Balettia CD:ltä

Hihi

Käyttäjä
Liittynyt
20.11.2007
Viestejä
280
Tere

Olisiko jollakin antaa levyn nimeä, jossa olisi kokoelma suosituimmista baleteista. Ei varmaankaan yllätys että äänen laatu pitäisi olla hyvä. Minulla on yksi lp _The best of ballet -high light the world best loved ballet, mutta en löydä sitä cd:nä. Se ei tietenkään tarvitse olla juui tuo levy, mikä vain mikä on laadukas ja siinä olisi hyvä kokoelma. En aikaisemmin ole juuri klassista kuunnellut, mutta baletit tuntuu iskevän ihan tosissaan.

Onko muuten edes olemassa huonosti äänitettyjä klassisen musiikin levyjä. hifimaailman testeissä ne saavat aina 4-5 tähteä äänen laadusta.
 
No kokeile vaikka jotain Tsaikovskin Pähkinänsärkijää tai Joutsenlampea. Baletit ovat yleensä sen verran pitkiä, ettei niitä kokonaisina montaa yhdelle levylle mahdu. Oma suosikkini balettisäveltäjistä on Prokofiev, jonka Tuhkimo tai Romeo ja Julia ovat erittäin hyvää musiikkia.

Valitettavasti klassista huonosti äänitettyä on olemassa, ja helppo löytää. Mutta isojen levymerkkien uudemmat tuotokset ovat pääsääntöisesti hyviä. Hifimaailmaan karsiutuu ilmeisesti vain klasariäänitteiden kerma, tuota samaa tähtien määrää itsekin joskus ihmettelin.
 
Esimerkiksi Tshaikovskin baletit Joutsenlampi, Prinsessa Ruusunen ja Pähkinänsärkijä Richard Bonyngen johtamana, orkesterina National Philharmonic Orchestra (3 CD:tä). Hyvät esitykset ja äänitykset.

Prokofjevin Romeo & Julia, paljon hyviä esityksiä, esimerkiksi Abbadon johtama.

Stravinskin baleteista (Tulilintu, Petrushka, Kevään pyhitys ym.) on tosi paljon erinomaisia esityksiä. Stravinskin itsensä johtamat ovat mielenkiintoisia. Boulez, Bernstein, Mehta, Salonen ym. ovat myös erinomaisia.

KL
 
Olisiko sulla antaa ihan levyn nimi niin tiedän etsiä sitä ja ostaa semmoonen. En googlella nyt eihan heti löytänyt. Voi olla että olen vain vähän rähmäkoura ton googlen kanssa, niin vaikea kun se on myöntääkin
 
Hihi sanoi:
Olisiko sulla antaa ihan levyn nimi niin tiedän etsiä sitä ja ostaa semmoonen. En googlella nyt eihan heti löytänyt. Voi olla että olen vain vähän rähmäkoura ton googlen kanssa, niin vaikea kun se on myöntääkin
jpc:ssä 3 Tshaikovskin balettia kokonaan, 6 (!) cd:tä:
http://www.jpc.de/jpcng/classic/detail/-/hnum/1535530
otteita 1 cd:llä:
http://www.jpc.de/jpcng/classic/detail/-/hnum/8359850
Prokofjev (tällä levyllä voi testailla laitteistoa):
http://www.jpc.de/jpcng/classic/detail/-/hnum/5166204
Stravinskin baletit säveltäjän johtamina, erinomaisia vaikka vanhahkoja äänityksiä:
http://www.jpc.de/jpcng/classic/detail/-/hnum/8182018
Boulez'n johtama Stravinski on aina ollut suosikkejani:
http://www.jpc.de/jpcng/classic/detail/-/hnum/2025687

KL
 
Back
Ylös