Apogee Duet DAC / kuulokevahvistin

  • Keskustelun aloittaja Patu
  • Aloituspäivämäärä

Patu

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
5 489
Kaupunki
Helsinki
Iskipä tämmöinen silmään tuolla Head-Fi:ssä surffaillessa. Vaikuttaisi todella mielenkiintoiselta pikku laitteelta. Lähinnä kuulokekuuntelijoita ajattelin, mutta saahan tuon vahvistimeenkin kytkettyä.

Laite kytketään tietokoneeseen Firewire-liitännän kautta (jonka kautta se myös ottaa virtansa) ja ulostaa signaalia kuulokeliitännän tai breakout -kaapelin kautta. Aika pirun tyylikkään oloinen vieläpä. Hinta näyttäisi rapakon toisella puolen olevan $500 tuntumassa.

http://www.apogeedigital.com/products/duet.php

Head-Fi ketju:
http://www.head-fi.org/forums/f7/apogee-duet-dac-rocks-282021/

Kuva:

duet_gallery1_lg.jpg


duet_gallery6_lg.jpg


Keskustelua?

EDIT: Iso miinus: Näyttäisi tukevan vain maceja, eli ei PC-käyttäjille. En tuota huomannut kun ketjua perustin. :(
 
Sittenhän tuo näyttäisi täydelliseltä pieneltä paketilta! :D Olisi ainakin hauska päästä kuulemaan joskus.
 
Patu sanoi:
Keskustelua?

EDIT: Iso miinus: Näyttäisi tukevan vain maceja, eli ei PC-käyttäjille. En tuota huomannut kun ketjua perustin. :(

Näppärä ja tyylikäs laite, mutta jonkun pitäisi hakkeroida se toimimaan oikeiden tietokoneiden kanssa.

Luulen kuitenkin, että tuosta piankin ilmestyy Windows-versio kunhan ensin on saatu rahat pois niiltä, joille mac-eksklusiivisuus on tärkeää. ;)
 
Tuohan toimii jo tietokoneissa, mutta mistäs winkkariajurin sais?
 
Tiukkapipo sanoi:
Luulen kuitenkin, että tuosta piankin ilmestyy Windows-versio kunhan ensin on saatu rahat pois niiltä, joille mac-eksklusiivisuus on tärkeää. ;)

No eihän exclusive-meininki nyt kenellekään ole tärkeää, kunhan toimii ja usein toimii parhaiten kun keskitytään yhden, selkeän platformin tukemiseen, eikä esim. Windows-maailman 10-potenssiin-10 laite/ajuri/service pack/konflikti-kombojen ratkomiseen ;)

Mutta, Windows versiota tuosta ei ole tulossa. Ei niinkään tuon yllä mainitun syyn takia, vaan sen ettei Windows koneita pysty kontrolloimaan niin helposti pienellä komponentti tms. määrällä kuin Applen Coreaudio:ta. (näin jostain forumilta luin)
Duet on ensisijaisesti pro-vekotin; äänitys ja editointiohjelmien kontrolleri (se nuppi siinä ei ole vain volapotikka), jotan nyt myös pystyy käyttämään kuulokevahvistimena ja DAC:ina.

Itse ymmärsin että breakout-kaapelilla saa ulos vain suoraan aktiivikaiuttimiin lyötävät piuhat. Eli ei voisi käyttää tavallisessa hifi-setissä? Tosin ei kuulosta laisinkaan järkeenkäyvältä etteikö niitä voisi lyödä kiinni vahvistimeen siinä missä aktiivikaiuttimenkin 'vahvistinosaan'. Vai olettaako Apogee kaikkien käyttäjien olevan pro-studiotyöläisiä ja ei edes mainitse muuta kuin aktiiviskobet?
 
Back
Ylös