Bastanis

pulsifer

Käyttäjä
Liittynyt
21.8.2007
Viestejä
9
Kaupunki
Hellsinki
Terve Hifiharrastajat!

Näin messujen jäljiltä iski rakenteluinto. Tällä hetkellä musiikkia toistaa Jordanit, jotka muuten ovat ihan hyvät, mutta ääntä ei tunnu saavan millään tasapainoon. Joko ääni on ohut tai sitten pienet yksityiskohdat katoavat.
Uutta projektia miettiessäni törmäsin Bastanikseen (Bastanis.com). Onko kukaan päässyt kuuntelemaan kumpaakaan rakennussarjoista?

Baffelit on omaan kerrostalo kämppään ehkä liian haastavat sisustuspoliittisesti, mutta pienemmät Dragonflyt saattaisivat olla juuri passelit.
Netin syövereistä löytyy isommasta malllista useampiakin mairittelevia arvosteluja, mutta pienemmästä ei oikein mitään. Audioasylumista löytyi (myyjän) viesti, jossa kaiuttimien sanotaan kuullostavan yllättävän samanlaisilta.

Hollannista tilaamalla rakennussarja näyttäisi irtoavan 600-700€ ja kun siihen päälle lisätään postikulut, on kyseessä melko kallis sokko-ostos..

Myös muita vaihtoehtoja saa heitellä ilmaan. Vaatimuksina olisi reipas herkkyys (>90dB) ja kohtalainen WAF eli ladonovet ovat no-go :p
Myös koekuuntelumahdollisuus olisi iso plussa.
 
Nostetaans tämäkin kysymys unholasta :). Löytyykö edelleenkään ketään, joka olisi rakennellut esim. Prometheukset?

jouni
 
Itsekin tuossa taannoin tosiaan harkitsin hankkivani ne Bastaniksen laajakaistat. Sanokaa skeptikoksi, mutta ainakin itseäni mietityttää kyseisten elementtien toiminta pitkällä aikajaksolla.. Kyseessähän on 12" Eminence Beta 12" cx, jonka kartion mekaanisia ominaisuuksia on muutettu kemiallisella käsittelyllä jollain öljyillä ja viululakalla ja liimattu muutama huonekalujen jalkoihin tarkoitettu huopa pyörylä? Mitenkähän on muutaman vuoden päästä vieläkö mahtaa pelittää suunnittelijan haluamalla tavalla?
 
Ihmettelen jos ei toimi, ehkä yksi legendaarisimpia PA-Elementtejä. Ja nimenomaan sen takia käyttävät kun tahtovat kestää kovaa käyttöä. Toi lakka/huopa palanen tuskin tappaa moista. Koita? Ei ole kallis korvata uudella kuitenkaan.

Kaverini on vuokrannut työkseen PA-vehkeitä kymmenisen vuotta, aika pitkälti mies vannoo edelleen eminencen peruselementtien nimeen, sekä subeissa Precision devices tuntuu kestävän ihan mitä vaan. Ja molemmat on aika yleispäteviä monennäköisiin ratkaisuihin, olkoon klubi tai isompi tila.

Huomioitavaa eminencen elementeissä, kaverin keikkaa olin katsomassa, kitaristi polkas n. 3cm halkeaman samaan elementtiin minkä kestoa modattuna mietit (monitoriin rakennettu proto, ilman verkkoa) . Siirsi omaan käyttöön, sillä se vieläkin soittelee. Ja on tästä on kuitenkin viitisen vuotta aikaa.

Pikkasen muutenkin tuntuu olevan keikkapuolella roheempi meininki kuin meillä täällä HE puolella. En voi kuvitella että kukaan soittelisi elementillä missä on reikä. Kuuntelin kun äijä veteli himassa fenderin kanssa settiä, en itsekään huomannut että pienestä halkeamasta olis ollu kuultavaa haittaa.
 
javakalle sanoi:
Ihmettelen jos ei toimi, ehkä yksi legendaarisimpia PA-Elementtejä. Ja nimenomaan sen takia käyttävät kun tahtovat kestää kovaa käyttöä. Toi lakka/huopa palanen tuskin tappaa moista. Koita? Ei ole kallis korvata uudella kuitenkaan.

Tää nyt ei ehkä kuitenkaan ollut se pointti.. Veikkaan, että "ääntä" tulis elementistä vaikka siihen olisi liimattu pala lastulevyä sikaflexillä :D Sitä vaan fudeerasin, että toimiiko Bastaniksien ns. Flex-Cone vielä monen vuoden kuluttua suunnittelijan haluamalla tavalla. Eli kartion pinta-ala pienenee taajuuden kasvaessa ja päin vastoin.
 
Back
Ylös