvaustyön kohtuu hintaan missään?
 
CS8420 on aika pirun pieni satiainen, joten ensimmäinen haaste on purkaminen dsp-korttia hajottamatta. Kapean nauhakaapelin tinaaminen ei ole välttämättä pahin rasti.
Monikanavaisia volasäätöjä lienee mahdollista teettää lisää, joten kaikki ei ole Selectronicin varassa. Ahosen Jannen ensimmäinen tuotantosarja taitaa olla loppu, joka on toivottavasti vain hidaste.
 
Lähinnä tarkoitin juurikin tuon moduulin asentamista, tuolla kolvaustuen hakemisella muualta :)
 
Back
Ylös