Apua baffeleiden viimeistelyyn

jkankkon

Hifiharrastaja
Liittynyt
7.10.2006
Viestejä
96
Viime vuoden lopulla valmistuneet baffelit (http://www.quarter-wave.com/OBs/OB_Design.pdf) ovat olleet nyt jo liian pitkään käytössä ulkoisesti viimeistelemättöminä. Eli, olen suunnitellut baffeleihin suojakankaita eteen ja taakse, jolloin saisin elementit piiloon edestä ja takaa. En haluaisi kuitenkaan pingottaa kangasta baffeleiden taakse elementtien runkojen ja magneettien yli muhkuroille, vaan olen ajatellut laittaa baffeleiden ympäri kiertämään (tai edes sivuille) massiivipuulaudat, joiden leveys olisi noin elementtien syvyyden verran (15 cm tms.), jolloin suojakankaan saisi takaa suoraan ja baffeleista tulisi litteiden ns. normikaiuttimen näköiset.

Tämä oli nyt taas huonosti selitetty, mutta toivottavasti ymmärsitte. Olisinkin kysellyt kuitenkin apuja palstan tietäjiltä. Osaako kukaan kertoa kuinka ja miten tällaiset siivet vaikuttaisivat baffeleiden sointiin?

Ensi viikolla voisi levyjen vaikutusta kokeilla käytännössäkin, mutta olisi mukava kuulla tyrmätäänkö ajatus heti vai pitääkö siirtyä seuraavaan suunnitelmaan.
 

vuorelam

Käyttäjä
Liittynyt
4.9.2006
Viestejä
320
Gurujen vastauksia odotellessa...

Ylä- ja alareunaan kankaalle laitetut tuet lienevät mahdolliset ilman suotoon puuttumista. Ainakin näin ulkomuistista konseptia muistellen. Mielellään rimoina kulmissa.

U- tai h-baffleksi muuntuminen aiheuttanee muutoksia systeemiin.
 
Ylös