Ayon Audio

  • Keskustelun aloittaja Bros
  • Aloituspäivämäärä

Bros

Yhteistyökumppani
Liittynyt
17.2.2010
Viestejä
765
Itävaltalainen Ayon Audio on Gerhard Hirtin perustama parikymmentä vuotta vanha yritys, joka valmistaa viittä integroitua vahvistinta, kolmea esivahvistinta, viittä päätettä, neljää CD soitinta ja DAC muunninta. Kaikki perustuvat putkiin. Laitteiden muotokieli on yhteneväinen ja kotelot valmistetaan paksusta mustaksi anodisoidusta alumiinista kuten kaukosäätimetkin. Valmistajan sivuilta ja arvosteluista selviää, että laitteissa on monipuoliset liitännät ja soft start toiminnot ja jo halvimmassa intergroidussa on 0 dB negatiivinen takaisinkytkentä. Laitteet kootaan käsityönä. Kannattaa katsoa tekniset tiedot valmistajan sivuilta ja lukea arvosteluja. Kaiutinmalleja on 18, 96 dB/W herkistä keraamisin elementein ja timanttidiskantin omaaviin. Näinä lama-aikoina kun jotkut valmistajat ovat joutuneet laittamaan pillit pussiin niin Ayonin myynti on noussut ympäri maailmaa. Esimerkiksi Kiinaan laitteita menee konttikaupalla vaikka tietääkseni sielläkin on kyseistä valmistusta. No, laatua opitaan näköjään sielläkin arvostamaan. Toki pääpaino viennissä on vielä Eurooppa ja USA. Suomessa Ayoneita on saanut puolentoista vuoden verran ja palaute on käyttäjillä pelkästään positiivinen. Ei vikoja ja ääni enemmän kuin kohdallaan.
 
Ayonilta on tullut viimeisen vuoden aikana monia uusia kaiuttimia, vahvistimia ja kaikki CD soittimet ovat uutta suunnittelua. Kaikissa Ayonin tuotteissa on takana valo, joka ilmoittaa jos virtajohdon vaihe on väärin. Tämä on kätevä ominaisuus, pitäisi olevan kaikissa merkeissä. Halvin malli CD-7 sai CES messuilla ”Best of Show” maininnan. Siinä on IPOD telakka, balansoidut liittimet ja napinpainalluksella voi valita ylinäytteistyksen päälle/pois. CD-7, CD-1s ja CD-2 malleissa on Itävaltalaisen Stream Unlimited yhtiön valmistama pyörityskoneisto. Wadia käyttää samaa yli kymppitonnin mallissaan. Tuon yhtiön takana ovat entiset Philipsin insinöörit, jotka kehittivät CD formaatin. Osien saatavuus on siis varmasti turvattu.
 
CD-1s ja CD-2 malleissa on SRC 4193 digitaalinen äänenvoimakkuuden säätö, jota pidetään parhaimmistoon kuuluvana. Päätevahvistinta voi siis ajaa suoraa ilman etusta. Tuo äsken mainittu merkki käyttää sitä myös omissa soittimissaan. Näissä, niin kuin CD-5:ssä, käytetään putkina superputkeksi kutsuttua 6H30 putkityyppiä. Olemme tietenkin kokeilleet 6H30 NOS putkia ja hyvä vain paranee! CD-5 mallissa on omalla virtapuolella varustettu putkietunen, erikoisvalmisteiset japanilaiset rengassydänmuuntajat ja huippuosat. Pyörityskoneisto on Philips Pro kakkonen. Katso sisäkuva valmistajan sivuilta, siinä näkee päällimmäisen kerroksen, komponentteja on useammassa tasossa. Ei ole ihme, että soitin painaa 18 kiloa. Kuuntele Ayon jos olet hakemassa parempaa CD soitinta.
 
Bros sanoi:
CD-1s ja CD-2 malleissa on SRC 4193 digitaalinen äänenvoimakkuuden säätö, jota pidetään parhaimmistoon kuuluvana. Päätevahvistinta voi siis ajaa suoraa ilman etusta.

Ja hyvää ääntä hakeva käyttää esivahvistinta ;)
 
Ayon 2s CD soittimen hinta on 3990euroa. Mielenkiinnolla odotan arvosteluja maailmalta kunhan ehtivät kuulostella!
 
Bros sanoi:
Ayon 2s CD soittimen hinta on 3990euroa. Mielenkiinnolla odotan arvosteluja maailmalta kunhan ehtivät kuulostella!
Voishan tuota joku kotimainenkin toimittaja kuunnella. Hieno peli - (luojan kiitos: inputin valinta löytyy laitteesta eikä pelkästään kakesta...)
 
Ayon 1s CD soittimesta ilmestynee arvostelu lähiaikoina Hifimaailma lehdessä.
 
Ensimmäinen esittely uudesta Ayon CD-2s CD soittimesta on julkaistu High Fidelityssä. Siinä on hyviä sisäkuvia, ja muitakin kuvia soittimesta. Teksti jää arvoitukseksi, kieli ei minulle ainakaan aukea.

Tässä osoite: http://www.highfidelity.pl/@main-485&lang=
 
Jos tuo googlen kääntäjä osasi tuon käännöksen oikein, niin tarkoittaa englanti käännöksenä: Hienoa työtä. Suomi käännös onkin sitten jo : Kaunis robotti :)
 
Bros sanoi:
Ayon 1s CD soittimesta ilmestynee arvostelu lähiaikoina Hifimaailma lehdessä.

Juu. Ilmestyihän tuo. Lohjan vanhalla isännällä tais alkaa viidenkympin villitys. Tai kuuden. Se on pahempi.

Eipä munkaan korvat tainneet valehdella kuin aikanaan jäin koukkuun CD-2:een...
 
Ayon Spirit II vahvistimesta J.E kirjoitti Hifimaailma lehdessä: ”erinomaisen hyvä bassokontrolli ja – voima. Putkilaitesarjassa noilla eväillä noustaan A1-luokkaan, joskin ominaisuuksin, jotka löytyvät useimmista puolijohdevahvaimista sisäänrakennettuina. Aivan samoin kuin Ayonin kyky pureutua äänityksellisten seikkojen nyansseihin kuulostamatta silti totaalisen läsnä olevalta tahi elämää aidommalta.”

Olemme täällä samaa mieltä. Spirit II tarjoaa trankkuvahvistimien hyvät puolet ilman niiden äänellistä karheutta. Se ei väritä ääntä ja toistaa sen mitä syötetään, mitään lisäämättä, tai mitään pois ottamatta.
 
Samassa Hifimaailma lehden jutussa J.E. kirjoitti Ayon 1s CD soittimesta: ”Ilmoille tulvahti järkähtämättömän vakaata mutta sävykästä ja avointa ääntä täysin riippumatta musiikin genrestä. Ayon tarjoaa mehevyyden ja läsnäolon lisäksi myös ruutia ja räminää.

Ja jatkoi: ”Samalla tuli mieleen, että olisikohan se (nykyinen) soittimeni sittenkin pullonkaulana yleispätevään ja kaikenkattavaan nautinnollisuuteen.

Eli jos ja kun olet hairahtumassa source first-koulukunnan vietäväksi ja olet etsimässä sitä vihoviimeistä cd-soitinta ja kun sinulta kysytään aiotko harkita myös Ayonia, on syytä vastata: aion.” CD-1s on hienosointinen peli ja näiden kokeilusessioiden ehdoton tähti.”
 
Back
Ylös