ARCAM Diva A85

JTS-Mobile

Käyttäjä
Liittynyt
27.3.2010
Viestejä
312
Kaupunki
Tervakoski
Mitä mieltä ko. vahvistimesta? Olisiko tästä vahvistimeksi Magnepan 1.6 /1.7 kaiuttimille tai Gradient Revolution paassiivien kaveriksi?
Kokemuksia ARCAM Diva A85 vahvistimesta?
 
Soittelin tuollaisella pari vuotta ennen nykyistä vahvistinta. Pidin paljon, en olisi varmaankaan vaihtanut ellei esteettinen silmä olisi vaatinut soittimen kanssa saman sarjan vahvistinta. Mittaustulosten mukaan A85 työnsi ihan hyvin tehoja myös hankaliin kuormiin, mitä ei voi kaikista nykyisistä Arcameista sanoa. Saattaa siis toimia kohtuullisesti, mutta ehkä silti juuri mainituille kaiuttimille harkitsisin aavistuksen järempää vahvistinta.
 
Itselläni on Gradientin Revolutionit. Minulla on ollut niissä kiinni Yamahan dsp-ax2 ihan kokeena. Myös Arcamin fmj a32 on ollut joka on jonkun verran vahvempi kuin tuo a85. Omasta mielestäni tuo fmj ei jaksanut ajaa kunnolla Revon bassopäätä. Joten minä en hankkisi tuota sille. Riippuu tietenkin paljon kuinka kovaa kuuntelet ja tila jne.
Tällä hetkellä mulla on Musical Fidelity a5 integroitu ja Revo menee huomattavasti matalemmalle ja vahvemmin kuin tuolla Arcamilla.
 
A85/90 on oma suosikkini Arcameista. Pidän sitä karvan verran parempana kuin FMJ 32:ta, joka on ääneltään vähän erityyppinen, vaikka sisältääkin identtiset sisuskalut virtalähdettä lukuunottamatta. Muistelen että vanhoissa Hifin testeissäkin nuo Divat arvioitiin ääneltään erilaisiksi kuin fmj:t, tosin absoluuttisella asteikolla yhtä hyviksi.

Jos A85:ssä ei potku riitä, sitä saa lisää kun laittaa P85:n (tai jonkun toisen Arcamin päätteen) ajamaan bassopäätä.
 
Kiitos :D

Itse olen tällä hetkellä oikein tyytyväinen AA.han, ajaa todella mallikkaasti Magnepaneja..
tosin kaipaisi vielä ehkä aavistuksen ilmavuutta ja vapautta ääneen?!

Mutta sitä ilmeisesti saa kun hankkii hiukan enemmän tehoa, Magnepanit kun ovat melkoisia teho syöppöjä??
 
Melkein hakisin jonkun kalliin vahvistimen kotiin rehelliseen vertailutestiin, jossa mielikuvittelu on kielletty, niin näet minkälaisia vaikutuksia vaihdolla oikeasti voisi olla. Jos et huomaa juurikaan eroa, niin otat toisen vahvistimen kokeiluun jne. On vähän hazardia myydä oikeasti pätevä vahvistin pois ja ostaa sokkona uutta tilalle ilman vertailua. Olen demonnut XTZ D3:a Arcam FMJ32:n kanssa huomaamatta mitään Arcamin eduksi, päinvastoin.

Jos tehoa kaipaat, niin tuplamono-rakenteinen HK 990 on melko tehokas vahvistin (HK: 188W@8ohm v. AA:112W@8 ohm olettaen, että AA:n kone on sama kuin XTZ D3:ssa). Siinä on myös DAC kuten AA:ssa sekä DSP, joka taitaa automaattisen huonevasteen korjauksen. Totuus on kuitenkin, että HK:n lisätehoilla et saa edes 3 desibeliä enempää äänenpainetta kuin AA:lla.
 
Legis sanoi:
Totuus on kuitenkin, että HK:n lisätehoilla et saa edes 3 desibeliä enempää äänenpainetta kuin AA:lla.

Niin eli käytännössä kaikissa noin 30W vahvistimilla pärjää ihan hyvin jos ääni on hyvä.
 
Onko kenelläkään kokemuksia EMOTIVA laitteista, olisivat hinnaltansa todella huokeita ja TEHOA piisaa vaikka naapureille jakaa :)
Mainostavat itseään sen takia huokeaksi kun ei ole jälleenmyyjiä..

Itse laskin paketin itselleni - alle 1300€

- Etunen
- 2-kanava pääte
- Cd pyöritin
 

Liitteet

  • Emotiva ERC-1.png
    Emotiva ERC-1.png
    156,1 KB · Katsottu: 3
  • Emotiva XPA-2.jpg
    Emotiva XPA-2.jpg
    29,6 KB · Katsottu: 2
  • Emotiva UMC-1.png
    Emotiva UMC-1.png
    127,1 KB · Katsottu: 2
alspe sanoi:
Niin eli käytännössä kaikissa noin 30W vahvistimilla pärjää ihan hyvin jos ääni on hyvä.

Riippuu kaiuttimien herkkyydestä ja kuuntelutilan neliöistä, mutta periaatteessa kyllä (mataltehoinen vaffi voi kylläkin säröttää enemmän kuuntelutehoilla). Tosin jos vahvarin saa leikkaamaan, ovat disut vaarassa palaa. Ja subbarit ovat asia erikseen, onneksi niille teho on halpaa.

JTS, huomioitko hinnassa alv:n ja tullit?
 
:-\ noissa hinnoissa ei ollut vielä kuluja, vaan heidän ilmoittamansa myyntihinnat käännettynä €.si

Itselläni kaiuttimina nuo Magnepanit joihin tykästyin heti kuunneltuani, ainut että ovat melkoiset tehosyöpöt.. vaativat ilmeisesti vahvistimen
joka toimii 8 ohm - 2 ohm kuormilla ja on mahdollisimman herkkä??
AA.lla ääni ihan ok kun volumea enemmän, mutta olen ymmärtänyt että jos haluaa soittaa hiljaa ja saada äänen "avautumaan" pitää olla mahd herkkä ja tehokas vahvistin??
 
JTS-Mobile sanoi:
:-\ noissa hinnoissa ei ollut vielä kuluja, vaan heidän ilmoittamansa myyntihinnat käännettynä €.si

Itselläni kaiuttimina nuo Magnepanit joihin tykästyin heti kuunneltuani, ainut että ovat melkoiset tehosyöpöt.. vaativat ilmeisesti vahvistimen
joka toimii 8 ohm - 2 ohm kuormilla ja on mahdollisimman herkkä??
AA.lla ääni ihan ok kun volumea enemmän, mutta olen ymmärtänyt että jos haluaa soittaa hiljaa ja saada äänen "avautumaan" pitää olla mahd herkkä ja tehokas vahvistin??

Kaiuttimissa on herkkyys, vahvistimissa ei. Äänen "avautumattomuus" hiljaisilla voimakkuuksilla kertoo imo enemmän Magnepanien/elektrostaattien suuntakuviosta tai yleisestä "käytöksestä" eikä vahvistimesta. Myös omat linjalähdedipolit (jollaiset myös magnepanit ovat pääpiirteissään) soivat vähän latteasti oikein hiljaisessa kuuntelussa verratuna siihen miltä ne soundaavat kun volumea kääntää. Tämä efekti on melko riippumaton jakotaajuuksista ja muusta. Pistesäteilijät kuten taas soivat yleensä normaalisti myös hiljaa, näin oli myös edellisillä perus 2,5-tie kaiuttimillani. Tuo vahvistimien tehojen ääntä avaava vaikutus on vain silloin olemassa jos vahvistinta joutuu soittamaan sille epämukavilla tehoilla ja vahvistin alkaa tukehtua. Noille Magnepaneille suositellaan stereophilen arvostelun mukaan 100W vahvaria, johon AA:n pitäisi riittää. Kannattaa hakea joku muu vahvistin testiin, jotta voit suorittaa vertailtuita AA:n ja tämän välillä ja sitten päätytää kannattaako vaihto mielestäsi.
 
Back
Ylös