Autohifin klassikot

******* että on kovia vahvistimia. 150 dB stereoerottelu ja s/n suhde. 8) Ja stabiiliutta 0,00x ohmiin asti. Miksi kaikki tämä on mahdollista autovahvistimella?
 
Juup. Minäkin olen joutunut tyytymään ihan perussarjalaisiin. Pari ART-sarjalaista on autossa ja 3 kpl PC-sarjalaista sängyn alla ihan omana ilona, josko vaik joskus tarviis johonkin... ;)
 
alspe sanoi:
******** että on kovia vahvistimia. 150 dB stereoerottelu ja s/n suhde. 8) Ja stabiiliutta 0,00x ohmiin asti. Miksi kaikki tämä on mahdollista autovahvistimella?

Niin, tietty samaa voi miettiä että mihin tarvitaan ylipäätään vahvistin tehoa yli 10W, kyllä sillä jo kuuluu uutiset?

Tai miksi joissain autoissa on turbo, pienemmilläkin tehoilla ja jopa ladallakin (yleensä) pääsee perille?

Vastaus on kai että joku aina haluaa pikkuisen parempaa, ja löytää edes henkilökohtaiset perustelut haluilleen.
 
Kun muistilohkoja kaivelee, niin "koviin kait kuuluu ainakin vanhemmat celestrat?, ainakin toimivat matalillakin jännitteillä.

Celestra VA210
2 x 100W @ 4 ohm (10.5V - THD < 0.1%)
2 x 200W @ 2 ohm (10.5V - THD < 0.1%)
2 x 400W @ 1 ohm (11.5V - THD < 0.1%)
1 x 400W @ 4 ohm bridged (10.5V - THD < 0.1%)
1 x 800W @ 2 ohm bridged (11.5V - THD < 0.1%)
Fuse: 4 x 40A
Weight: 11.5kg (25.3 lb)

µ-Dimension:it ? esim.
µ-Dimension proX 420
at 12V:
4 x 100W @ 4 Ohms
4 x 165W @ 2 Ohms
2 x 315W @ 4 Ohms
at 13.8V:
4 x 150W @ 4 Ohms
4 x 235W @ 2 Ohms
2 x 448W @ 4 Ohms
damping factor: >300
Freq response: 20Hz 80kHz
S/N ratio: 105 dB

Onhan noita, rahaa kun olis ja pitkää pinnaa metsästyksessä, helpommatkin on kohtuu kiven alla.

Ihan perus Soundstreamin 80/90-luvun setin ( Reference erillissarja, class A päätteet, ja ss10r subi) meni pari vuotta, että onnea noihin hankalampiin,
 
Soundstreamia löytyy täältäkin, tosin vähän köyhempiä malleja:
-Autossa kiinni Rubicon Lil wonder5, sarjan isoin vahvistin.
-Takakontissa Soundstream SS18 reference sub woofer, tiettävästi ainoa Suomessa.
-Irrallaan hyllyssä uusi Reference Class A 3.0-vahvistin.
Niin, autona Impala SS 1996.

Lisäksi yksi Reference 160S-vahvistin, joka ei toimi. Tämä voisi olla edullisesti myynnissä osaavalle korjaajalle.

Näissä vahvistimissa on mielenkiintoinen kytkentäohje, ns.Mixed mono, jossa suppanen kytketään kanavien väliin.
 
Mitä? Kolme sivua tekstiä eikä yhtään Adcomin lankkua! Täältä löytyy varastosta GFA 4402. Ei oikein digidigeillä taida samaan laatuun vieläkään päästä, vaikka mallisarjan halvimmasta päästä onkin.

Ja jos äänenlaatu unohdetaan niin muita varaston "legendoja" on Stroker 18 dvc, jolle rakentelin maanjäristyskotelon kotikäyttöön. Käyttämättömänä edelleen. Kerran kokeiltu autossa. Oiskohan vuosi ollut -96 kun ostin sen ja hintaa oli reilut 4000 mk. Mukaan tuli toki Phoenix Goldin 35 mm^2 virtapiuha. Toinenkin varaston "löytö", tosin hieman vähemmän tunnettu, on Celestion AD15H. Magneetti on melkein asennusreiän kokoinen. Vaihdoin aikanaan Phoenix Goldin halpiselementtiin pelkästään magneetin vuoksi. Todella napakka.

Vahvaripuolelta jonkun sortin "kulttimaineen" sai Phoenix Goldin M 100 vahvari, joka jaksoi liikuttaa strokeriakin iloisesti. Soitinpuolella Denon teki laatupelejä. Yksi löytynee jostain miljoonalaatikosta. Niin ja Focal osasi tehdä erillissarjoja.

Tuttu asensi muuten niihin aikoihin kun Seasin Excel tuli markkinoille tuollaisesta erillissarjan suunnattuna kojelaudalle. Oli stereokuva kohdallaan. Sittemmin kuulemma ihan hyvin menestynyt kilpailuissakin.
 
Kukas muistaa 80-luvun alkupuolelta Clarionin erillislaitteistot. Oli omissa koteloissaan kasettidekki, viritin, taajuuskorjain ja muistaakseni tohon sarjaan kuului vielä monopäätteetkin. Vaati aikamoisesti tilaa keskikonsolissa. Jos joku löytää, niin vois laittaa linkkiä.

Pioneer TS-W69 sai monen Cherryn hattuhyllyn notkolle jossain 90-luvun alussa. Soi hyvin ja magneetissa oli massaa.

Ratho SX-7000 alkoi myydä aika lailla, kun oli jossain testissä huomattavasti kalliimman merkkilaitteen kanssa. Oli aika hyvin tehdyn oloinen halpisvahvari.
http://www.hi-fi-zone.com/audiocar/375-ratho-sx-7000.html
 
Vaikea sanoa ovatko varsinaisia klassikoita, mutta itsellä vaimon autossa käytössä Mission 5,25" etukajarit. Missionhan kokeili 90-luvun taitteessa tehdä autokaiuttimia, mutta ei tainnut taloudellisesti kannattaa, vaikka ääni vallan mahtava onkin. Ko. kärrissä on myös Panasonicin CQ-9800-digitaalipäätteinen soitin ja ko. yhdistelmä on aina iskenyt meikäläisen makuun.

Toinen Missionin tuote odottelee vielä asentamista, eli Missionin Cyrus-pohjainen autovahvistin, sellainen puolipyöreä. Kuulemma tosiaan Cyrus 1/2-tekniikalla, eli äänenlaadusta ei tarvinne kinastella ;)
 
Olisiko mitään tietoa,mistä saisi Cantonin pullman set 300 kajareita 600 sarjan seuraksi eteen niitä tarvitsevalle?Auto samaa ikäluokkaa ja pitäisi olla aikakauden parasta laatua.
 
hiisku sanoi:
Toinen Missionin tuote odottelee vielä asentamista, eli Missionin Cyrus-pohjainen autovahvistin, sellainen puolipyöreä. Kuulemma tosiaan Cyrus 1/2-tekniikalla, eli äänenlaadusta ei tarvinne kinastella ;)

Tuo Missionin vahvari on tosi kova peli. Soi pirun hyvin ja on pirun ruma.
 
Legendaarisia elementtejä joiden nimi ei vaan unohdu:

Cervin Vega Stroker 18"
ja
Phoenix Gold Cyclone / Servodrive

Ja Sonyn Blackpanel mankka joka cd-soitin ei hypännyt vaikka venäläinen ajoi valoissa 70kmh perään ja hänen Mazda 626 lyheni etulasiin asti ja meikäläisen Volvo 940 farkun kori kaareutui ylöspäin 50cm ja pohja 15cm alaspäin :D
 
remotion sanoi:
Legendaarisia elementtejä joiden nimi ei vaan unohdu:

Cervin Vega Stroker 18"
ja
Phoenix Gold Cyclone / Servodrive

Ja Sonyn Blackpanel mankka joka cd-soitin ei hypännyt vaikka venäläinen ajoi valoissa 70kmh perään ja hänen Mazda 626 lyheni etulasiin asti ja meikäläisen Volvo 940 farkun kori kaareutui ylöspäin 50cm ja pohja 15cm alaspäin :D

Ah, tollasen PG:n Cyclonen kun sais jostain...
 
Joo tota en oo koskaan livenä päässy ees kuulee mutta tuota phoenix goldin cyclonea joskus kevyesti popiteltiin penskoina silloisen hificlubin tiloissa jonkun corollan tms sisällä.
 
Sama juttu mulla :p Jotenkin siitä jäi sellainen tunne että se on saatava. Ihan jo osittain se erikoisuutensa takia.
 
Vahvistimista ehdottomasto PPI, Rockford Fosgate, Soundstream ja Audison.
Subbareista JL_Audion voittanutta ei ole: 12W4, 12W6, 15W6 ja uusista W7-sarja. Jykevää tarkkuutta!
Infinityä pääkaiuttimiksi ja toimisi vieläkin, etenkin EMIT oli hieno.
Soittimista Alpine lähellä sydäntä.
 
Mitäs olette mieltä Earthquaken DHC-200 mk2 vahvistimesta? Itsellä moinen käytössä vaikka ikää taitaa ollakin jo se 11v ja hyvin toimii. Ainakin kun googlella katselin niin vahvistimen ilmoitetut tehot ovat joka sivuilla erilaiset joten olisiko täällä kenelläkään tietoa mitä tuo antaa oikeasti.
 
Back
Ylös