Ayre ?

Markku

Käyttäjä
Liittynyt
2.8.2006
Viestejä
1 849
Mielenkiintoista olisi kuulla Ayre-omistajien mielipiteitä kyseisestä tuotteesta äänellisessä merkityksessä.
 
En omista, mutta kuuluu kyllä niihin merkkeihin joita olisi mukava kuulla lisää. Vähäisistä kuuntelukokemuksista on siis ainakin jäänyt hyvä kuva. :)
 
En omista vielä, mutta kun cd-soittimen päivitys tulee ajankohtaiseksi, on ayren C5-xe ehdottomasti minun valintani. Olen saanut kuunnella sitä kotona omalla setilläni ja parempaa cd-toistoa en ole ikinä kuullut. Olen kuullut stä myös kaupan demoissa, ja minulla ei ole siitä mitään pahaa sanottavaa. Olen päässyt kokeilemaan myös ayren P-5xe levysoitin etuvahvistinta ja se on ostoslistallani seuraavaksi. Kokeilin sitä oman benzin rasiani kanssa, sekä transfigurationin phoenixin kanssa ja jälkimmäinen tulee ayren kaveriksi sitten kun saan rahat kasaan.Eli omien kokemuksieni perusteella voin suositella erittäin lämpimästi.
 
Mihin olet verrannut tuota C5:sta omalla setilläsi ? Olen kuullut Ayren budjettiversionkin herättäneen kuvailemiasi tunteita nimenomaan cd-soittimesta. Tarttee ottaa kuunteluun tuo C5:nen. Kiitos vastanneille :)
 
Komppaan tuota ayren cd5 kehua. Se on virheetön ja tasapaksu hyvällä tavalla. Laaja bandwith ja yksityiskohtainen ääni, suosittelen kuuntelemaan valintaa tehdessä.
 
Markku sanoi:
Mihin olet verrannut tuota C5:sta omalla setilläsi ? Olen kuullut Ayren budjettiversionkin herättäneen kuvailemiasi tunteita nimenomaan cd-soittimesta. Tarttee ottaa kuunteluun tuo C5:nen. Kiitos vastanneille :)
No olen vinyylimiehiä, mutta itselläni on usherin cd-1. Olen testannut myös goldenoten koalaa, joka oli myöskin erittäin hyvä.Vertailin siis noihin, mutta pääasiassa vinyylitoistoon, ja mielestäni Ayre on ainoa kuulemistani cd-soittimista jonka kelpuutan miltei tasavertaisena vinyylitoiston rinnalle.Hyllyssäni oli paljon cd-levyjä jotka olin jo valmis antamaan pois, mutta kuunneltuani ayrella, ne jäivät hyllyyn odottamaan parempia aikoja. :D Itse en ole testannut edullisempaa ayrea, mutta olen kuullut siitäkin vain hyvää, kannattaa kokeilla.
Ayre toi läsnäoloa joka jumitti sinut kuuntelutuoliin useiksi tunneiksi.
 
Usherista ei kokemusta, mutta tuo Koala (bluenote silloin) ei oikein säväyttänyt, tumppu mun mielestä.
Parasta on tosiaan kuunnella omassa setissä tuo C5, kiitos vastauksista ja näkemyksistä :)
 
Minullakaan ei Ayrea ole hyllyssä, mutta on ollut kotikuuntelussa täällä mainitun C5xe:n pikkuveli Ayre CX 7. Hyvä laitehan tuo oli. Soittimesta jäi erityisesti pari asiaa mieleen, ensinnäkin soinnin eloisuus, missään vaiheessa musiikkia ei jarrutella eikä tule laahaavaa vaikutelmaa. Tyypillisesti tämä on hyvä ominaisuus, mutta rauhallisemmalla musiikilla soinnin herkkävireisyys kyllä kärsii, jos ote on kovin räväkkä. Toinen mieleen painunut seikka on soinnin avoimuus ja verhoutumattomuus. Mitään äänen ulostuloa vaikeuttavia esteitä ei tuntunut olevan, ääni melkein pursusi ulos kaiuttimista. Kolmanneksi jäi mieleen soinnin kirkkaus, minkäänlaista matta-vaikutelmaa ei tullut. Sanoisin Ayren olevan selkeästi massasta erottuva soitin, joka on erinomainen valinta, kun oheiskalusto on mietitty ja kuuntelija arvostaa sen vahvuuksia. Minun hyllyyn se ei päätynyt, oli kylläkin lähellä.

Markku viittasi edellä Bluenote Koalaan ja totesi soittimen vaisuksi. Olen kokeillut myös tätä soitinta eikä minulle jäänyt mitenkään vaisu vaikutelma, vaan eteenpäin menevä, elävä ja rehevä sointi, yleisesti varsin positiivinen vaikutelma. Koala on putkilaite. Olisikohan ollut niin, että meidän kuunteluissa olisi ollut erilaiset putket paikalla ja tämä olisi vaikuttanut kuuntelukokemusten eroavuuden. Ääneltään hyvä peli, mekaniikasta en niinkään vakuuttunut!
 
Goldenote Koala saundiin pystyy vaikuttaa aika kivasti putkia vaihtamalla.
Vanhemmissa Koalissa saundi oli vakioputkilla vaisu, siittäkin päästiin putkia vaihtamalla.
Uusin Koala on jo aika harppaus vieläkin parempaan suuntaan.
Alkupään erässä on ainakin erittäin hyvät putket vakiona.
Voi puhua jo että PRATia löytyy!
 
Bluenoteen > nykyiseen Goldenoteen liittyen. Viimeisimmässä versiossa ei ole aikaisempien versioiden kanssa mitään muuta samaa kuin ulkonäkö. Koneisto on rankasti modifoitu Philips Pro, putket ovat Aero Goldit aikaisempien EH putkien sijasta, D/A on AMK:n, kaukosäädin sisältää vain CD:n kontrollit jne. Kyse on sekä soinnillisesti, että mekaanisesti paremmasta soittimesta.
 
Mulla tossa G-Note Koalassa hieman samoja tuntemuksia kuin Markulla, mutten ehkä sanoisi tumpuksi vaan hiukan meheväksi ja pyöreäksi täällä meillä, niinpä Sonneteer Byron veti edelleen pitemmän korren. Mekaniikka Koalassa oli yksi suurimmista syistä miksi en tuosta pitänyt, minulle kun ei DVD-koneisto lerppu-kelkkoineen kelpaa. Ayret on kyllä testaamatta. Mahtavatko olla analogisen tyyppisiä ääneltään kuten Sonneteer Byron on??

T.JTH
 
Ratsaamani laite oli se vanhempi Bluenote Koala ja varmasti oli orkkisputket. Totta on että putkilla saa luonnetta mainiosti säädettyä. Sanalla tumppu tässä tarkoitan sitä että vaikka draivi oli hyvä, tuntui keskialue jyräävän varsinkin yläpään vaisuksi ja vei ilmavuutta soundista. Alapää tuntui kärsivän vakuuttavuuden puutteesta. Laitesidonnaista varmaan myös sillä samaan aikaan oli käytössä putkietunenkin..
 
Jäin taas kiinni housut jalassa ja virtapiuha kädessä. Kaupan setti se oli. En muista oheiskalustoa, joka kertonee että se oli silloisella visiitillä maailman äärin paras juttu. Ei tämä analogisin mahdollinen vehje ole - toisaalta tässä hintaluokassa ei enää juuri häiritsevän "kovia" vehkeitä löydy?
 
jacqueline.lacan sanoi:
- toisaalta tässä hintaluokassa ei enää juuri häiritsevän "kovia" vehkeitä löydy?
Mun mielestäni juuri tuon (c5) hintaluokassa löytyy hyvinkin omanlaatuisia tuotteita, jotka soveltuvat tai eivät harrastajan settiin, olettaen että muukin oheiskalusto on harkittu kompromissi.
 
Omia kokemuksia ei ole Ayresta, mutta Ayrea arvostetaan aika lailla lehdissä. Malleja on esim. Stereophilen 500 suositellun komponentin listalla ja myös Absolute Audion Editors' Choice Awards listalla ja Hifi Choicen Buyer's Biblessä. Esim. Ayre CX-7e CD-toisto on arvostettu Stereoplayssa samoille pisteille kuin Linn Majik CD:ssä, M-L 390S:ssä, Teacin UX-1:ssa ja Naimin CD5x:ssa (+Flatcap). Balansoituna pisteet ovat samat kuin esim. Meridian 808i:llä, Linn Akurate CD:llä ja Naimin CDS 3:lla. No pisteet ovat pisteitä kuten aina :) , mutta kyllähän tuo CX-7e on mielenkiintoinen peli.
 
Markku sanoi:
Mielenkiintoista olisi kuulla Ayre-omistajien mielipiteitä kyseisestä tuotteesta äänellisessä merkityksessä.

Kuuntelin CX-7e:tä muiden laatusoitinten ohella kotikuuntelussa, jolloin se vakuutti pienimuotoisen jatsin toistajana. Ahtaasta studiopopista (esim. Simon:Surprise) se kiskoi detaljeja niin ankarasti esille, että kokonaisuus tuntui kärsivän. Esimerkiksi kitaran komppisäksätykset tuntuivat paikoitellen päälleliimatuilta ja epätaimissa olevilta. Saattoipa olla systeemisidonnainen ongelma, mutta muut soittimet eivät toistaneet asiaa näin.
 
Tuomas L sanoi:
se kiskoi detaljeja niin ankarasti esille, että kokonaisuus tuntui kärsivän.
Olen tuumaillut, että tuo kestäisi aika pehmeänkin oheiskaluston. Tiedä sitten todellisuuden laidasta, mutta jollain sopivan elävällä vahvarilla (im thinking SET) ja hienostuneilla kaiuttimilla (e.g. Vaakun peräänkuuluttamat U:t)
 
Moro taas Jaccu,

saa olla aika tehokas SET, että on Ushereille ajuriksi... :D

Jos et siis parallel SETiä meinannut.

-Mitro
 
Mitro Koskiluoma sanoi:
Moro taas Jaccu,
saa olla aika tehokas SET, että on Ushereille ajuriksi... :D
Jos et siis parallel SETiä meinannut.
-Mitro
Oikeassa olet, kuten aina, kaikkea on vaikea saada, ei tullut edes pieneen mieleeni.
Tuo parallel on ihan uusi juttu miul, löytyyköhän wikistä vai haluaako joku sepustaa kotikontujemme kielellä?
 
Back
Ylös