Artisti, jonka poismeno surettaa eniten..

Mika K

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
14 183
Kaupunki
Olut, eikun Oulu..
..ja nyt nimenomaan sen vuoksi, että hänellä olisi ollut vielä niin paljon annettavaa yleisölle.

Kotimaisista itselle tulee heti mieleen KW:n Petri Walli. Ulkomaisista nyt ainakin Jim Morrison ja Kurt Cobain. Ehkäpä samaan listaan kuuluu myös Jimi Hendrix. Mites muilla mielipiteet aiheeseen?
 
Kun näin otsikon mieleeni tuli heti Jimi Hendrix ja Jim Morrison. L.A. Woman ja Band of Gypsys olivat aivan huikaisevan hyviä levyjä molemmat.
 
Noo... ainakin Jaco, Stevie Ray ja Albert Järvinen ois voinu mun puolesta roikkua jengissä mukana hieman pidempään.
 
Ernst Mielck suomalaisista suurista klassikoista. Ja sitten rock puolelta Keith Moon listan jatkeeksi ja ehkä Janis Joplinkin. Billy Holidaykin olisi kukaties voinut laulella pidempään.
 
Petri Walli
Jouni Mömmö
Jim Morrison
Cliff Burton

Noi ainakin, lähti liian aikaisin
 
Karhu sanoi:

Mozart nyt ei varsinaisesti ole "artisti" vaan säveltäjä, mutta hän kyllä kuoli aivan liian nuorena. Maailmassa oli paljon enemmän kuolemattoman upeaa musiikkia jos Mozart olisi saanut elää vanhaksi. Sama pätee esimerkiksi Schubertiin myös, joka kuollessaan taisi olla Mozartiakin nuorempi. Myös Pergolesi kuoli hyvin nuorena ja paljon kaunista musiikkia jäi häneltäkin säveltämättä.

Pirkan maininta Ernst Mielckistä on myös hyvä. Ostin Pirkalta (kiitos suosituksesta) levyllisen miehen musiikkia ja oli kyllä hienoa kuultavaa. Tuberkuloosi vei nuoren miehen kuitenkin hautaan jo 21-vuotiaana.
 
monen ennenaikaisesti lähteneet olivat jo pisteessä, josta ei ole paluuta. game over. sen sijaan onnettomuuksissa menehtyneet nuoret randy rhoads ja cliff burton ovat oikeasti surku.
 
Tawe sanoi:
monen ennenaikaisesti lähteneet olivat jo pisteessä, josta ei ole paluuta. game over.

Juu, Albertin ja Jacovainaan kohdalla sen poismenon voi katsoa alkaneen jo aiemmin... eli siis: jos asiat olisivat menneet hieman toisin.
 
kyllä, ei ne olisi enää mitään merkittävää tehneet.
 
Samaa minä hieman mietin, notta aika monen kohdalla on näin jos on staran elämä vienyt. On jo päässyt hieman sivuraiteelle musiikinkin suhteen. Toisaalta ties mitä helmiä senkin kautta olisi vielä tullut.

Mites olis John Lennon?
 
Tawen viestiä jatkaen voisin mainita vielä surullisesti kuolleen Dimebag Darrelin. Kyseinen artistihan ei itse aiheuttanut kuolemaansa ja hänellä oli vielä niin paljon annettavaa, sekä tiettyinä hetkinä kitaratyöskentely pääsi virtuoosimaisiin askeliin.
 
Vaihtovirta/tasavirran Bon Scott. Alcoholican Cliff Burton. Joy Divisionin Ian Curtis. Alice In Chainsin Layne Staley, Freddie Mercury, Alkaahan näitä löytyä kun hieman mietiskelee..
 
Nick Drake, Jaco Pastorius, Jeff Buckley, Petri Walli.
 
Back
Ylös