AV-vahvarilla kuuhun

Mika

Käyttäjä
Liittynyt
3.2.2009
Viestejä
818
Tere,

Teinpä tänään seuraavanlaista kokeilua. Vaihdoin perinteisen (ei AV) Yammun vahvarin tilalle Yammun AV-vahvarin. Ihmettelin, että kuulostaapa laulu etäiseltä. Sitten huomasin, että koneesta löytyy kaikanlaisia presettejä ja valittu Pop/Rock ei vaan toiminut. Jazz-säädöillä alkoi rokkaamaan - jopa Black Sabbath kuulosti paremmalta tolla :). Tässä kohtaa tekee mieli sanoa, että AV-vahvarin säädöillä pystyy muuttamaan tota äänimaisemaa aika lailla. Tosi puristi ottaa tietysti signaalin 'raakana' eikä 'kikkaile' tolla vahvarilla mitään. Jäisiköhän se über-hintainen vahvari ostamatta jos kikkailisi? No, ei tietenkään :).
 
Yammun av-vaffeissa on onneksi "Pure Direct"-toiminto joka ohittaa ne efektihulluudet, tue sitä.
 
murkku sanoi:
Yammun av-vaffeissa on onneksi "Pure Direct"-toiminto joka ohittaa ne efektihulluudet, tue sitä.
Näinhän se menee. Naimin setä sitten kovakoodaa oman efektinsä ja kansa hurraa huippuvahvarille :).
 
No, jos DSP-kikkailut tekevät huippuvahvarin ;) niin siit' sit' vaa', pääsee halvemmallakin :D
 
Vähän samanlainen tausta on minullakin: kauan sitten minulla oli Yahama Ax-890 stereovahvistin ja nyttemmin on jonkinaikaa ollut Yamaha DSP AX2 kotitetatterivahvistin. Kyllä siinä vain on niin käynyt että kuuntelen tuota AX2:ta aina pure direct kytkin pohjassa ja 2 kanavaisena. Ei tämä välttämättä aivan AX890:n veroinen ole, mutta käyttömukavuus on kuitenkin aivan eri luokkaa. Laitteen oppivalla kaukosäätimellä voi ohjata täydellisesti myös Yamahan viritintä. Oikeastaan tuo 22 kiloinen AX2 on aika mainio laite myös stereokuunteluun. Nytkin se tuossa soi ja hyvältä kuulostaa.

En kuitenkaan itselleni menisi ostamaan mitään halpaa kotiteatterivahvistinta. On ihan turha kuvitella että alle 10 kiloisella kotiteatterivahvistimella voi kuunnella riittävän laadukkaasti myös 2 kanavaisesti.
 
No näistä kotiteatteri vahvistimista sen verran että itsellä on Pioneerin VSA-AX 10 Ai,ja on varmaan parhaita pioneerin valmistamia vahvistimia,hinta uutena +4000€ ja painoa 43Kg ja myös 2ch ääntä on kehuttu,mutta enpä ole sillä koskaan leffoja/pelejä kummenpaa kuunnellut.Kyllä tällä Pioneerilla varmaan musiikkikin loistavasti toistuisi,ohjelmoitava näytöllinen kapula on erinomainen,paras mitä ikinä missään vahvistimessa on ollut :D
 
Sen verran pitää peruutella omia sanomisia, että vinyylit kuulostivat aika shitiltä ilman tota straight-nappulaa. Straightilla rokkaa taas vanhaan malliin, jos ei jopa paremmin kuin ennen.
 
Kannattaisko kokeilla jotakin muutakin merkkiä kuin sitä Yamahaa, ei siinä mitään ainakaan menetä ;).
 
Hmmm.. Eikö tasa-arvon nimissä pitäs olla myös gay-nappula... Sois poppi iloisemmin.
 
Eräällä kaverilla on 9.2 setti (9 kaiutinta, 2 subbaria!). Laitteiston sydän Onkyo SC887 esivahvistin, audiolaitteiden kokonaishinta lienee päälle 10k€.
Oli melko kiistatonta, että stereomateriaalilla paras tulos saavutettiin, kun sekä Dolbyn että THXn efektitilat oli päällä. Osa musiikista toistuu tällöin keskikaiuttimesta ja katonrajan "z" kaiuttimista.
 
Onhan noita erilaisia tilaääniä omassakin DSP-AZ1:sessä mutta en kyllä niitä käyttäisi musan kuuntelussa... Sen sijaan pure direct pohjassa mennään ja kyllä 2ch vahvarin pitää olla aikas kova että pääsee samalle tasolle tuon kanssa.
 
pure directin ongelma on että menetetään mahdollisen subin ohjaus ja ylipäästöt sekä tietty huonekorjaukset. Kyllä av-vahvistimetkin voi soida hienosti, mutta ne hinnat alkaen mallit tietty on aika poloisia verrattuna ns oikeisiin vahvistimiin.
 
Itselläni on Denon AVR-2809:ssä kiinni 5.1 setti Tannoyn Sensysejä ja BK XLS200 subi. Olen todennut että Subi kannattaa olla kiinni vahvarissa SEKÄ low, että high level piuhalla. Näin voin vinyyliltä antaa mennä direct moodissa, pääkanaviin menee kaikki ja subbarille sama signaali. Subbarin jakari on minimissä, eli 40Hz tuolla subilla. Minun mielestä näin toimii tällä setillä parhaiten. Sitten digitaalisena menee .1 kanava subille linjana. BK osaa hanskata yhtäaikaa high ja low signaalit ja molemmille voi säätää tasot erikseen.

Ajatuksissa on ollut jossain vaiheessa hankkia 2ch integroitu ajamaan pääkanavia.. Testailinkin Creek EVO2 ja Arcam FMJ-A28 vahvareita, mutta kumpikaan ei käytettävyytensä ja/tai äänen parannuksen osalta antanut sellaista tasoa mistä olisin ollut valmis maksamaan.. Ehkä testaan seuraavaksi jotain muuta, ehkä tämä Denonkaan ei ihan susip@ska ole..

Sen verran vielä edittiä että itse en koe että nuo Denonin käyttämät Audyssey huonekorjaukset soveltuu oikein musiikinkuunteluun.. Leffakäyttöön tilanne on vähän toinen, mutta silloin ne huoneen aiheuttamat ongelmat ei ole niin häiritseviä muutenkaan.. Mielestäni ongelma on se, että käyttäjä ei pääse itse säätämään sitä target curvea, siellä on valittavina vain pari erillaista defaulttia jotka molemmat tuottaa aivan liian kirkkaan äänen. Manuaalinen EQ kyllä löytyy, mutta sitten menetetään ne aikatason korjaukset. Ehkä sellainen moodi olisi poikaa mikä korjaisi vain aikatasossa ongelmia, mutta ei EQuttaisi lainkaan.. Ei tuo Audyssey silti turha ole, esim TV:n kans se on todella hyvä dynamic volume enabloituna.

Mutta direct moodissa täälläkin soi 2ch poppis..
 
suckho: NAD:n oma Audyssey korjauskäyrä vaimentaa juuri aavistuksen korkeimpia ääniä. Kaikki maininnat ja omat kokemukset tukevat sitä että NAD:n Audyssey käyristä juuri NAD:n oma on paras.

Toki sitten on mahdollista ostaa Audysseyltä Pro Kitti ja lisenssi. Näillä voi sitten muokata korjausta mieleisekseen, tai esim rajoittaa korjauksen vain alimmille taajuuksille. Ilmainen Pro Kitti lisensseineen ei toki ole..
 
itselläkin taas pikku kotiteatteri kuume, minkälaista av-vahvaria pitäisi pistää että pääsisi burmesterin rondo sarjan integroidun tasolle musassa vai onko edes mahdollista??
 
hifiguru284: Oma fiilikseni on että jos haluaa luopua 2ch kamasta täysin, niin paalua pitää iskeä pöytään varsin paljon. Lisäksi joutunee suunnistamaan heti Av-pre/pro + päätevahvistin linjalle. Toki tosin en ole itse esim. kuunnellut NAD:n T785:a vaan menin suoraan T175 + NAD päätevahvistin linjalle.

Omista kokemuksista sanoisin siis että ei välttämättä edes onnistu. Tosin hyvien AV-pre/pro+vahvistin tapausten kanssa voi päästä niin lähelle että kyse on pelkästään makuasioista.

Mitä itse voisin mainita tutkimisen arvoisina olisi Primaren SP32 ja A30.7 tai NAD:n M15HD ja M25. Sitten toki myös Anthem, mutta en ole aivan vakuuttunut äänenlaadusta; tosin tämä vain rivien välistä luettua arvailua. Harmi että Parasound päätti perua C3 AV-esivahvistimen. Se olisi voinut olla myös todella hyvä..

*Eli yritän tapaa kuumeen.. :D*

Edit: Tuosta Parasoundista ja 7.1 tuotteiden perumisilmoituksesta, eikös olekin aavistuksen outoja nuo viittaukset suomalaisiin yhteistyökumppaneihin? Ei siinä tosin mitään että näitä kehutaan, hauska olisi vain tietää lisää..
 
Kyllä sitä voi av-vehkeillä päästä aika pitkälle. Ehkä jopa sinne kuuhun saakka.

Esimerkiksi seuraava etunen:
S1000_image.jpg

ja päätteeksi:
s1500.jpg


Tietenkin valmistajalta löytyy vähän tukevampaakin kamaa jos nuo jäävät vähän rimpuloiksi, eli
evolution707_image.jpg

ja riittävän monta tällaista:
evolution_one.jpg

niin johan lähtee... :D

t. jjahifi
 
hifiguru284 sanoi:
itselläkin taas pikku kotiteatteri kuume, minkälaista av-vahvaria pitäisi pistää että pääsisi burmesterin rondo sarjan integroidun tasolle musassa vai onko edes mahdollista??
Kokeile joku edullinen av-vaffi josta löytyy rehellinen pre-out.
Siihen sitten burmesterin rondo kaveriksi hoitamaan etukanavat.
Saundi saattas olla siellä päin... :)
 
Back
Ylös