Aurelia Ambera vs Magenta

jaytski

Käyttäjä
Liittynyt
17.10.2010
Viestejä
5
Kun kaiuttimet kerran haussa, lähdimpä aloittelevien hifikorvieni kanssa kuuntelemaan otsikossa mainittuja kaiuttimia.

Magentat maksaa n. 800 euroa ja amberat n. 1400 euroa. Ensin ajattelin, että magenta on rahoille parempaa vastinetta ja tuskin eroa kuulee. Mutta mutta... Mielestäni suurin ero on: kun kuuntelin amberoita, soittajat asettuivat mukavasti eteeni ja kun vaihdoin magentoihin tämä vaikutelma mielestäni katosi. Eli amberoilla eteeni avautui mukava 3d äänikenttä kun taas magentoilla ei niinkään. Basso vaikutti myös mukavammalta ja kokonaisuudessaan tasapainoisemmalta amberoissa.

Tekeeke hinta päässäni tepposet ja kuvittelen vain... Oletteko vertailleet? Korvani käskee ostaa amberat, lompakko magentat. Tiedän, että vain korvillani on väliä, mutta kun ne ovat niin harjaantumattomat. Maksaisitteko itse 600 euroa enemmän? Nuo halvemmat magentat kun on hallinneet vielä kaiken näköisiä testejä...

Onhan tämä vaikeaa...
 
Ellet useampia vaihtoehtoja käy kuuntelemassa, niin osta kalliimmat, koska ne kuulostivat mielestäsi paremmilta.
Jos ostat ne heikommat, niin jahkailet ja jossittelet niin kauan kunnes menet ja vaihdat ne johonkin muuhun. Erityisesti silloin, jos ne kotonasi soivat vielä eri tavalla ja ehkä jopa heikommin kuin liikkeessä.

Onhan se 600 rahaa. Kumpiakaan en ole itse kuullut, enkä osaa niihin ottaa kantaa.
Jos ei ole ihan pakko heti päätöstä tehdä, niin laajenna hiukan ehdokasvalikoimaa. Ei sitten tarvitse heti keväällä kaiuttimia vaihtaa, kun tietää niistä muistakin jo jotakin.

Se on nääs toi:" Jos sittenkin olis kannattanu...?"
 
Paljonhan tuo valinta riippuu kuuntelutilastasi: Jos tilaa on paljon, niin Ambera on parempi vaihtoehto. Magenta toimii ehkä paremmin pienehkössä tilassa.
 
Ota molemmat kotiin kokeiluun ja tee päätös vasta sitten. Omassa kuunteluhuoneessasi tilanne voi olla aivan päinvastainen.
 
sean sanoi:
Paljonhan tuo valinta riippuu kuuntelutilastasi: Jos tilaa on paljon, niin Ambera on parempi vaihtoehto. Magenta toimii ehkä paremmin pienehkössä tilassa.

Taitaa olla itseasiassa päinvastoin. Magenta toistaa matalammalle kuin Ambera ja on aika muhku muutenkin bassoltaan ainakin betonikopperossa, vaikka neliöitä oli n. 25. Voi olla että Amberan saa paljonkin helpommin toimimaan pienemmässä tilassa.
 
Magenta ei toiminut minunkaan 24m2 kerrostalohuoneessa ollenkaan.
 
Onko se sitten vain harhaluuloa, että pieni kautin kuten magenta, ei voi toimia isommassa huoneessa esim. meidän olohuone varmaan n. 25 neliötä. Eli pieni kaiutin = pieni ääni? tämä ei taida pitää paikkaansa... Jotenkin sitä vain ajattelee, että eihän tuollaisesta "tulitikkulaatikosta" voi mitään bassoakaan lähteä...
 
No yllättävän paljon bassoa siitä Magentasta lähtee, mutta ainakin testien perusteella Ambera on tasapainoisempi toistaja, kuin Magenta ja se on helpompi saada toimimaan haastavissa tiloissa.

T.V@lve sanoi:
Mikä sen sijaan toimi?

Itse luovuin Magentoista ja laitoin tilalle Forvoice 7.7:t. Alkoi homma skulata sen jälkeen.
 
No mieli vaihtui. Ostin lopulta Neat motive 2. Olivat käytettynä myynnissä.
 
Hyvät kaiuttimet,olen kuunnellut noita Naimien perässä.
 
Siihen pakettiin ostin vähän parannusta vahvistimeenkin.

Nyt se ensimmäinen hifi laitteisto on valmis. Ja hyvältä kuullostaa! Ehkä sitten joskus kun korva harjaantuu näistäkin jotain puutteita löytää mutta tällä hetkellä fiilis on fantastinen. Levylautasella Erykah Badu. Yes!

Soitin: Rega P3-24 & TTPSU
Äänirasia: Nagaoka MP200
Vahvistin: Marantz PM6003
Kaiuttimet: Neat Motive 2
Esivahvistin: Campridge Audio Azur 640P
Kaapelit: Supra Ply
 
^ Ihan kivalta näyttää. Sopiva mikstuura nakunakua ja sävynsäätämistä >:D :D

Onko sulla digilähdettä, vai kuunteletko pelkkää vinyyliä?
 
k4mmo sanoi:
^ Ihan kivalta näyttää. Sopiva mikstuura nakunakua ja sävynsäätämistä >:D :D

Onko sulla digilähdettä, vai kuunteletko pelkkää vinyyliä?

Eipä ole digilähdettä. Eipä ole kyllä yhtään cd levyäkään. Tai no jos macbook lasketaan digilähteeksi, eipä varmaan lasketa. Se tosin aika epähifillä rca piuhalla kiinni. En ole vielä testannut miltä kuulostaa.

Aika hyvin on noita vinyylejä tarjolla ja oikeastaan kaikki levyt mitä on halunnutkin on löytynyt. Tilaukset kätevästi netistä ja levyt ovella parissa päivässä. Toki paikallisiakin tuetaan! Tulevaisuudessa varmasti hankin cd soittimen rinnalle, ja eiköhän sekin löydy täältä myyntipalstalta kuten kaikki muutkin laitteet lukuunottamatta tota esivahvistinta.
 
Nostellaas vanhaa keskustelua...

Elikkä usean vuoden ajan kaiuttimina ovat palvelleet Aurelian Magentat terästettynä BK200 subilla. Nyt on alkanut polttelemaan siihen malliin, että pientä päivitystä parempaan pitää saada :D

Ensimmäisenä tulivat mieleen Aurelia malliston isoveli Ambera, koska olen tykästynyt "Aurelia-soundiin". Toki myös muut "Suomi" kaiuttimet (Gradient 5/6, Amphionit, yms.) ovat käyneet mielessä. Koska asun pienessä hirsisessä rintamamiestalossa, on kaiuttimien sijoitus aina oleva seinän vieressä ja vielä lähellä nurkkaa. Nykyisessä sijainnissaan Magentat soivat kohtalaisen tasapainoisesti, mutta tulevaisuudessa joudun todennäköisesti vaihtamaan kuuntelutilaa.

Eli nyt hakusessa kaiuttimet olevat kaiuttimet pitää soida hyvin pienessä tilassa ja olla selvä parannus Magentoihin. Hintaluokka mielellään 2000€ tai alle. Jos jollain on omakohtaisia kokemuksia esimerkiksi Magenta vs Ambera tai Gradient 5/6, niin olisi kiva kuulla niistä :)
 
Kokemusta on Magentoista ja Amberoista.

Amberat ovat mielestäni selvästi dynaamisemmat ja musiikillisesti laaja-alaisemmat. Suurempi akustinen tilavuus ja fysiikka tuovat enemmän muskelia toistoon. Tuo toiston balanssi tekee myös Amberoista, yllättävää kyllä, helpommat sijoittaa erilaisiin huonetiloihin.

Uskallan väittää, että Amberat tuovat selvän parannuksen nykyiseen tilanteesen.

Jos mahdollista asia kannattaa varmistaa koekuuntelulla



Tällä hetkellä omassa käytössä ovat Aurelian Saphirat, joilla päästään Steinwayn D-sarjan dynamiikan tuntumaan kotitarpeeksi.
 
Tällä hetkellä omassa käytössä ovat Aurelian Saphirat, joilla päästään Steinwayn D-sarjan dynamiikan tuntumaan kotitarpeeksi.

Itse en Amberoiden ja Magentan välillä kuule suurta eroa, on jopa niinpäin, että Magentat toimii jopa Amberoita paremmin.

Nuo Saphirat on kovat toistimet. Yllättävän vähän jengillä näitä on laatuun nähden. Saphiroiden dynamiikka on kerrassaan vakuuttavaa ja samoin yläkerta erittäin ilmava, irtonainen.
 
Itse molemmat omistaneena suosittelisin Amberoita. Magentan basso-osasto on luonteeltaan hieman mahtailevampi, varsinkin takaseinän läheisyydessä. Ne vaativat myös enemmän tilaa, koska kotelo on syvempi. Amberoiden sointitasapaino seinän vieressä oli paljon parempi, aivan kuten Coltrane jo totesikin. Molempia tuli soitettu kahdessa eri tilassa.

...Saphirat olen kuullut muutamaan otteeseen myymälädemoissa. BK ja Magentat myyntiin ja Saphira-kaupoille :)
 
Nuo Saphirat on kovat toistimet. Yllättävän vähän jengillä näitä on laatuun nähden. Saphiroiden dynamiikka on kerrassaan vakuuttavaa ja samoin yläkerta erittäin ilmava, irtonainen.

^ (1).Olisko yksi syy se että monella huono kuuntelu bunkkeri jossa hyväkin kaiutin jää puolitiehen.(2)Tavallaan ymmärtää että eipä tähän järkeä ole silloin satsata? (3) syy voi olla hinta? 6-7 th euroa on jo monen kukkarolle liikaa?
 
^Taisi mennä Graphicat ja Saphirat sekaisin. Jälkimmäinen on 3k€ kaiutinpari.
 
Back
Ylös