Arcam elektroniikka

sean

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.10.2008
Viestejä
848
Kaupunki
Espoo
Moi kaikki!

Onkos kellään jakaa forumille kokemuksia ko. merkin laitteista? Lähinnä tuo FMJ-sarjan soittimet ja 2 ch-vahvistimet kiinnostavat.
Hifimaailma ja HifiChoice ovat antaneet ihan hyviä kehuja, mutta onko näitä kellään ja miten vertautuvat vastaavan hintaisten muiden brittimerkkien kanssa, esim. Naim, Cyrus jne.? Minkätyyppisten kaiuttimien kanssa pariutuvat mieluiten?
Kaikenlaiset kokemukset ja tiedot kiinnostavat, joten olkaapa hyvät! :)
 
Mulla oli aiemmin FMJ CD23 ja A32 useampia vuosia Elac 310-kaiuttimien ja REL Strata III-subin kera. Ääni oli todella hieno, tosin dynamiikka ei mitään tajunnanräjäyttävää ollut. Vähän sellaisia liian hifistyneitä ehkä mun makuun, tykkään iskevämmästä soundista. Rasittamaton ääni kyllä, mikään ei riipinyt eikä tullut kuunteluväsyä. Vahvistinta hankkiessa oli testissä mm. MuFin joku integroitu (3.2?), siinä oli selvästi riipivämpi ja metallisempi ääni. Nuo sopii siis mielestäni tuollaisten kirkasta disua tarjoilevien Elacien ja vastaavien kaveriksi, tasoittaa sitä yläpäätä ihan kivasti, jollain tummempisävyisellä kaiuttimella voi olla puuroutumisen vaara edessä.
 
FMJ CD17 ja A38 ovat olleet jo jonkin aikaa. Varsinkin A38:sta ei ole pienintäkään pahaa sanaa sanottavana. Tehoa ja virranantoa ei ole loputtomasti, mutta kohtuullisiin tarpeisiin aivan riittävästi.
CD17 on alkaen-mallina hiukan hentoisempi. Varsinkin kake, ja kelkkavetokin hiukan sutii/ulisee. Lukee hyvin myös R ja RW, mutta hitaammin kuin alan parhaat. Ei haise pahasti DVD-koneistolle.
 
Pahus sanoi:
Vähän sellaisia liian hifistyneitä ehkä mun makuun, tykkään iskevämmästä soundista.

Tässä lauseessa kiteytyy hienosti Arcam-soundi. Liitännöiltään ja toiminnoiltaan laitteet ovat asiallisia mm. kotiteatteriharrastajia varten, mutta soundillisesti melko tavallista tasoa sieltä brittihifin vähemmän rytmikkäästä päästä. Aivan kalleimmista laitteista ei kokemusta.
 
Muutaman vuoden oli FMJ CD23 ja vertailin mm. Naimin soittimeen. Arcam oli selkeästi avarampi ja sävykkäämpi. Se tarjoili musiikin minun korviin todella nautinnollisesti. Naim 5i ääni oli kuin teflonilla vuorattu ja kuollut.
 
^Naimin soitinkin kuulostaa vähän karulta jos vastassa on BOW ZZ-Eight (on kerran kuultu), joten tuo on juurikin näitä vaikeasta setittämisestä tulevia ongelmia. Arcam-soitin on varmasti helppo setitettävä, jos ei hae mitään neutraalista poikkeavaa sointia.
 
rajani sanoi:
Tässä lauseessa kiteytyy hienosti Arcam-soundi. Liitännöiltään ja toiminnoiltaan laitteet ovat asiallisia mm. kotiteatteriharrastajia varten, mutta soundillisesti melko tavallista tasoa sieltä brittihifin vähemmän rytmikkäästä päästä.

I beg to differ. Ei voisi olla vähemmän pielessä, jos multa kysytään. Siis toi soundiosuus tuossa rajanin kiteytyksessä. Sama vehjes kuulostaa toki erilaiselta eri tyyppien kuuntelemana ja hyvä niin.
 
En ota Arcameiden omistajana soundiasiaan muuta kantaa kuin sen että nämä soundiyleistykset ovat aika lailla turhia ja paikkansa pitämättömiä merkistä riippumatta. Mutta käytettävyydessä ja ominaisuuksissa Arcamin stereovehkeet ovat valovuosia muuta brittihifiä edellä. Kotiteatteriominaisuuksia näissä uusimmissa Arcameissa ei ole kuin processor loop. Se löytyy myös miljoonasta muusta stereovahistimesta oli kyseessä vaikkapa Accuphasen tai Naim, tai mitä vaan siitä väliltä.
 
Setityksestä varmasti paljon kiinni. Itsellä oli muutamia vuosia takaperin Diva sarjaa vahvistimina eli A85 ja P85 yhdistelmä ajamassa ProAcin Studio 125 kaiuttimia, CD soittimena oli tuolloin Roksanin Caspian MKII ja ainakin tuo yhdistelmä vastasi Rajanin kuvailemaa äänimaailmaa, kliinistä ja kaunista, mutta ei erityisen mukaansatempaavaa.
 
Hei taas, ja kiitos kommenteista ja kokemuksista jaettuna näille sivuille!
Lisääkin saa laittaa... :)
Tässä on muutama systeemi hakusessa ja yksi niistä voisi olla Arcam ja Amphion. Muita ehdokkaita ovat Naim ja Amphion, Cyrus ja Harbeth, "putkivahvistin" ja "laajakaista". Mutta se on jo toisen ketjun paikka... :D Joka tapauksessa olisi tarkoitus hommata saman valmistajan cd-vahvistin-pari ja siihen sitten toistimet perään. Arcamin laitteista ei ole pahemmin ollut forumilla juttua, siksi tämä.
 
Mielestäni FMJ Cd37 ja A38 + Audiovector:t loihtivat kaunista, ja mukaansa tempaavaa menoa
 
pasij 'nalle' sanoi:
Mielestäni FMJ Cd37 ja A38 + Audiovector:t loihtivat kaunista, ja mukaansa tempaavaa menoa

Joo, tuli aika puun takaa tuo Arin demo, minkä jälkeen säkin vaihdoit skobet. Siinä kun B&W:t oli soinut koko illan ennen Audiovectoreita, niin Audiovectorit oli kyllä aikas lennokkaan kuuloiset Arcamien siivittämänä. Mun pitäis Nalle joskus raahautuu sinne teille päin kuuntelemaan, miltä ne siellä kuulostaa.
 
Minun blogissa on kommentti dv139:stä. Sen ehkä huomasitkin jo. Saatan kirjoitella lisää, kunhan joudan ja viitsin. Voin laittaa privalla puhelin numeron, jos haluat nopeammin kommentteja. Olen vähän laiska kirjoittaja. Profiilista näkyy tarkemmin, millaisessa setissä se on kiinni (Denonin tilalla).
 
Itselläni on tällä hetkellä Arcamin CD73 arkikäytössä. Ohessa kuuluisa ruumiinavaus tästä soittimesta. Hyvä pyöritin, jonka käytettävyydestä ja koneistosta ei ole pahaa sanaa.

Arcamin DA-muunninta vertailen päivittäin lennosta Maverick Audion D1:een. Maverick on mutaisempi ja iskevämpi soundiltaan: toimii erityisesti vanhoilla äänityksillä tosi hyvin, vaikka oikoo vähän mutkia suoraksi. En halua kuunnella esim. Led Zeppeliniä tuolla Arcamin muuntimella sillä se saa kuulostamaan jotenkin liian akateemiselta analyysiltä. Arcamin muunnin on siis neutraalimpi, sivistyneempi ja kaivaa myös levyiltä enemmän virheitä esiin. Toisaalta klassisella musiikilla käytän aina tuota Arcamia, kun se on kirkkaampi ja erottelee esimerkiksi eri puhaltimet täsmällisemmin. Tämä on siis vain oma subjektiivinen houreeni näistä asioista miten nuo laitteet itse koen.

Sama Wolfson 8741 DAC on ilmeisesti käytössä myös tuossa uudemmassa FMJ-sarjassa. Tosin muu analogia-aste voi olla toisella tavalla tehty - en tiedä siitä sen enempää.

Vahvistimista Arcamin A18 on ollut kuuntelussa, mutta päädyin rytmikkäämpään Creekiin. Niputan Arcamin ja CA:n vahvistimet tällaiseen kuivakkaaseen ja pistemäiseen jos kohta neutraaliin ja tosi tarkkaan leiriin. Creek teki paljon suuremman vaikutuksen subjektiivisilla mittareilla. Arcamin vahvistimet ovat semmoisia tasaisia suorittajia ja puurtajia, mutta Creek hätkäyttää.

(Kaiuttimina on siis B&W CM1.)
 
Arcam CD73 DAC oli kylläkin Wolfson 8740. Sama mikä on käytössä Cambridge Audio 640/650 sarjassa. Uusissa on Wolfson 8741 ja kohta kai 8742. Ne kun on pinniyhteensopivia. Ihan hyvää tavaraa tuo 8740. Paljon riippuu muustakin kuin DACista.
 
Hyvä tietää! Toki tuo analogia-aste on hyvinkin ratkaiseva muuntimen lisäksi.
 
EAR Yoshino Acute perustuu Arcamin soittimeen ja siis Wolfson DACiin. Muu on pistetty uusiksi, mutta perusta on Arcamissa.
 
Jyrki_P sanoi:
EAR Yoshino Acute perustuu Arcamin soittimeen ja siis Wolfson DACiin. Muu on pistetty uusiksi, mutta perusta on Arcamissa.

Ok! Hyvä tietää!
 
Back
Ylös