Balansoitu liitäntä

rajani

Käyttäjä
Liittynyt
18.2.2007
Viestejä
12 789
Kaupunki
Lahti
DIY-n00b kysyy:

Jos äänilähteessä on vain RCA-lähdöt, niin onnistuuko balansoidun lähdön lisääminen jollakin tavoin erillisellä piirilevyllä laitteen sisälle?
Eriasia on sitten tuon hyöty, mutta nyt kiinnostaa onko tuo kytkentä helppo toteuttaa.
 
Kyllä se onnistuu. "Tee itse hifilaitteita"-kirjassa on rakennusohjeet sellaiselle laitteelle. Tai siis itse asiassa kahdelle laitteelle, ohjain esim. äänilähteeseen ja "vastaanotin" vahvistimeen. Mitään erillisiä muuntajia ei tarvita, ja muutenkin vekotin on melko yksinkertainen, IC-piiri, muutama konkka ja vastus. IC-piireinä on NE5532 ja OP471. Kytkennän pystyy kasaamaan reikälevylle. Tuo opus varmaan löytyy kirjastosta, kirjan ilmestymisvuosi on 1998 (1. painos).

t: Pasi
 
Kiitos, pitää poiketa kirjastossa jos innostun. Vahvistimessa on balansoitu tulo ja siitä se ajatus sitten lähti. Yhden yksinkertaisen vahvistimen olen joskus vuosia sitten kolvannut kasaan, mutta sen jälkeen harrastus on ollut hiljaisempaa.
 
Jep, vehjaksen nimi tuossa kirjassa on sitten "muuntajaton symmetrointilaite". :)

t: Pasi
 
TI:llä on tuohon hommaan valmis integroitu piirikin, DRV134, jos haluaa homman pienempään tilaan.

t. Janne
 
Pasi K sanoi:
Kyllä se onnistuu. "Tee itse hifilaitteita"-kirjassa on rakennusohjeet sellaiselle laitteelle. Tuo opus varmaan löytyy kirjastosta, kirjan ilmestymisvuosi on 1998 (1. painos).

On muuten hyvä kirja, kävin sen heti silloin tuon viestin jälkeen maanantaina hakemassa kirjastosta ja pari muutakin ideaa on herännyt.
 
Back
Ylös