Audiolab 8000S ja Dynaudio Excite X12?

Kuulolaite

Käyttäjä
Liittynyt
3.3.2009
Viestejä
14
Kuulokemies tuli hankkineeksi Dynaudio Excite X12- kaiuttimet ja nyt pitäisi sitten saada myös integroitu vahvistin kajareiden ja CD-soittimen (Marantz CD6002) väliin.

Otsikossa mainitun vahvarin saisi ulkomailta sopuhintaan, mutta onko kellään kokemuksia sen ja kyseisten / muiden pikkudynyjen yhteissoinnista?
 
Ei ole varmaankaan monella, mutta kuulematta voisi olettaa toimivan.
 
Taitaa tuo Audiolab olla tulossa seuraavan Hifimaailman vertailuun. Muutama vuosi sitten se oli muistaakseni Hifilehden testissäkin; kenties noista olisi apua?
 
Huomasin kyllä tuon tulossa olevan kotimaisen testin, mutta ei ehkä maltti riitä tulosten odotteluun, kun tilaussormea syyhyttää. Varsinkaan, kun en usko että vahvistinta itsessään todettaisiin tälläkään kertaa sudeksi.

Vanha Hifi-lehden testi (vuodelta 2005?) taisi olla voittopuolisesti positiivinen ainakin sen perusteella, miten sitä lainattiin jonkun kotimaisen kauppiaan sivustolla. Ihan mukiinmeneväksi vahvistin on arvioitu myös parissa netistä löytämässäni ulkomaisessa testissä.

Kysymykseni tarkoituksena oli lähinnä kokeilla, olisiko joku testannut juuri tätä kombinaatiota. Valistuneet arvauksetkin ovat tietenkin tervetulleita :)
 
Itselläkin on käsitys, että Audiolab on ihan hyvä merkki. Ei vaan ole saanut Suomessa hypetystä kuin muutamat muut merkit. Edullisiakin ovat, vaikka ostaisi monoblokit etusen kera. ;)
 
Ei hermo pitänyt - pakko oli pistää tilaus vetämään. Satuin vielä löytämään parin vuoden takaisen ruotsalaisen testin, jossa vahvistin oli koekuunneltu Dynaudio Focus 110- parilla. Kovasti tykkäsivät. Tehovarat tosin todettiin rajallisiksi, mutta normaaleilla kuunteluvoimakkuuksilla leijuttiin sitten nirvanassa :p Kaiken järjen mukaan nämä uudet x12:set ovat vahvistimelle noita Focuksia helpompi tapaus, joten luulisi tehon hyvin riittävän.

Kotimaista kauppahintaa en tälle mallille onnistunut löytämään, mutta briteistä sen saa kuljetuskuluineen kaikkineen alle 400 euroon. Ei paha. Tämä hinta tosin pätee vain, jos valitsee värivaihtoehdoista hopeisen - musta oli ainakin käyttämässäni putiikissa 100 puntaa kalliimpi ???

Kiitokset vastauksista.
 
Kerron kyllä kokemukseni laitteesta, kunhan se on saatu virkaansa hoitamaan. Kauppias ilmoitti eilen pistäneensä paketin matkaan.

Vahvistinta odotellessa on hetki aikaa ihmetellä kaupankäynnin ja hinnanmuodostuksen kiemuroita. Suomalaisen maahantuojan listahinta 1.8.2008 päivätyssä hinnastossa Audiolab 8000S- vahvistimelle on 799 €. Kunnianarvoisasta Yhdistyneestä kuningaskunnasta saa saman laitteen useammalta myyjältä alle 300 punnan. Oma ostokseni tuli pakkaus- ja kuljetuskulujen kanssa maksamaan 358,44 €. Ero on mahdottoman suuri, vaikka ottaisi huomioon erilaiset arvolisäverokannat (15/22 %) ja punnan kurssin heikentymisen viime kesästä. Kyseinen vahvistin näyttäisi maksavan myös ruotsalaisissa ja saksalaisissa webbikaupoissa satoja euroja enemmän kuin briteissä (tosin sieltäkin löytyy liikkeitä, joissa pyydetään selvästi enemmän). Tällainen alennusmyynti vähän ihmetyttää, vaikka täytyy tietenkin olla tyytyväinen, kun halvalla saa.
 
Alueellisia hintaeroja ihmeteltäessä ('kritisoitaessa') on mielestäni syytä verrata listahintaa listahintaan. Paikallisia jonkun merkin alennusmyyntejä saattaa ilmetä (erityisesti Britannia on selvästi jonkinlaisssa paniikissa juuri nyt) ja niitä toki kannattaa mahdollisuuksien mukaan hyödyntää, mutta onhan päivänselvää etteivät ne hinnat peilaudu exportiin / muille markkina-alueille ainakaan välittömästi.
 
T.V@lve sanoi:
Alueellisia hintaeroja ihmeteltäessä ('kritisoitaessa') on mielestäni syytä verrata listahintaa listahintaan. Paikallisia jonkun merkin alennusmyyntejä saattaa ilmetä (erityisesti Britannia on selvästi jonkinlaisssa paniikissa juuri nyt) ja niitä toki kannattaa mahdollisuuksien mukaan hyödyntää, mutta onhan päivänselvää etteivät ne hinnat peilaudu exportiin / muille markkina-alueille ainakaan välittömästi.

No hinnat päin vastoin suomessa tunnutaan nostavan kun muualla hinnat (kurssit) vain menevät alaspäin. Hyvänä esimerkkinä oli tuo naim merkin hintojen nousu kotimaassa kun englanninkurssi oli alhaisimmillaan, mutta sentään korjasivat sitä alaspäin*. Olikohan syynä sitten varsin kiivaana käynyt keskustelu tälläkin foorumilla että tuokin ihme tapahtui. Jotenkin käsittämätön tilanne jos 3x hinta suomessa.

Toinen ihmeellisyys on tuo mistä on ollut hifi maailmassakin juttua että kauppiaiden hinnat on varsin selkeästi vain ovh. Minkäänlaista hintakilpailua ei ole netti-ilmoituksien suhteen. Joka on ainakin näin nykypäivänä tottuneena nettikaupoissa asioivalle aika erikoinen ihmetys.

Tietysti hifikauppoihin liittyy monia erityispiirteitä ja varmaan vanha-aikaisuus sekä tinkaaminen osaksi. Selvästi kuitenkin tämän foorumin juttujen perusteella kauppiaat on tuonut itseään esille positiivisia seikkoja ja myös hyvää palvelua joka on huomioitava seikka.

Mihin vielä haluaisin kiinnittää huomioita on monien hifikauppojen huono, ellei peräti hirvittävä ulkoasu nettisivujen perusteella. Seassa on jopa käyttökelvottomiakin sivuja. Kuitenkin hyvät nettisivut on kuitenkin hyvä olla kohdillaan, mielikuvillahan monesti leikitään. Ja onhan tämäkin osa asiakkaan palvelemista. Kuitenkin varmaan kauppiaat haluaa asiakkaita muualtakin kuin kotikylästään?

*Viittaus, esimerkki: Naim nait 5i, 1190 -> 1290 -> 1090.
 
Vahvistin saapui sitten perjantaina (9 pv tilauksesta, ihan ok toimintaa Birmighamilaiselta Audio Affairilta) ja sain sen myös viikonloppuna käyttöön. Ensikokemukset laitteesta ovat varsin positiiviset. Ulkoasu ja käyttökytkimet ovat vähän vanhahtavat, mutta kokonaisvaikutelma on jämäkkä. Iloinen yllätys oli, että Marantzin CD-soittimen kauko-ohjaimella pystyy säätämään vahvistimen äänenvoimakkuutta, input-valinta toimii vain laitteen omalla kauko-ohjaimella.

Minun korvaani otsikossa mainittujen laitteiden yhteiselo kuulostaa hyvältä. Tehoreserviä tuntuu sitäkin löytyvän niin, että tällainen rivitaloasuja ei kehdannut kääntää volume-potikkaa kuin juuri ja juuri klo 12 kohdalle. Äänessä (voimakkuuden ohella) ei tuossa vaiheessa ollut mitään moittimista.

En aikaisemmin ole käyttänyt vahvistinta, jossa tape-liitännän ulostuloon voi valita eri lähteen kuin kaiuttimiin/kuulokeliitäntään. Tämäkin tuntuu toimivan ilman häiriötä kumpaankaan suuntaan. Saas nähdä löytyykö ominaisuudelle sitten mitään käyttöä.
 
Hifimaailma on vahvistimen sitten testannut. Laitetta pidettiin ulkoasultaan "kotikutoisena", mutta tälläkin kohtaa kauneus taitaa olla katsojan silmässä. Itse en esimerkiksi pitänyt testatun Marantzin ilmiasusta (jota testissä kiiteltiin), enkä siksi(kään) halunnut sitä saman merkkisen CD-soittimeni jatkoksi. Audiolabin äänenlaadustahan taas esitettiin testissä varsin positiivisia arvioita.

Oikeastaan vain yksi asia pisti lehden jutussa silmään. Jutussa kirjoitettiin, että Audiolab 8000S-vahvistimen äänenvoimakkuuden säädin olisi jo normaaleilla kuunteluvoimakkuuksilla käännettävä klo 12 nurkille. Edelleen jutussa suositeltiin vahvistimen pariksi herkkiä kaiuttimia, etteivät vahvistimen suojapiirit katkaise kuuntelunautintoa kesken kaiken. Dynaudion X12- kaiuttimia ei kai voitane millään mittapuulla pitää kovin herkkinä. Siitä huolimatta omat kokemukseni tästä yhdistelmästä eivät vastaa jutun kirjoittajien havaintoja. En ehkä ole se jutussa tarkoitettu ryminärokin luukuttaja, mutta en varmasti mikään hissuttelijakaan. Silti volume-potikka on minulla normaalikuuntelussa enintään klo 10 kohdalla - ja silloin voi hyvin jatkaa kuuntelua, vaikka käväisisi välillä yläkerrassakin. Eli ilmeisesti Hifimaailman toimittajien normaalit kuunteluvoimakkuudet ovat melkoiset reippaat.

Aika pian löysin myös käyttöä Audiolabin kahdelle erilliselle input-valitsimelle. Olen kytkenyt yhdellä sisääntulolla varustetun kuulokevahvistimen Audiolabin tape outiin ja nyt saan kuulokkeille minkä tahansa kolmesta lähteestä (CD/PS3/TV) ja samaan aikaan vahvistin voi syöttää kaiuttimille (/vahvistimen omalle kuulokeliitännälle) mitä tahansa näistä kolmesta lähteestä.

Summa summarum: Olen tyytyväinen ostokseeni - erityisesti kun maksoin laitteesta alle puolet kotoisesta ovh:sta ;).
 
Loistavaa.
Tällästä tietoa /mielipidettä mä kaipaisin / haluaisin lukea
hypetyksen sijaan. Mitä on aika ajoin liikkeellä :D
Merkkejä mainitsematta >:D
Vaihtolaite palstoja olis aikas v.itun tylsää selata
jos kaikki myytävät olis naim/expo:ja.
 
Back
Ylös