ATC-kaiuttimet

Lumia

Käyttäjä
Liittynyt
9.11.2006
Viestejä
2 959
Yritin etsiä ketjua näistä pömpeleistä, mutta löysin vain jonkun kaupallisen.

Kertokaa porukka kokemuksia. Täällä on kokeilussa varmaan halvimmat mitä ATC:ltä löytyy eli SCM11:set (vanhempi malli) ja ihmettelen vaan äänenlaatua. Korostumat puuttuvat täysin, mutta laulaja kuulostaa siltä että on sanojensa takana ja bändi vetää taustalla parastaan. Tässä hintaluokassa en ole ikinä nykykaiuttimissa törmännyt samaan. Tuplahinnassa kyllä.
 
Tervetuloo kuuntelemaan noita aktiivi satasia. omat naimit mukaan. Testattiin nipan kanssa parempaa cd:tä ja virtalähdettä ja toimii atc:n kaverina hienosti.

Silleen pashat kajarit että mitään perusluonnetta noista on vaikee löytää. Voi soittaa kaikkea ja toimii.
 
Täällä on kuunneltu passiivi sl 50 towereita kuukauden päivät ja tyytyväinen olen, komppaan javakallea tuossa että kaikkea voi soittaa ja hyvin toimii, jos hakee neutraalia ja puhdasta soundia niin kannattaa ehdottomasti kokeilla! Oliverille vielä vinkiksi että tuolla soundfactorin kauppiasosiossa on pidempi ketju atc:sta juttua mutta kyllä tälle kelpaa avata tännekin uutta ketjua jos väki vaikka löytäisi tätä merkkiä paremmin!
 
Yritin etsiä ketjua näistä pömpeleistä, mutta löysin vain jonkun kaupallisen.
Sinänsä harmi, mutta toisaalta täällä palstalla on merkkikeskustelu saanut olla varsin neutraalia ja arvostelevaakin paitsi yhden kauppiaan osastolla.
Eli sinänsä minusta ei tarvitse kahteen lankaan näitä juttuja jakaa.
 
Mulla on scm40:t palvelleet nyt kaksi ja puoli vuotta ja erittäin tyytyväinen olen. Vaikka kyseessä ei ole kovin kallis kaiutin, olen huomannut että parempaa etsiessäni hinnat karkailee todella korkeiksi.

Olen javakallen kanssa samaa mieltä, että erityistä soundia näissä ei ole, vaan tarjoilevat rehellistä ja neutraalia toistoa ja suljetuista koteloista löytyy sopivissa tiloissa hämmästyttävän syvälle ulottuvaa bassotoistoa!
 
Oliverilla on nuo minun entiset ATC:ni ja voin allekirjoittaa ketjussa kerrotut kokemukset. Luultavasti jossain vaiheessa elämää ATC:t tulevat takaisin, mutta sitten mennään ATC:n osalta jo hinnakkaampaan osastoon. Nuo ATC SCM11:t ovat kyllä sellaista parhautta hintaansa nähden että! Itsellä niitä soittelivat Naimit ja kombo oli toimiva. Tosin omassa tilassa tuli ongelmia, mutta ne eivät niinkään johtuneet elektroniikasta tai kaiuttimista.
 
Poistin kanssaharrastajalta ATC scm7 (http://www.atcloudspeakers.co.uk/hi-fi/loudspeakers/entry-series/scm7/) -toistimet ja kuten ilmoituksessaan mainitsi, niin naurettavan hyvää ääntä tarjoavat etenkin kokoonsa nähden. Soundfactorilla tykkäsin paaaaaljon lattiamalleista ja kun siihen lisää tämän kokemuksen näiden pienten kanssa, pistää todella miettimään, josko tätä merkkiä alkaisi kapuamaan pikkuhiljaa ylöspäin..
 
Mun mielestä atc:n yks hienoista puolista on se että ne ovat ns. kaikkiruokaisia eli genre kuin genre toistuu niillä uskottavasti. Toivottavasti pääsemme pian kuuntelemaan uudistunutta entry level sarjaa, käsittääkseni Mitro on tillannut niitä uudelle liikkeelleen mut vielä ei ole saapuneet. Atc 50 on kovin lähellä sydäntäni sillä se tarjoilee kyllä uskottavaa soundia 10 ke hintaluokassa.
 
Herätetääs tämä viestiketju henkiin.

Olisin kiinnostunut kuulemaan kanssaharrastajien kokemuksia isommista ATC malleista, passiivisina ja aktiivisina. Lähinnä SCM 50, 100 ja 150 -mallit on herättänyt uteliaisuuden mutta onhan siellä vielä muutama vähän isompikin malli.

Ehkä mielenkiintoisinta olisi kuulla jos joku on päässyt vertailemaan näitä malleja keskenään. Minkälaisia eroja on löytynyt kun on käytetty 9, 12 tai 15 tuumaista bassoa. Miten matalien murahdukset välittyi ja kuinka ne saatiin sovitettua keskialueeseen.
 
Jaa tämmöinenkin ketju on olemassa.

Itsellä on soinut nyt ATC SCM40 v2 kaiuttimet puolisen vuotta Naimien kanssa. Muutaman arvostelun luin näistä viime keväänä ja kiinnostuin sen verran että pyysin Mitrolta kaiuttimet kotidemoon. Kuljetus kotiin, kaiuttimet soimaan ja heti ensimetreiltä tekivät suuren vaikutuksen. Kuten tässä ketjussa on aiemmin kerrotukin niin suht väritön mutta äärimmäisen kykenevä toisto joka luo sellaisen fiiliksen että kaiuttimesta kuuluu tasan se soundi mitä etupää sille tarjoilee ilman mitään kikkailua. Toisto on äärimmäisen nopea, tarkka ja selkeä, melkein voisi puhua virheettömästä. Suljettu rakenne pitää huolen siitä että kaiutin toimii hyvin pienemmässäkin tilassa ja seinän lähellä. Toki oman kuuntelutilan rajoitteiden vuoksi bassoa on hieman runsaanlaisesti täällä, mutta se ei ole haitannut koska soundi pysyy kuitenkin täydellisesti kasassa. Kuulin kaiuttimet juuri toisella harrastajalla selvästi isommassa ja kuuntelulle omistetussa tilassa ja paketti toimikin tasapainoisemmin siellä. Alkuun ajattelin että kaiutin on liian iso omaan kämppään mutta kun kotidemon jälkeen kytkin PMC Twenty.23:t takaisin kiinni niin mentiin niin iso askel takapakkia soundin suhteen että ei noita voinut jättää hankkimatta. Tuntui että keskialue olisi kadonnut melkein kokonaan, auktoriteetti katosi ja muutenkin soundi oli kertaluokkaa ponnettomampi ja vähemmän innostava. Bassotoistoa olen sittemmin onnistunut hiukan tuunaamaan sijoittelun, piikinalusien ym. pienen säädön avulla.

isojussihan vertaili näitä noihin 50:iin ja päätyi lopulta hommaamaan 50:t joten sieltä varmaan voisi tulla vähän kommenttia näiden mallien eroista.
 
Tämäkin ketju on näköjään heräillyt taas, täällä on puolitoista vuotta soineet nuo passiivi viiskymppiset ja ei ole kaiuttimien vaihto käynyt toistaiseksi mielessä, muita malleja en ole juurikaan kuullut joten vertailua mallien eroista en lähde tekemään mutta tuo mitä tuolla aiemmin kirjoitettiin etupään vaikutuksista on totta että kaiutin kyllä tarjoilee tasan mitä sinne syötetään, kuuntelin jonkin aikaa densen 175:sta ja siinä oli nautittavan tiukka ja kontroilloitu bassopää kun taas tällä hetkellä omistuksessa oleva rega tarjoaa lämpöisen nautittavaa ääntä mutta ei ihan tiukinta kontrollia bassopäästä, kaapeleillakin pystyy varmasti ääntä hiukan viilaamaan, onko kukaan jaksanut kokeilla mitään eri vaihtoehtoja kaiuttimien alla, itselläni perus superspikesit kiinni ja muita alusia ei ole tullut kokeiltua!
 
...kaapeleillakin pystyy varmasti ääntä hiukan viilaamaan, onko kukaan jaksanut kokeilla mitään eri vaihtoehtoja kaiuttimien alla, itselläni perus superspikesit kiinni ja muita alusia ei ole tullut kokeiltua!

Kaapeleista sen verran että kaiuttimien omat siltauslevyt tuli vaihdettua heti kättelyssä. Naimin setti kun on niin kaiutinpiuhana on vähemmän yllättävästi NACA5:sta joten askarreltiin semmoisesta jumpperipätkät. Tällä toimenpiteelläkin oli selvä vaikutus soundiin ja tuo on tehty monien aiemmin omistettujenkin kaiuttimien kanssa. Siltauslevyt ovat aina olleet se huonoin ratkaisu.

Kaiuttimen alla itsellä on mukana tulleet piikit, mutta piikkien alla kokeilin muutamaa vaihtoehtoa. Linnk Skeetit, jotkut ProJectin perus lätkät ja Naim Fraim Chipit kävin läpi. Näissäkin oli pientä eroa havaittavissa. Skeetien rakenne kun on semmoinen että piikin pää ei pääse koskettamaan levyä vaan skeet tarraa ikään kuin piikin sivusta kiinni ja piikin kärki jää ilmaan. Skeetit oli helpoin tunnistaa äänellisesti koska bassopää kärsi tästä ratkaisusta hieman. Bassoa tuli runsaammin kuin muilla piikinalusilla. Lopulta päädyin Fraim Chipeihin joilla mielestäni bassopää oli aavistuksen verran paremmin kontrollissa muihin ratkaisuihin nähden.
 
Harvinaisen rumat nuo suojakehykset/-verkot esim. noissa SCM40 mallin kajareissa. Saisikohan miten asiallisen näköiset noista jos päällystäisi tuon verkon kaiutinkankaalla? Vaikuttaakohan tällainen kangastuunaus negatiivisesti kaiuttimien ääneen?
 
Kysäistäänpä vanhasta ketjusta seuraavaa:

Onko kellään kokemuksia ATC aktiivi viiskymppistä ( tai vielä järeämmistä )

Lähinnä kiinnostaisi kumpi parempi aktiivi- vai passiivi malli.
 
Kysäistäänpä vanhasta ketjusta seuraavaa:

Onko kellään kokemuksia ATC aktiivi viiskymppistä ( tai vielä järeämmistä )

Lähinnä kiinnostaisi kumpi parempi aktiivi- vai passiivi malli.

Nimimerkki isojussi:lla taitaa olla passiivi 50:t.

Jos ATC:ltä kysytään niin suosittelevat aina aktiivimalleja.

http://www.enjoythemusic.com/magazine/manufacture/0403/

Monesti olen itsekin pohtinut aktiivisiin siirtymistä, mutta toistaiseksi mennään passiivisilla SCM40:llä. Vaatisi todella isoja liikkeitä muun setin osalta kun siirtyy aktiivisiin.
 
Back
Ylös