Auto cd-soitin hakusessa

teme_l

Käyttäjä
Liittynyt
1.8.2006
Viestejä
220
Itse ei voi kun suositella soitinta, jossa on suora Ipod-ohjaus. Pidemmillä matkoilla, joita itse harrastan paljon, ihan ehdoton kapine. Siis semmoinen joka todellakin myös ohjaa sitä Ipodia. Harmi kun on tuo Applemonopoli noissa, niin muille soittimille ei juuri suoria ohjauksia löydy. 3,5mm plugi/fm-transmitteri härpäkkeet kun on ihan onnettomia käyttää ajaessa.
 

Tomi Y-S

Käyttäjä
Liittynyt
30.5.2007
Viestejä
500
Kaupunki
Hyvinkää
Nostetaas tätä hieman:

Pitäisi hankkia cd/radio autoon hajonneen tilalle ja aika samoilla spekseillä mennään miten ritariässä alunperin ketjun aloittikin. Eli perusrautaa hakusessa pieneen perus-skodaan. Arvostetaan yksinkertaisuutta, toimivuutta ja kestävyyttä nippeleissä-nappeleissa (joita mieluiten minimaalisesti).

Katselinkin läpi Autostudion nettitarjontaa, josta tosiaan löytyi tuota Pioneerin hinnat-alkaen osastoa, mutta myös Alpinen edullista soitinta. Ehdotuksia kuunnellaan. Jos Lehtisen Matilla on uutta tietoa puskaradion/ esson baarin yms. kautta, niin tänne vaan infoa. Loppuviikosta olisi soitin tarkoitus hankkia. Autostudiosta tuli pari vuotta aiemmin hankittua autoon mahtuvat pienet kaiuttimet, niin liike on sinällään tuttu.

Alpinella oli tarjolla edullista soitinta vihreällä näppäinvalaistuksella...ei tulis koti-ikävä niin helposti (voisin kuvitella ajavani Bentleyllä) :D
http://www.autostudio.fi/product_info.php?cPath=21_132_142&products_id=5519
 
M

Matti Lehtinen

DPA sanoi:

Ainakin Becker - merkkisissä soittimissa on, ainakin omasta mielestäni, vallan mainiot "radio-ominaisuudet".

Elikkäs nupista voi suoraan kääntää, niin näytöllä juoksee kaikki kuuluvat asemat ja painamalla voi alkaa kuuntelemaan haluamaansa. :)

Muuten en osaa noihin viritin hommeleihin sanoa mitään. Itsellä on aina toiminut virittimet samoin, niin Alpine, kuin Pioneer rintamalla. Broidin mersussa on Beckerin soitin ja hyvin pelaa radio siinäkin ja se radiokanava "surffailu" oli ainakin omaan makuun tosi kiva homma. :)
 

Hilu

Käyttäjä
Liittynyt
5.12.2008
Viestejä
2
Moroo,

Auton orggis poppikone söi levyn ja vilkuttelee nyt vaan erroria. Uusi täytyis löytää ja vaatimuksia olis USB ja puhelinsarjan kytkentä kaiuttimiin(Nokia Ck-15w). Toisessa autossa on plaukkari jossa rattisäädin, se olis mukava tässä uudessakin olla. Näyttö selkeä lukunen , eikä mitään kauheeta nappulaviidakkoa.

DVD ja navigointi olis tietenki tosi kivat, mutta pirulaiset maksaa vielä aivan liikaa. Mitä raati suosittelee?
 

pasi

Käyttäjä
Liittynyt
1.8.2006
Viestejä
949
Kaupunki
HKI
Onko kellään vielä kokemuksia Alpinen CDE-101R -soittimesta? Näyttäis olevan kohtalaisen edullinen soitin jossa USB-liitin keulassa ja lisäksi saisi kiinni iPodiin/iPhoneen.
 

Shadowman

Hifiharrastaja
Liittynyt
10.11.2008
Viestejä
152
Kaupunki
Raahe
pasi sanoi:
Onko kellään vielä kokemuksia Alpinen CDE-101R -soittimesta? Näyttäis olevan kohtalaisen edullinen soitin jossa USB-liitin keulassa ja lisäksi saisi kiinni iPodiin/iPhoneen.
Pari kuukautta sitten ostin vanhan Sonyn tilalle heräteostoksena tuollaisen CDE-101 RM:n (Punertavalla näytöllä).
Laitteessa on hintaluokka huomioon ottaen varsin kehittyneet sävynsäätimet, koska keskitaajuuden ja Q-arvon voi valita useammasta eri vaihtoehdosta. Samoin pääkaiuttimille saa ylipäästösuotimen tarvittaessa.

Usb toisto on ihan toimiva. Yksirivinen näyttö rajoittaa vähän tiedostojen selailua, mutta rullailee ihan kohtuudella.

Eniten on harmitusta aiheyttanut tuo volume nuppi, josta painamalla valitaan sävynsäädöt -> jos vähän huolimattomasti tökkää sormet potikalle, huomaa säätävänsä volumen sijasta jotain muuta :mad:

Ei ole vähään aikaan tullut hankittua uusia soittimia, mutta ihan kelvollinen peruslaite kaiketi.
Ipod- ominaisuuksista ei kokemusta, vaatinee lisävarusteita toimiakseen.
 

pasi

Käyttäjä
Liittynyt
1.8.2006
Viestejä
949
Kaupunki
HKI
Kävin eilen ostamassa Alpinen CDE-102Ri -soittimen. Laitteen keulassa USB & AUX, takana Alpinen oma liitin johon tulee soittimen mukana iPod/iPhone -sovitin.

Soittimen miinuspuolina tuo Shadowmanin mainitsema volapotikka (jota painamalla pääsee/joutuu säätämään bassotreblejä) ja yksirivinen näyttö hankaloittaa USB-tikulta tai iPodilta/iPhonelta soittamista, biisien ja levyjen valitseminen vaatii totuttautumista. Muuten kyllä tuntuu olevan ihan toimiva peli, ääni on ainakin dynaamisempi ja hiukan erottelevampi mitä auton vakiosoittimessa. Ehkä suuremmat erot tulisivat esiin paremmilla kajareilla.
 

Raimo

Käyttäjä
Liittynyt
17.12.2006
Viestejä
215
Kaupunki
Oulunsalo
Skodan Symphony taitaa vedellä viimeisiään, kun jättää levyn majailemaan pitkiä aikoja sisälleen, eikä ulostu vaikka kuinka painelisi eject-nappia. Siis cd-radio pitäisi löytää.

Ja niitähän on vaikka ja mitä, mutta mistä hintaluokasta alkaa dsp:llä varustetut soittimet ?

Onko Kenwood KDC-BT6544UY edullisin, jossa moinen on ? (Ja onko kyseisestä soittimesta kokemuksia?)

Voisin jopa elää auton nykyisten kaijauttimien kanssa, koska ääni on yllättävän hyvä ja ongelma on lähinnä basso-keskiäänen ja diskantin n. 50 sentin etäisyys. Joskus 90-luvun lopulla oli 3" Audaxit Seasin diskanttien ja Focalin midin kanssa ja silloin taajuusvaste oli kohdallaan, mutta äänikuva paikoittui toki vasemmalle. Kun taas edellinen auto oli perhekäytössä ja siinä riitti vakiosoittimet, kun Huvitutti ja Soiva Siili olivat lähinnä soittolistalla :) Mutta nyt olisi äänikuva mielenkiintoista saada napattua kojetaululle, eikä vasempaan taustapeiliin. Ja siksi tuollainen dsp-soitin kiinnostaisi. Siis kokemuksia, mielipiteitä ?
 

Janne

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
2 057
Kaupunki
Oulu
Alpinella näytti olevan tuo erillinen DSP boksi PXA-H100 joka kytketään datakaapelilla soittimeen ja jolla on mahdollista tehdä 2- tai 3-tie aktiivisysteemi ilman jakosuodinta. Tuossahan olisi myös etuna ettei ulospäin näe onko DSP autossa vai ei, koska pelkkä halvempi DSP liitäntää tukeva soitin on näkysällä ja siitäkin ehkä paneeli irti. Erillinen DSP boksi kustantaa vähän alle 200 ja halvin soitin joka tuota tukee lienee vähän alle 300. Soitin jossa DSP on integroituna kustantanee saman verran, mutta kaapelointi DSP:ltä vahvistimille voi olla jopa helpompi tehdä erillisen boksin kanssa jos sen saa näppärästi asennettua sopivaan paikkaan.

Itse tuumin "sitten joskus" tehdä tuolla systeemillä aktiivijaon ja laittaa etupenkkien alle kaksi pientä stereovahvistinta joista sitten toinen kanava diskantille ja toinen bassolle kumpaisestakin vahvistimesta samalla tavalla puolellaan. Ei ihan halvin ratkaisu mutta perusajatukseltaan mukavan selkeä ja stereokanavien kaapelivedotkin jäisi toisistaan erilleen ja lyhyiksi.

Edit: no on tuo Kenwood kyllä ihan eri hintaluokassa, eli vähän eri asiasta lie kyse.
 

MarkoN

Käyttäjä
Liittynyt
9.8.2006
Viestejä
3 725
Ton Kenwoodin DSP on ilmeisesti rampautettu malli, eli esim. viiveiden säätö toimii vaan kanavaparikohtaisesti, ei oikealle ja vasemmalle kanavalle erikseen. Siis viivettä voi säätää vaan etukaiuttimet vs. takakaiuttimet vs. subbari, mutta stereokuvan korjaus ei sitten onnistukaan. Eli käytännössä sillä ei tee oikein mitään...
 

Raimo

Käyttäjä
Liittynyt
17.12.2006
Viestejä
215
Kaupunki
Oulunsalo
MarkoN sanoi:
Siis viivettä voi säätää vaan etukaiuttimet vs. takakaiuttimet vs. subbari, mutta stereokuvan korjaus ei sitten onnistukaan.

No niin. Olis ollutkin liian hyvää ja halpaa ollakseen totta. Tuota Jannen mainitsemaa Alpinen DSP:tä olen miettinyt, mutta menee kyllä liian kalliiksi minulle (siis DSP + sitä ohjaava soitin).
 

Hilu

Käyttäjä
Liittynyt
5.12.2008
Viestejä
2
Moro,

Poppikone edelleen hakusessa. Onko DVD-soittimista kokemusta? Tämä ebayn vekotin alkoi kiinnostaa. Tohon sitten vielä peruutuskamera 34taalaa. Sitten verot päälle niin noin 500euroa.

Mutta onko noi ihan leluja?
 

Janne

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
2 057
Kaupunki
Oulu
Itse en kyllä lähtis jenkeistä asti tilaamaan, jos jokin nikale tai fiitsöri ei toimikaan kuten luvattu. Tai tarvii jotain lisätarvikkeita. Tai hajoaa ennen aikaisesti. Mutta itse laitteesta en mitään osaa sanoa. :)

Itselle tuli nyt laitettua Alpinen CDA-105i eli halvin Imprint-ominaisuudella varustettu soitin sekä tuo erillinen PXA-H100 DSP. Ei voi kuin suositella asennusratkaisuna, DSP menee näppärästi keskikonsolin taakse tyhjään tilaan piiloon tai tarvittaessa pitemmällä kaapelilla takakonttiin asti. RCA kaapeleiden kytkentä on paljon mukavampaa kun on tilaa. Jos soitin hajoaa, voi DSP:tä kuitenkin käyttää seuraavan kanssa vaikka asetukset joutuukin tekemään uusiksi (säilytetään soittimen kestomuistissa). Jos nyt asennuksesta jotain huonoa niin DSP boksi tarvii oman virransyöttönsä/maadoituksensa, mutta tämä ei ollut ainakaan itsellä hankala homma (syöttö soittimen syötöstä haaroitettuna ja maadoitus samaan nastaan mihin vahvistimetkin). Niin ja DSP boksia kielletään jostain syystä asentamasta ylösalaisin "kattoon", mikä kannattaa huomioida.

Säädöt tuntuu piisaavan moneen lähtöön. Säätöjä saanee tallennettua 6 muistipaikkaan jotka säilyy virtakatkossa, mutta vaihto ei käy ihan kuitenkaan napin painalluksella. Kuitenkin periaatteessa kaiketi matkaan lähtiessä voisi valita oman sweet spot asetuksen ja koko perheen tunnelma-asetuksen väliltä, en ole kuitenkaan vielä käytännössä kokeillut latautuuko todella kaikki tarvittavat asetukset kerralla. Käytettävyydestä en osaa sanoa vielä isompaa sanaa, ei se ainakaan yhtä huono ollut kuin edellinen Clarionin halpissoitin ja pienen opettelun jälkeen tuntuu ihan loogiselta. Varmasti parempiakin voi löytyä tällä saralla. Äänenlaadullisesti yhdistelmä tuntui oikein hyvältä ja tässähän määräävä laite on nimenomaan tuo DSP boksi 4V lähtöineen, mutta kliinisyyttäkin oli mukana, kuten Matti ennusti. En autohifilaitteissa usko että tästä asiasta ihan halvassa hintaluokassa eroonkaan pääsee kun hinnan mukana tuntuu tulevan enemmän ja enemmän ominaisuuksia.

USB tikun paikka / Aux liitin olisi ehkä kätevämpiä etupaneelissa, mutta mukana tuleva USB kaapeli on toki vietävissä hanskalokeroon tai keskikonsoliin niin kuin parhaaksi paikaksi näkee. iPod ohjaus on vielä kokeilematta, ja uusimpien iPod mallien kanssa saa olla varovainen ettei latausjännite ole 5V soittimen syöttämän 12V asemesta jolloin tarvitsee ylimääräisen adapteripalikan väliin, kytkeä ilmeisesti saa mutta 5V laite ei lataudu ajaessa ilman adapteria. Kingstonin USB-tikku toimi plug-and-play, ensimmäisen sukupolven iPod Shuffle heitti errorit vaikka kyseessä periatteessa ja käytännössäkin on USB-muistitikku. Jos haluaa soittaa jotain iPodia tai muistitikkua eksoottisempaa värkkiä Aux-liitännän kautta, tarvinnee erillisen adapterikaapelin tätä varten jotta Bluetooth- tai Full Speed iPod liitäntää voi käyttää Auxina.

Eli: mieluummin ostan soittimen + DSP boksin kuin DSP:llä varustetun yhtä kalliiksi tulevan DSP-soittimen. Vaikka DSP boksi ei tietenkään sovi muiden merkkien kanssa, mutta silti.
 

Jari

Kaupallinen toimija
Liittynyt
8.9.2006
Viestejä
15 082
Kaupunki
Espoo
Seuraavaksi vois omaan kinneriin harkita Nakamichia. Ainakin ennenmuinoin niissä oli ääni kohdallaan. Tuollainen askeesi (mm. ei RDS:ää) puhuttelee :D jotenkin. Tuokos niitä nykyisin joku oikeasti maahan?

cd400.jpg
 

Janne

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
2 057
Kaupunki
Oulu
Voisinpa hyvin kuvitella ettei tuollainen askeesi hirveästi autohifikaupan hyllyssä puhuttele soitinta etsiviä ostajia kun vieressä on tarjolla vilkkuvaloja ja ominaisuuksia poikineen. :D

Toki askeesi yhdistettynä vakiosoittimien tapaisiin mummomallin käyttöliittymiin isoilla napeilla voisi hyvinkin alkaa jo puhutella laajempaakin yleisöä.

Mutta jos puhtaasti äänenlaadullisesti mennään niin olisihan se kiva kuulla mihin tällä autohifin saralla High Endillä pääsee.
 
J

Jigsaw

Seuraavaksi vois omaan kinneriin harkita Nakamichia. Ainakin ennenmuinoin niissä oli ääni kohdallaan. Tuollainen askeesi (mm. ei RDS:ää) puhuttelee Grin jotenkin. Tuokos niitä nykyisin joku oikeasti maahan?

Hellmannin Harri tuo maahan eli Audiohellman . Saa esmes HifiKonexista...

Mulla oli joskus toi arava Nakamichi, cd-300 muistaakseni, hyvä peli. Oikeesti hyvän olonen soundi.. ja tuo 250e hintalappu uutena on suorastaan halpa. Soittaa MP3:setkin. - Ihan hyvä peruspeli. Pitääkin itellekin vielä ostaa tuommoinen toiseen autoon..
 
Ylös