Balansoidut monopäätteet?

lehtk

Käyttäjä
Liittynyt
15.2.2007
Viestejä
3 897
Kaupunki
Kerkkoo
Tarvittaisiin päätevahvistimet, mahdollisesti balansoidut monopäätteet.

Kaiuttimien väliin ei voi sijoittaa mitään laitteita tai johtoja, paitsi pitkän mutkan (8-10 metriä) kautta.

Välijohdot etupäästä olisivat ainakin toisella kanavalla 10-15 metriä.

Mitähän vaihtoehtoja löytyisi? Kaiuttimiksi tulee luultavasti jotkin Quadin elektrostaatit.

Pikaisesti silmäiltynä löytyy esim. Arcam fmj p1, alle 4000 parilta. Hinta olisi sopiva.
Putkivahvistin voisi olla poikaa, mutta ainakin BAT VK-110:n hinta parilta eli liki 9000 menee yli kipukynnyksen.

Vaihtoehtona on tietysti se, että päätevahvistin on lähellä etupäätä ja kaiutinjohdot olisivat sitten 10-12 -metrisiä. Siten pärjäisi kai muillakin kuin balansoiduilla laitteilla.


KL
 
Äkkiseltään tulee mieleen Vincent SP-997 (549€/kpl) tai SP-998 (1599€/kpl).
 
Aika vaikea pistit. Quadit on niin ahdistavan paljastavat keskialueella, että elektroniikan on PAKKO olla huippuluokkaa. Olen pari kertaa käynyt MR Hifi:ssä kuuntelemassa noita. Pliniuksen integroidulla niitä soitettiin ja minusta senkään tasoinen laite ei riitä. Yläkeskialue kuullosti kovalta ja taisi paljastaa Pliniuksen soundin. Lisäksi monot on yleensä juuri niitä valmistajien huippumalleja, eli kalliita pirulaisia :) En tosiaan tiedä, että mitä solid state laitteita noihin kytkisi. Kuuntelujeni perusteella lähtisin myös putkilla ehdottomasti ainakin kokeilemaan, mutta mistä löytää halpoja sellaisia. TL Audiossa näkyisi olevan ainakin VTL mono.

Edit: Ainiin, se piti vielä olla balansoitukin ja sisälmyksissä 2 x enemmän tavaraa (siis vieläkin arvokkaampi ja vaikeampi löytää halvalla). Pitkillä kaapeleilla balansoitu voisi olla ihan hyvä, mutta ei kait aivan välttämätön.
 
lehtk sanoi:

Niin, TRE50M.

Niin ja riippuen vaatimuksistasi, testaa myös Nuforce, saatat yllättyä. TL-audiossa olisi myös VTL:t, mutta en tiedä onko niissä balansoidut, luulisi olevan.
 
Usher R-1.5 (HES:siltä, 2100€/kpl). Kyseessä stereopääte ja kuulin sitä tänään HES-tampereen demosetissä ja teki kyllä vaikutuksen.
 
Back
Ylös