Auto cd-soitin hakusessa

Knight Rider

Käyttäjä
Liittynyt
27.8.2006
Viestejä
976
Kaupunki
Mikkeli
Tulevaan kakkosautoon pitäisi hommata joku suht edullinen soitin. Onko teillä kokemuksia mikä merkki tai malli kannattaisi ostaa, tai mitä ei missään nimessä kannata ostaa? Autoradioiden kanssa ei ole tullut räpellettyä yli 10:een vuoteen. Sen takia tässä kyselen.
 
Moi!

Lyhyen ytimekkäästi ennen nukkumaan menoa ja roomaan lähtöä. :)

Alpine, Clarion, tai Pioneer.

Siinä merkit. Ominaisuuksia piisaa nykyään usb - portista, aikaviiveistä, bluetooth - handsfree hommeleihin asti.

Kuten kotihifissä. Unohda megaboomblastecualizatorit ja keskity laitteen specksejä katsoessasi niihin säätö-ominaisuuksiin, mitä oikeasti tarvitset.

Hyvää yötä ja lauantaina palaillaan. :)

Matti.
 
Alpinen vehkeet ovat kyllä hyvä-äänisiä, mutta minusta käytettävyys on ainakin aikoinaan ollut ihan hirveä. Eivät myöskään ole kaikken edullisimpia. Uusista ei tietoa.

Pioneerit ovat aika simppeleitä käyttää, fyysisesti kestäviä ja hinta-laatusuhde on kohdallaan. Eli ääni pinohiirelle.

P.S Vältä ainakin JVC:tä, kauheita rimpuloita jotka parhaassa (paskimmassa) tapauksessa kestävät jopa siihen asti että takuu umpeutuu.

-I
 
Ingraver sanoi:
Pioneerit ovat aika simppeleitä käyttää, fyysisesti kestäviä ja hinta-laatusuhde on kohdallaan. Eli ääni pinohiirelle.

Ikinä en ole yhtään mukava äänistä autoa kuullut missä on Pioneerin lähde. Kokemusteni mukaan näissä on loudness-soundi, yläpää kihisee ja passo puhisee. Ääneni antaisin Alpinelle, sen verran kovassa suosiossa ovat noissa paremman luokan autohifeissä.
 
Ne ovat nämä autohifihommat todella paljon hankalampia säädettäviä, kuin kotihifi hommat. Pitää oikeasti perehtyä vaiheisiin/suotimiin, ennenkuin edes päästään aikaviiveisiin ja ecutuksiin..

Mulla oli Alpinen DSP:llä varustettu soitin. Lippulaivamalli vuosituhannen alusta.

Liian kliininen ja mitäänsanomaton oli soundi minusta. Koko ajan oli semmoinen tunne, että pitäis vielä säätää, niin eiköhän se vielä loksahda kohdilleen..

Noh. Myin sen pois ja ostin Pioneerin "perus soittimen", elikkäs viiveet puuttuivat, verrattuna Alpineen.

Minun makuuni oli paljon tasapainoisempi ja miellyttävämpi ääni. Sanotaan nyt sitten, että musikaalinen. Ei tullut sitä tunnetta, että pitäisi vielä säätää, vaan tuli tunne, että nyt soi niin hyvin kuin laitteisto antaa myöten. Duunikaverikin hyppäs kerran kyytiin ja totesi, että soi muuten paljon paremmin kuin ennen. Mitäs olet vaihtanut?

Ei meinannut uskoa, kun sanoin, että pelkän soittimen. :)

Mutta juu. Näissä autosoittimissakin on eroja ja merkkejähän on sitten muitakin, kuin yllämainitut. Mcintosh:kin tekee autosoittimia, jotka ovat kyllä hinnoissaan, mutta kovin ovat äänenlaadultaan kehuttuja. Nakamichi on myöskin eräs merkki, mitä arvostetaan äänenlaadultaan, mutta näitä en ole itse kuunnellut, joten enempiä en tiedä.

Alpine on laadukas ja hyvä merkki. Niin on myös Pioneer. Kuinka paljon haluaa sitten panostaa autohifiin ja soittimien tarjoamiin ominaisuuksiin, niin sitä myötä menee hintalaput. Molemmat merkit ovat kuitenkin omansa kuuloisia. :)

Matti.
 
Matti Lehtinen sanoi:
No jokos ritari - ässä löysi soittimensa?

En ole vielä ostanut. Alustavasti olen katsellut seuraavia:

http://www.autostudio.fi/product_info.php?cPath=21_132_142&products_id=5060

http://www.autostudio.fi/product_info.php?cPath=21_132_142&products_id=5007

Alpinen hinnat alkavat 139 eur:lla. Pioneerista saa sillä hinnalla jo seuraavan mallin. Tuo DEH-2900MP pioneer tietysti kiinnostaa eniten halvemman hintansa vuoksi. Perussoitin riittää mainiosti, en tarvitse mitään eksoottisia toimintoja tai kauko-ohjauksia. Oikeastaan ainoat vaatimukset ovat että soitin olisi helppokäyttöinen ja kestävä. Autossa on punertava mittaristo joten punainen näyttö on plussaa.
 
Autosoittimien puolella puskaradio/esson baari/nettikeskustelut, kääntyisivät Pioneerin puoleen, Sonyn sijasta. Näin yleisesti ottaen. Itse en omaa Sonyn autosoittimista kokemusta, joten en tiedä, mutta Pioneerin soittimia olen omistanut yhteensä kolme kappaletta ja kaikki ovat toimineet ja kestäneet moitteettomasti, joten uskallan suositella hyvillä mielin tuota Pioneerin soitinta, mitä olet katsellut, vaikken juuri tuota mallia ole näpläillytkään. :)

Matti.
 
Itse käytän nykyään autossa(kin) Trekstor Vibeziä suoraan erilliseen vahvistimeen kytkettynä. "Radiona" on edelleen Skodan alkuperäinen romu. Mutta sehän ei ole signaaliketjussa kiinni kuin radion kuuntelun aikana. Tosin vahvistin voisi olla parempi. Nyt mulla on tuollainen helppo ratkaisu. Ei mitään ihmeellistä, mutta alkuperäiseen verrattuna päivä on sentään vähän sarastanut. 8)

Vielä kyllä tekis mieli laittaa kunnon vahvistin ja sitten soittimen ja vahvistimen väliin kytkin, jolla valitsisin kahden soittimen välillä. Ja toiseen kytkisin lisäksi potikan helppoa voimakkuuden säätöä varten.

Mutta ei oo vielä tehty, kun "ei tuu toimiin..." :D
 
Janste sanoi:
Ikinä en ole yhtään mukava äänistä autoa kuullut missä on Pioneerin lähde. Kokemusteni mukaan näissä on loudness-soundi, yläpää kihisee ja passo puhisee. Ääneni antaisin Alpinelle, sen verran kovassa suosiossa ovat noissa paremman luokan autohifeissä.

Makuasioitahan ne... Itse olen kuullut hyvänkuulosia settejä Alpinen, Pioneerin, Clarionin ja Kenwoodin (vanha) vehkeillä. Autohifipuolella kyllä kuulee harmillisen usein tuota korvaan kihisevää disua. Makuasioita toki nämäkin, enkä ole autohifipuolta seurannut sen jälkeen ollenkaan kun kotihifistä innostuin.
Mulla on vieläkin Pioneerin 9400 lippulaiva useamman vuoden takaa, ja olen ollu siihen todella tyytyväinen. Mutta näissä perushintaluokan vehkeissä kiinnittäisin enemmän huomiota käytettävyyteen ja kestävyyteen kuin äänenlaatuun, sillä en usko että niistä kauhean suuria äänellisiä eroja löytyy.

Alpinelta on kyllä löytynyt minusta aika hyvin noita erivärisiä mankkoja, mutta en tiedä löytyykö niitä halvimmista malleista.

-I

:edit Mullakaan ei Sonysta ole omaa kokemusta, mutta muutama kaveri kironnut aikanaan alimpaan helvettiin laadultaan. Uusista en tiedä.
 
Ääni Pioneerille, hyvä viritin ja soundi. jos budjetti kestää niin Deh-P4900 "ns" parametrisellä korjaimella jopa auton vakiokaiutinsetillä saa aikaan yllättävän hyvät soundit.
 
Pinohiiri DEH-2900MP tuli sitten ostettua 99 eur hinnalla. Asennus oli helppo ja soitin kävi hyvin paikalleen. Hyvin on myös toiminut tähän mennessä. ;)
 
Dodi!

Onneksi olkoon uuden hienon soittimen johdosta. :)

Etköhän sä ole jo kohta kyselemässä täällä vähän laadukkaampien kaiuttimien, päätevahvareiden ja supparin perään. :D
 
Matti Lehtinen sanoi:
Dodi!

Onneksi olkoon uuden hienon soittimen johdosta. :)

Etköhän sä ole jo kohta kyselemässä täällä vähän laadukkaampien kaiuttimien, päätevahvareiden ja supparin perään. :D

Tuskinpa vaan! Vaimo tuolla autolla etupäässä ajelee ja soittelee natiaiselle "känkkäränkkää" :) Toisaalta, nappulahan on tietysti kuunnellut pienestä pitäen laadukasta ääntä. 18v saattaa hänellä olla jo aika kovat vaatimukset. :D
 
Nyt kun auton metsästys on käynnissä niin pitäähän sitä blues-vehkeet olla mietittynä valmiiksi.
Oletteko vielä törmänneet soittimeen mikä toistaa usb-kalikalta FLAC-tiedostot?
 
Kaverilla oli kerran lainassa sellanen Porsche, jossa oli joku pingviininkuvalla varustettu kiintolevyhärpäke, siis Linux-pohjainen, mutta tuo lienee jo poistunut markkinoilta...

WMA:ta kyllä enemmän mainostetaan, kuin mitään laatuformaatteja. Massavoimat jylläävät, eikä laatu ole muodissa.
 
Janste sanoi:
Nyt kun auton metsästys on käynnissä niin pitäähän sitä blues-vehkeet olla mietittynä valmiiksi.
Oletteko vielä törmänneet soittimeen mikä toistaa usb-kalikalta FLAC-tiedostot?

Ymmärtääkseni Ural CDD ConceRt - soitin tukee myös FLAC:ia, kaiken muun mahdollisen lisäksi. Suomeen ei vain taida olla maahantuojaa, enään, joten ulkomailta tilaukseen menis ja soitin on aika arvokas. Tästäkään soittimesta en tosiaan ole varma, mutta näin olen ymmärtänyt, että tukisi:

http://www.alibaba.com/catalog/11232114/Ural_Car_Audio.html

WAV:ta ja Apple:n losless:ia tuntuvat sitten tukevan melkein kaikki nuo USB - liitännällä varustetut soittimet, mitä markkinoilta löytyy, että näillä eväillä näköjään. :)
 
Back
Ylös