Arvokkain vinyylisi rahallisesti tai muuten

Jyrki_P

Hifiharrastaja
Liittynyt
2.8.2006
Viestejä
9 031
Kaupunki
Lahti
Kävin omaa mittavaa :D 150-200 vinyylin lajitelmaa läpi ja jo tuosta joukosta löysin ihan mukavia yllätyksiä, joita en muistanut omistavani. Rahallisesti vinyylini eivät ole merkittäviä, mutta pidän kovasti lähes mint-kunnossa olevasta Mana Manan 'Totuus palaa' -LP:stä tunnesyistä. Joukosta löytyy suosikkibändini Beatlesin "With the Beatles" -stereopainos (viides painos) vuodelta 1969. En muistanutkaan hankkineeni sellaista :-X

Mitä levyä pidätte rahallisesti kokoelmanne arvokkaimpana ja mikä on 'henkisesti' tärkein levy itsellenne?
 
Hmm... joistain levyistä olen saattanut maksaa 150€, mutta en enempää. Äkkiä ei tule mieleen yhtään levyä, jolla olisi muuta kuin rahallista arvoa. Musiikki sen sijaan on hyvin arvokasta, tunnearvoa.
 
Henkiseen puoleen vastaan: Äänitteen formaatti kun rajataan lienee itselleni: Policen Regatta de Blanc ilmestymisvuonnaan... sen saaminen yhdistettynä hakureissuun ansaitsisi vähintään novellin miten se ehjänä kotilautaselle tiensä löysi.
 
Varmaan se älppy, joka sai minut aloittamaan vinyyliharrastukseni uudelleen. Parempi puoliskoni osti sen minulle lahjaksi 4-5 vuotta sitten kun halusi meille jonkun kieputtimen vanhoja jo olemassaolevia levyjä varten, mukana oli lappu "Tiedät mitä tehdä". Liekö katunut tuota myöhemmin.. :D

PS: Vaikka sujuvastihan tuo tuossa olkkarissa levyjä kuuntelee kun itse olen täällä bittiavaruudessa..
 
Vasta aloitin koko vinyyliharrastuksen mutta kyllä se itselleni rakkain levy on ja varmasti vielä pitkään pysyykin Pink Floydin Wish You Were Here. Juuri äsken tulikin kuunneltua ja hieno pläjäys on musiikillisesti. Siinä on myös sellaista haikeaa tunnelmaa joka on käsinkosketeltavissa, ainutlaatuinen kokemus. Mielenkiintoinen yksityiskohta että tämä on digitaalisesti remasteroitu versio, yksi niistä todella harvoista tietoisesti näin hankituista :)

wishkz6.jpg
 
Vähän aikaa tässä on vinyylejä kerätty, mutta kyllä sai armottoman virneen naamalle kun löysin Ennio Morriconen soundtrackin Duck, you sucker leffaan.

DuckYouSucker.jpg
 
2taka.jpg


Kontran Toinen Puoli ensipainoksen takapuoli.Tuolla on jo varmaan keräilyarvoa.Se vedettiin sitten markkinoilta pois ja korvaattiin siistimmällä taustalla.
 
En muistaakseni ole yhdestäkään levystä maksanut yli neljää kymppiä, kipuraja kulkee yleensä tuolla 25-30€:n paikkeilla. Toki hyllyyn on kulkeutunut levyjä jotka nykyään jo saattavatkin olla viidenkympin paremmalla (pahemmalla ???)puolella. Vinyylit ovat minulle käyttötavaraa, en keräile levyjä vaan harrastan niitä.
Levyt jotka on kolahtaneet kovimmin, on todennäköisesti myyty. Nuorena miehenä kun ei vielä ollut niin kyyninen, niin silloin sitä löysi kovimmin kolahtaneet jutut. Vuosien saatossa on vanha kokoelma laitettu kiertoon ja haalittu uutta tilalle. Musiikkimaku, niinkuin ihmiset yleensäkin, kehittyy, tai ainakin muuttuu.
 
Varmaankin tämä Nirvanan "Drop dead"-albumi joka on edelleen muoveissa. Bootleg äänite jota myytiin Nirvanan konserteissa ja painos oli 500kpl. Samasta konsertista on sitten myöhemmin tehty "virallinen" bootleg, eli ei se.index.php

index.php

index.php


Sellaisia "semiarvokkaita" taitaa olla useampia vaikkeivat rahallisesti mitään ihmeellisiä olekkaan.


[ylläpito on poistanut liitteen]
 
HIM: And Love Said No – The Greatest Hits 1997–2004 666 sarjalainen voi olla jo jonkin arvoinen muutenhan nuo alkaa olla jo niin vanhoja ettei niillä ole kuin musearvoa.
 
Kontran levyn visuaalinen arvo on varmaankin huomattava :D Tuo Nirvana on takuuvarmasti todella arvokas.
 
Eiköhän se oo toi Elvis kokoelma mikä tuolla on niin tunne kuin rahallisellakin asteikolla mitattuna
 
esuko sanoi:
Vähän aikaa tässä on vinyylejä kerätty, mutta kyllä sai armottoman virneen naamalle kun löysin Ennio Morriconen soundtrackin Duck, you sucker leffaan.

DuckYouSucker.jpg


..aaar´ghh. Nyt kyllä menin vihreäksi. Mistä noita saa? :p
 
Olisikohan näin äkkiseltään mieleen tulleista levyistä Opethin Damnation, In the woodsin Epitaph 7" ja Katatonian Dicouraged Ones.
 
Tämä on varmaan rahallisestikin arvokas alkuperäisenä vuoden 1958 prässinä, mutta tässä on myös muunlainen arvokkuutta nostava asia:

img9783db5.jpg


Satuin nimittäin taas kerran kävelemään sisään laadukkaaseen levykauppaan, jossa myyjä tiskin takaa reippaasti tervehti minua ja pyysi tulemaan samantien pakeilleen. Sain tiskille päästyäni kuvassa olevan levyn käteeni. "Ole hyvä, saat sen!". Tässä vaiheessa vähintäänkin purkka tipahti suustani, koska noin basistina arvostan Brownia kovasti ja kuten edellä mainitsin, tämä tuskin kauhean edukkaasti liikkuisi normaalisti "orginaalit"-hyllystä. Kuulemma levy oli käsketty antaa jollekin, joka ansaitsee sen ja olen kyllä edelleen vuosien jälkeen puhki imarreltu, että minun katsottiin olevan tähän oikeutettu.

Ja kyllä, Ray soittaa kuin unelma...
 
Rahallisesti arvokkainta on paha sanoa kun vinyylilevyn arvo on vähän semmoinen heittelevä käsite. Tuskin minulla mitään satojen eurojen arvoisia levyjä on mutta ehkä muutamia joista myytäessä jotain saattaisi irrotakin. Katsotaanpas tätä hintahommaa muutaman esimerkin kautta:

1) U2: Celebration, single vuodelta 1982. Ostin singlen tuoreeltaan heti sen ilmestyttyä. Kelasin että se on maistiaisia tulevalta levyltä mutta jostain kumman syystä sitä ei Warille laitettu. Eikä ole julkaistu bändin kokoelmillakaan. Ihme homma sinänsä koska minusta kyseessä on varhaistuotannon yksi parhaista biiseistä. Ja hinta nykyään? Katsotaan:

http://music.search.ebay.com/u2-celebration_Music_W0QQ_trksidZm37QQfromZR40QQsacatZ11233

Siis ALIN buy it now hinta 32.99 ja mihin sitten nuo huutokaupat päätyvät, sitä en tiedä kun en ole seurannut. Mutta aika paljon saa näköjään yhdestä vaivaisesta singlestä maksaa.

2) Slickers: Dread Selassie. Tämäkin on single, reggaeta vuodelta 1975. Biisiä ei ole julkaistu millään täyspitkällä vinyylillä, cd:stä puhumattakaan. Tuo orkkissingle on siis ainoa olemassoleva julkaisu. Ja liikkuu pirun vähän ebaylla. Slickers julkaisi jotain 40 singleä joista suurinta osaa ei ole muualla julkaistu. Muutamaa likkuu jonkin verran (erityisesti superklassikkoa Johnny too bad), joitakin taas en ole nähnyt edes ebaylla myytävänä koskaan mistään hinnasta. Itse maksoin tästä rätisevästä kappaleesta jotain 10 euroa mutta noin vuosi sitten näin tätä myytävän Lionvibes-nettikaupassa hintaan 75 puntaa. Siinä on jo aika suolainen hinta singlestä! No, itse pidän kipaletta yhtenä kaikkien aikojen kovimmista reggaerenkutuksista, oikein vauhdikas menopala vaikka reggaeta onkin.

Mitä näistä opimme? Levyillä ei ole yhtä eksaktia numeerista arvoa, myyntipyydöt ja ostohinnat voivat heitellä hurjastikin. Eikös Tawekin just ostanut jonkun Queenin lätyn hintaan about 10 puntaa ja sitä oli aiemmin myyty hintaan yli 85 euroa? Siinä on melkoinen hintahaitari!

Loppupäätelmä: levyllä on juuri se (rahallinen) arvo minkä joku siitä suostuu maksamaan.

Jos taas puhutaan muusta kuin rahallisesta arvosta niin omassa levyhyllyssäni arvokkaimpia ovat ne levyt joita vuosien varrella olen eniten kuunnellut. Ne ovat rakkaimpia ja tärkeimpiä.
 
kronos sanoi:
Mitä näistä opimme? Levyillä ei ole yhtä eksaktia numeerista arvoa, myyntipyydöt ja ostohinnat voivat heitellä hurjastikin. Eikös Tawekin just ostanut jonkun Queenin lätyn hintaan about 10 puntaa ja sitä oli aiemmin myyty hintaan yli 85 euroa? Siinä on melkoinen hintahaitari!

eBay hieman vääristää todellista tilannetta. eBayssä noi levyt oli pakko myydä mulle tuohon hintaa koska muitakaan tarjouksia ei tullut - livenä hän ei olisi sitä tehnyt.
 
Tawe sanoi:
eBay hieman vääristää todellista tilannetta. eBayssä noi levyt oli pakko myydä mulle tuohon hintaa koska muitakaan tarjouksia ei tullut - livenä hän ei olisi sitä tehnyt.

Olisihan hän voinut asettaa hintavarauksen tai korkeamman lähtöhinnan. Se, että onko sillä sitten vaikutusta myyntiin, en osaa sanoa.
 
shellraiser sanoi:
Olisihan hän voinut asettaa hintavarauksen tai korkeamman lähtöhinnan. Se, että onko sillä sitten vaikutusta myyntiin, en osaa sanoa.

Totta. Kysyntä ja tarjonta sen hinnan määrää. Kiinteitä ei ole.
 
Back
Ylös