B&O Beogram 1700 kysymyksiä

Mikko Pesola

Käyttäjä
Liittynyt
27.9.2008
Viestejä
4
Tietääkö kukaan, että mikä on sopiva arvo B&O Beogram 1700 soittimen MMC 20S äänirasian kuormituskapasitanssiksi? Arvaisin, että soittimen piuhasta tulee luokkaa 100 pF. Korjaimena on Cambridge Audion 640P, jossa on inputin yhteydessä 220 pF konkka. Nyt siis on kapasitanssia yhteensä arviolta noin 300-350 pF. Jos saisin tiedon sopivasta kapasitanssista, niin vaihdan tarpeen mukaan arvoltaan suotuisammat konkat alkuperäisten tilalle. Tietty homman toimivuuttahan voi testata vaikka nappaamalla inputin konkat kokonaan pois ja rakentamalla RIAA:n ja soittimen välille pienen rasian, jossa voi esim. kiertokytkimellä valita haluamansa kapasitanssin. Tähän ei kuitenkaan viitsisi ryhtyä kun en varmaan vaihda soitinta missään vaiheessa toiseen laitteeseen, eikä sovitusta tarvitse oikean arvon löydyttyä muuttaa.

Pitäisi varmaan hommata neulavaakakin. Onko mitään suosituksia jostain tehtävään sopivasta järkihintaisesta aparaatista?
 
Löysin täältä sivustolta linkin Sound Smithin Corporationin sivuille. Tiedustelin oikeaa kuormituskapasitanssia heiltä. Kuulemma 100-400 pF levysoitinesivahvistimen otossa on ok. Mainittu arvo ei sisällä soittimen piuhan kapasitanssia.
 
Back
Ylös