Audioanalysaattorin korvaaminen PC:llä ja ADC/DAC -purkilla

:D
Pyrin yleensä välttämään tällaista eli tutkin etukäteen ja ostan sitten sen mihin päädyin ja koitan pärjätä ostokseni kanssa.
Ymmärrän "vanhakoulun" toimintatavan (itsekin enemmän sillä aaltotaajudella toimin), mutta ajat muuttuvat, speksit eivät kerro kaikkea ja mitään ei pidetä enää varastossa että olisi mahdollista tarkastaa tai kokeilla ennen ostoa. Vaatteita (esimerkiksi) netista ostaessaan on jo yleinen käytäntö ostaa montaa kokoa samaa vaatekappaletta ja palauttaa ne koot, jotka eivät soveltuu ostajalle kannettavaksi. Niin että ajat muuttuvat ja mielestäni on tietyssä määrässä viisasta muuttaa myös omia käytäntömalleja niiden mukaan.;)
 
Tuohonhan saisi kaveriksi QA480 oskillaattorin + notch -filtterin jos haluaa kaivella esiin pienempiä säröprosentteja. Tietysti vastaavan voisi värkätä itsekin mutta tuossa houkuttaa tietenkin se että laite on USB:n kautta PC:llä ohjattava. Eihän tämäkään pärjää ns. "oikealle" audioanalysaattorille kun notch on vain 1 kHz pistetaajuudelle mutta onhan se parempi kuin ei mitään.

Tätä vastaan puhuu toisaalta se että QA402:een on tulossa parempi askelvaimennin jolloin QA480:n oskillaattoriosan säädettävälle vaimentimelle on ehkä vähemmän käyttöä. Ts. itse rakennettu notch voisikin olla hyvä askartelukohde.
 
Minulla on pari passiivista notchia, balansoitu ja balansoimaton. Balansoidun kasasin itse, piirilevyn ostin, se on laatuosista ja toimii hyvin. Lisäksi minulla on ns. Victor 1KHz oskillaattori (diyaudio sivuilta löytyy juttua) jolla on aika hurjan hyvät säröarvot. Ostin samalta vicnic tyypiltä myös tuon balasoimattoman notchin mutta se on vähän ongelmainen eli siinä on syviä piikkejä notchissa ja kun se vähän ryömii, niin QA softan kalibrointi menee pieleen.
 
Joo, joku asiallinen lineaaripoweri lieneis paras. tehoa kun ei hirveästi tarvihteta kuitenkaan. Pitäs tehdä joku oma syöttökaapeli/syöttö-kortti, jossa erotus datalle ja sähkölle. Vai pitäskö kokonaan tehdä erillinen poweriliitin focusriten persieseen? Siihen joku pieni piirilevy joka vielä kurittaa sähköä.
Tietokoneen ja virtalähteellisen USB-hubin välisen data-johdon Vcc:n katkaisua olen nähnyt käytettävän esim. RasperryPi:n kanssa. Yleensä Raspi saa virran omasta virtalähteestä ja siitä hoidetaan sen on/off. Ja hubi on jatkuvasti sähköissä. Kun data-johdon Vcc napsaistaan poikki, niin se ei syötä virtaa Raspille sitä kautta. (Jos Raspi saa myös virran hubista, niin silloin ei tietty merkitystä.)

No nyt kun tämän sanoin ääneen, niin tuo Vcc:n katkaisu lienee tehty virtalähteellisessä hubissa - tai ainakin se olisi pitänyt...
Tarttihan se käydä aamutuimaan yleismittarilla tarkistamassa omasta neliporttisesta - eikä ainakaan siinä Vcc:tä ollut B-liittimen pinneissä.
 
@Risto_H miten tämän kanssa kävi? Ostitko tuon QA402:n vai tökkäsikö saatavuusongelmiin? Kohta pitäisi tulla myyntiin QA403 jossa on 32-bittiset AD-DA muuntimet.
 
Myöhästyin QA402:n tilaamisessa kun kesällä oli paljon muuta aktiviteettia. Seuraan QA403:n statusta ja yritän hommata sellaisen heti kun mahdollista. Sikäli ei harmita kovasti koska QA403:n väitetään olevan edelleen parannettu suorituskyvyltään. :)
 
Back
Ylös