Band of Joy

cyvältäceectä

Käyttäjä
Liittynyt
2.10.2009
Viestejä
1 976
Eipä noussut lyijylaiva taivaalle, eikä jatkunut yhteistyö Alison Kraussin kanssa, joten Roope kaivoi naftaliinista Band Of Joy-kokoonpanon, jossa muinoin musisoi Bonzo-vainaan kanssa. Ainoa alkuperäisjäsen on Plant itse ja jälki komeaa. Musiikillisesti liikutaan folk-blues-kantri maisemissa paljolti samoissa tunnelmissa kuin Raisin Sand levyllä, eikä materiaali ole lopultakaan kovin kaukana Zeppelin ilmaisustakaan; näissä samoissa maisemissa viihdyttiin jo Zep III merkeissä.

Tältä levyltä löytyy meikäläistä viehättäviä yksityiskohtia kuten singeleksi valittu Los Lobos cover Angel Dance , mikä muistuttaa hieman yllättäen Page/Plant Most High biisiä ja tuo arabialaisine sävyineen myös maailmanmusiikki ulottuvuuden. Mikäli Cindy, I´ll Marry You Some Day kuulostaa tutulta se saattaa johtua esim siitä, että kyseessä on sama ralli, jota Dean Martin, Ricky Nelson ja Martin Brennan vetävät Howard Hawksin Rio Bravo-leffassa tappaessaan aikaa seriffin toimistossa. Oma huvittava yksityiskohtansa liittyy myös Satan Your Kingdom Must Come Down-biisiin, kun muistelee videokristittyjen teorioita rock- biisien piiloviesteistä. Eikös se ole tuossa selvällä englannin kielellä >:D. Vai pitäisikö biisiä varmuuden vuoksi pyörittää takaperin…

Plant vaikuttaa vahvalta omillaan. Mystisissä, utuisissa fiiliksissä etenevä Band Of Joy levy alleviivaa Plantin uutta tulemista. Plant ei tarvitse viereensä Jimmy Pagea, Alison Kraussia-varsinkin kun jenkkilän punaniska markkina näyttää olevan hanskassa- sen paremmin kuin Justin Adamsiakaan, vaan voi tehdä mitä huvittaa trendeistä piittaamatta. Band of Joy levyn biisivalikoimaa katsellessa voi todeta minkä valtavan palveluksen Plant tekee musiikin ystäville kaivaessaan esiin ja levyttäessään näitä helmiä, joiden olemassa olosta on korkeintaan hatara aavistus. Tulipa tuossa mieleen, että minkälainen mahtaa olla Roopen oma levykokoelma ?
 
Kyllä. Robert on The Man. Iskussa ja vanhenee arvokkaasti arvoistaan työtä tehden. Toivottavasti saamme vielä paljon hienoja levyjä ja keikkoja.

:) v-a
 
Band of Joy on täytynyt katsastaa jo pitemmän aikaa, mutta toistaiseksi ainoat kosketuspinnat siihen liittyen ovat Led Zeppelin ja vähemmän tunnettu Possessed, jonka keulahahmo Vernon Pereira soitti Band of Joyn alkuperäisessä kokoonpanossa jonkin aikaa.
 
Hyvä on kyllä levy, ainakin parin kuuntelun perusteella. Vanha on aika komiasti vielä voimissaan ja näyttää nuoremmille mallia monestakin vinkkelistä.
 
^Vanha on käsittääkseni ottanut laulutunteja ja harjoitellut erilaisia skaaloja vuosikausia. Minusta on erityisen hienoa nähdä kehitys nuoresta rock-kukosta aikuiseksi, vakavasti otettavaksi muusikoksi sen sijaan, että saisi todistaa vain muutoksen vanhaksi rock-kukoksi.

:) v-a
 
Totta.

Tuo on kyllä hienoa ja varsin selvästi ollut havaittavissa tässä viime vuosina. Varmaan tuo Alison Kraussin kanssa tehty duetto oli se asian suurelle yleisölle vahvistuksen antanut näyttö aiheesta.
 
Vaikuttaa siltä, että Zeppelin P/P kaksikosta Plant on juuri hän, jonka musiikillisessa paletissa on enemmän sävyjä. Band of Joy tuotos on looginen jatke ihan Zeppelin III asti tarkasteltuna. Vähän ilkeämielisesti voisi väittää myös sen levyn sisältäneen covereita Lead Bellyn ja Bukka whiten tuotannosta, vaikka biisien tekijöiden kohdalla komeileekin Page/Plant. Zep III folk-blues vaikutteiden kohdalla voitaneen puhua amerikkalisesta maailmanmusiikista, joka näyttää olevan Plantille ehtymätön kaivos. Hän on säänöllisesti palannut näille juurille mm 1985 Honey Drippers-projektin yhteydessä ja 2001 Dreamland levyllään. Varsinainen kultakaivos oli- Zep III pois lukien 9 mlj myytä lättyä- Raising Sand duetto Kraussin kanssa.

Plantia vahvasti stimuloivia aiheita ovat myös marokkolainen ja egyptiläinen ( P/P No Quarter-projekti ) sekä malilainen musiikki ( Mighty Rearranger) eli Plant on musiikillisen kehitysprosessin tuloksena siirtynyt Golden God-hahmostaan maanläheiseen maailman musiikin tulkintaan - ja aivan oikein mitä onkaan tapahtunut Plantin äänelle ! -, mikä tietenkin antaisi mukavat lähtökohdat maailman raskaimman folk-bändin uudelleen syntymälle. Plantin mukaan aiheesta voidaan taas keskustella elossa olevien jäsenten kanssa, mutta pitääkö tätä pelätä vai toivoa, onkin kokonaan toinen juttu.
 
Lienette huomanneet Plantin kiertueen ulottuvan Ruotsiin ja Norjaan, vaan ei Suomeen :(. Setistä löytyy kantrihenkisiä levyn tunnelmissa eteneviä sovituksia seuraavista biiseistä: Rock And Roll, Houses of Holy, Thank You ja Misty Mountain Hop, joista klippejä YouTubessa.

Tieto Roopen mahdollisista laulautunneista on mielenkiintoista, sillä taannoin hän väitti ettei edes avaa ääntänsä koskaan. Tottahan se on ettei Roope laula korkeita nuotteja kuten nuoruutensa päivinä, mutta toisaalta tulkintaa ja nyansseja on tullut lisää.
 
Pitäisköhän tuota ruattiin vaivautua. Tietääkö joku mitään ruattin maan lippupalvelua, jos yrittäis zoomailla jos samaan ajankohtaan osuis jokin muukin hyvä konsertti, niin samallahan sitä menis parikin iltaa jos sinne lähtee.

Jyri
 
Back
Ylös