BD ääni kotiteatteriin

Protti

Käyttäjä
Liittynyt
26.10.2009
Viestejä
2
Haluaisin tietää asetukset ja tarvittavat toiminnot miten saan kytkettyä Sony BDP 350:n optisen liitännän kautta
vanhaan Sony Dav S500 kotiteatterilaitteistoon monikanavaääntä varten. Eli kun piuha on kiinni, niin mitkä toiminnot laitetaan päälle kustakin laitteesta. Eli ihan perusohjeita kaivataan.
 
Eli jos siellä blu ray soittimen valikoissa jossain on vaihtoehto äänelle jota se tarjoaa ulos niin siihen pitäisi laittaa joku formaatti mitä tuo vahvistin ymmärtää. Eli DTS tai Dolby digital ainakin. Myös PCM ääni taitaa ajaa saman asian.

Sitten sieltä vahvistimesta input tai sellaisesta nappulasta mistä se vaihtaa asetusta mistä liitännästä tulevaa ääntä se toistaa. Siihen optical tai digital millä nimellä se nyt siellä onkaan.

Sitten Sound Field nappulasta valitaan "äänikenttä" jota halutaan käyttää. Jos se soitin tarjoaa vahvistimelle sopivaa monikanava signaalia (DTS, Dolby digital) niin ainakin A(uto).F(ormat).D(ecode) kohdassa se purkaa automaattisesti sen mitä se soitin antaa. Tässä tapauksessa siis 5.1 kanavaista ääntä.

Noin sen muistelin menevän kun joskus tuon tyylinen Sonyn vahvistin oli. Jos ei mennyt oikein niin yritetään uudelleen.
 
Janne tuossa jo hyvin vastasikin. Yleensä kotiteatterivahvistimissa homma menee niin, että ensin kytketään se laite fyysisesti optiseen liitäntään, esim. Optical1 tms. Sitten mietitään halutaanko BD-soitin valita vahvistimesta esim. DVD-soitin -valinnalla. Jos näin, mennään vahvistimen asetuksissa kohtaan "input settings" tms. ja valitaan sieltä dvd-soitin. Input-kohdasta sitten valitaan "Optical1", jolloin vahvistin osaa valita tuon sisääntulon aina kun dvd-soitin valitaan.

Aika usein vahvistimet tunnistavat esim. Dolby Digital -signaalin automaattisesti, mutta kuten Janne toteaa, BD-soittimen äänilähdöksi on valittava optinen liitäntä HDMI:n sijasta.
 
Tuo vahvistin on melko vanha > 8v. Ohjeet olivat hyviä ja järkeenkäypiä, mutta
en onnistunut saamaan monikanavaääntä ulos vahvistimesta. Ohjekirjakin on tainnut mennä
jo roskiin.
 
Oleellista optista liitäntää käytettäessä on että soitin lykkää signaalin bitstream-muodossa. PCM valittuna saat ainoastaan stereoäänen. Jos muistan oikein niin Sonyn bd-soittimissa tämä on suora tai direct nimellä ääniasetuksissa.
 
Scaha sanoi:
Oleellista optista liitäntää käytettäessä on että soitin lykkää signaalin bitstream-muodossa. PCM valittuna saat ainoastaan stereoäänen. Jos muistan oikein niin Sonyn bd-soittimissa tämä on suora tai direct nimellä ääniasetuksissa.

Juu totta. Eihän tuolla PCM:llä todella saa kuin sen stereoäänen pihalle. Niin monta vuotta jo aikaa viimeisistä kotiteatteri jutuista ettei muista enää kaikkea.
 
Back
Ylös