Audio Nirvana

vuorelam

Käyttäjä
Liittynyt
4.9.2006
Viestejä
320
Aloitetaanpas näille tuotteille uusi aihe, kun tuolla on asiasta kysytty
https://foorumi.hifiharrastajat.org/showthread.php?41819

Onko muilla kyseisen merkkisistä elementeistä kokemuksia?

Itsellä on nyt soinut AN super 10" elementit jonkin aikaa. Soivat ensin vajaan viikon lattialla, jonka jälkeen ovat olleet pikaisesti väsätyissä 1200x300 levyissä kiinni. Tarkoituksena on ollut tehdä lumo-audion suunnittelemat MLTL-kotelot, mutta aikaa ei vaan ole moiselle operaatiolle löytynyt. Nyt taas kerran olisi joulun aikaan tarkoitus yrittää. Ei kyllä ole ollut mitään kiirettä moiselle operaatiolle, sillä sen verran mukavasti nuo tuossakin soivat. Bassoahan ei noista ainakaan tällä järjestelyllä saa irti. En sitä kyllä odottanutkaan. Enkä ole pahasti sitä jaksanut kaivatakkaan...

Pistetaajuuksilla kokeillessa normaali kuuntelu voimakkuudella 60Hz oli matalin taajuus mitä kuulin. Matalat taajuudet ovat varsin vaimeat kuten kenties tuosta ilmoitetusta taajuusvasteesta voi päätellä.
http://www.commonsenseaudio.com/ansuper10spec.jpg (Surkea kuva)

Hyvin tuntuvat soivan, sillä viimeksi tänään mietin että viitsiikö noille mitään koteloa rakentaa, kun noin mukavasti soivat :D. Mutta täytyyhän sitä nyt ainakin kokeilla, josko voisi saada jotain vieläkin parempaa. Tämä taitaa olla jonkinlainen DIY sairaus kun ei malta olla kokeilematta (tai ainakaan suunnittelematta).

Minusta nuo soivat varsin kirkkaasti, mutta silti rasittamattomasti. Soinnissa ei ole mitään mistä en pitäisi. Vielä jos alapäähän saisi lisää ulottuvuutta, niin se olisi siinä. Sijoitus on tällähetkellä ainoa ongelma, kun kerrostalo kaksiossa ei parisuhteessa tuo toista metriä seinästä ollut kauhean suosittu järjestely, mutta kun lupasi ottaa ne tuohon vain kuunnellessa, niin ongelmaa ei ole tullut 8). Nyt ovat kolmatta kertaa siirretty lähemmäs seinää.

En ole paljonkaan muita laajakaistoja kuullut. Lähinnä viimeksi messuilla. Nämäkin ostin ihan mutulla. En ole edes kuullut mitä muut ovat olleet mieltä. Siis kauppiaan juttuja lukuunottamatta. Netistä en löytänyt kuin tuon 8" testin. Oston jälkeen en kyllä ole etsinytkään. Oma mielipide on ihan riittävästi.
http://www.tnt-audio.com/casse/t-speakers_e.html

Vahvistin on tällähetkellä kohta seitsemän vuotta vanha sonyn viritinvahvistin, mutta tilalle on tulossa eräänlainen modattu versio JHL A-luokan vahvistimesta. Suurin osa osista saapui perjantaina.
http://www.tcaas.btinternet.co.uk/index-1.htm
Myöhemmin noille tulee varmaankin rakenneltua jokin putkivahvari.


Olen ollut erittäin tyytyväinen ostokseeni. Kuvista huolimatta elementit ovat varsin siististi viimeistellyt. Siis kuvat tuossa arvostelussa olevasta 8" eivät näytä hyvältä. Liekö osittain tuon elementtieni vaiheplugin ansiota. Jotain tyytyväisyydestäni kai kertoo se että musiikkia on tullut kuunneltua todella paljon. Lähes aina soi kun olen kotona. Töiden tekeminenkin on siirtynyt lähes täysin kannettavalle tietokoneelle, koska näin pääsee paremmin kuuntelemaan. Opiskelen tampereen teknillisessä yliopistossa ja viime aikoina on ollut lähinnä harjoitustöiden tekoa. Sopii loistavasti musiikin kannalta...

Suosittelen näitä lämpimästi kaikille, jotka kuuntelevat jotain muuta kuin raskainta metallia. Varsinkin akustinen musiikki on todella mukavaa. Lienee sama juttu muillakin laajakaistoilla.

Tulipas paljon juttua. Kirjoitusvieheistä ei kannata netää herneitä nenään, sillä ei tuo kielioppi tunnu päähäni uppoavan vaikka tulevan äidinkielen opettajan kanssa seurustelenkin ;).

T: Vuorela
 
Back
Ylös