AVALON-kaiuttimet

Joke721

Hifiharrastaja
Liittynyt
3.2.2008
Viestejä
2 911
Kaupunki
Oulu
Avalon-kaiuttimien myynti Suomessa on ilmeisesti toistaiseksi ollut melko marginaalista, osin varmaan siksi, että tavallisen tallaajan budjetille sopivia malleja ei ole kovin monta tarjolla (kolme eri mallia "edullisessa" hintaluokassa). Huomasin kuitenkin, että Avalonilla on malli NP Evolution 2.0, jonka hinta Suomessa on 2.490 €, http://www.mrhifi.fi/iwc/index.php4?page=productinfo&prod_code=7970. Tämä asettaa kaiuttimen kovaan ja suosittuun luokkaan esimerkiksi EPOS M16i:n ja M22i:n kanssa (EPOSien hinta on Suomessa huomattavasti edullisempi kuin Avalonin, mutta USA:ssa hinta on M16i:n kanssa kutakuinkin sama).

Olisi mielenkiintoista lukea omistajien tai edes ko. kaiuttimia kuulleitten kommentteja. Itse kun en ole valmis sijoittamaan juuri yli 3.000 euroa kaiuttimiin.

Olen nykyiseen kalustooni tyytyväinen, ja pienellä viilauksella (katso blokini) olen saanut ääntä koko ajan lisää haluamaani suuntaan. kaiuttimeni ovat Audio Physic Tempo JE, enkä ole niitä suinpäin - jos ollenkaan - vaihtamassa. Vaihtohaluja jarruttaa myös ainakin eräs paikallinen kauppias, joka ei ollut halukas antamaan kaiuttimia kotikuunteluun. Vertaisinkin kaiuttimen ostamista ilman kotikuuntelua samaan kuin ostaisi sen kuuluisan sian säkissä.
 
Avalon, kuulemani perusteella, sopii paremmin järeällä päättellä ajettavaksi. Ääni aukeaa vasta järeillä vehkeillä. All this is of course hear-say. Mutta hifiklinikan kuningaskuluttajalla voisi olla sana sanottavana. Kannattaa kysyä.
 
Hei,
onko kenelläkään kokemuksia Avalon NP 2.0 kaiuttimista? Ja jos on, niin millaisia?
 
Susivatkain sanoi:
onko kenelläkään kokemuksia Avalon NP 2.0 kaiuttimista? Ja jos on, niin millaisia?

Kevään Treen messujen aikaan niitä demottiin Hifiklinikan avoimissa ovissa ainakin Pliniuksen elektroniikalla. Pärjäsi hienosti vertailussa isompaankin malliin. Kannattaa kuunnella itse sillä oheiskalustolla, jolla aikoo niitä soitella. Vaikka hienosti soikin, niin jostain syystä ei sytyttänyt, en tiedä oliko Plinius varmasti kunnolla lämmin, koska toisessa paikassa sama vahvistin soi paremmin.
 
Nostan ylös. Moderaattori, olisitko hyvä ja yhdistäisit nämä Avalon-ketjut.
 
Kiitos "rajanille" yhdistämisestä. Foorumin haku toiminnolla en löytänyt tätä Joke721 aloittamaa ketjua.

Täytyy varmaan itse pyrkiä kuuntelemaan tätä. Olen lukenut Stereophilen arvostelun tästä ja siinä se ei ihan pottia räjäyttänyt, vaikka ansioitakin löytyy. Erityisen suurta huomiota on kiinnitettävä sijoitteluun ja riittävään vahvistukseen nähtävästi.
http://www.stereophile.com/floorloudspeakers/708ava/
 
Se on vähän mitä hakee. Samana päivänä kuulimme myös Mitron Lavardin + Le Contoure -kattauksen ja siinä missä Lavardin + Le Contoure ehkä vähän siloittelee ja tekee kuuntelemisen miellyttäväksi, niin Plinius + Avalon toistaa äänitteen kaikella räkäisyydellään.
 
Kuulin tuossa juuri maahantuojan viestin, että Avalonin NP 2.0 ei enää Suomesta saa. Tästä lähtien Suomeen tulee Masterpiece sarjaa. Siellä hinnat alkavat kymppitonnista ja se tiputti ainakin minut kelkasta.
 
Susivatkain sanoi:
Kuulin tuossa juuri maahantuojan viestin, että Avalonin NP 2.0 ei enää Suomesta saa. Tästä lähtien Suomeen tulee Masterpiece sarjaa. Siellä hinnat alkavat kymppitonnista ja se tiputti ainakin minut kelkasta.
Aika typerää toimintaa pudottaa malliston ainoa tavalliselle tallaajalle järkevän hintainen kaiutin pois valikoimasta. Hohhoijaa.
 
Back
Ylös