Analysiksen levysoitin välikaapeli

kaksonen

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
27 026
Kaupunki
Korvessa
Onko teillä harrastajilla käytössänne Analysiksen levysoitinkaapeleita. Hinnathan noissa on kovat, mutta toivottavasti laatu maksaa. Minulla on Regan RB 250 varsi. Tässä tapauksessa riittäisi, kun toisessa päässä olisi RCA- liittimet. Toisessa päässä ei tarvitsisi liittimiä ollenkaan, koska johdot voi kolvata suoraan varteen. Olen jo melkein päätökseni tehnyt, mutta olisin kiinnostunut noista ja muistakin kaapeleista tuohon tarkoitukseen.

Ääni on jo hyvä nykyisellä kaapelilla, mikä varren mukana tulee. Tuo on ainut asia jota aion mahdollisesti päivittää. Käytössä on Shuren M 97xE rasia. Kaapelin siis tulisi soveltua MM- rasialle, joten resistanssin tulisi olla hyvin pieni.

http://www.analysis-plus.com/prod_phonocable.html

Linkissähän näyttää olevan varsin tekninen varsi :)
 
Tarkoitin nimenomaan resistanssia. Kokeilin pari vuotta sitten Hyvärisen Cello kaapelia. Kaapeli on kallis, mutta aiheutti huminaa ja "pörinää", kun kytkimme sen kiinni edelliseen ProJect viitoseen, raiana tuo MM Shure M 97xE.
Ihmettelin vikaa, koska onhan se käyttämämme johto nimenomaan LEVYSOITIN VÄLIKAAPELI ja vielä kallis.

Santtu sitten neuvomaan, että ei sitä voi MM- rasioilla käyttää, siinä tulee vastaan liian suuri resistanssi.
 
Millään tavalla Santun asiantuntemusta väheksymättä, mutta mm-rasian antoimpedanssi on muutamia kiloja (ainakin satoja ohmeja) ja normitetun liitännän ottoimpedanssi 47 kiloa. Jos tähän väliin tuupataan kaapeli, jonka resistanssi on muutamia ohmeja (ei se lyhyellä metallirakenteisella johdolla juurikaan suurempi voi olla) ei resistanssin vaikutusta pitäisi juurikaan havaita. Sen sijaan tyypillinen Santtu-Cello-touvi on sellainen letitetty viritys, jonka kapasitanssiarvot ovat helpostikin ihan metsässä mm-rasian kannalta.
Taasen tyypillinen mc-rasia, jonka antoimpedanssi on muutamia (max kymmeniä) ohmeja ja liitännän ottokin luokkaa sata (ja antojännite 1/10 mm-rasian jännitteestä) reagoi resistanssiin selvemmin - mutta kapasitanssi ei tyypillisesti mc-rasiaa hetkauta mihinkään suuntaan.
 
Juu kyllä Mallas puhuu asiaa..... nimenomaan kapasitanssista on tässä tapauksessa kyse kun mun Cello pörrää mm- rasian perässä.


T.JH
 
Hyvä Mallas ja kiitos tiedoista, mutta kyllä se on jätkät sillä lailla, että on ihan turha höyhätä mokoman kaapelin kanssa, kun homma toimii. Levysoittimella soitettaessa ääni on auki jo pienillä voimakkuuksilla, eikä mitään syytä suurempiin muutoksiin ole. Tuli vain mieleen, että pieniä korjauksia olisi voinut tehdä, mutta noidenkin merkitys on todella pientä tässä tapauksesa.
Hopeanpaskaa näyttää noissakin Analyysareissa olevan. Toki Hopea tuntui sopivan ProJectin välikaapeliksi, tiedä en miksi.

Tämän ketjun voi poistaa mikäli halutaa säästää tilaa serverillä.

Sotkin tuossa alussa jo Santun sanomaa, kyse ei ole resistanssista. Soitinkin hänelle, että mikäs siinä kaapelissa (Cello) olikaan ongelmana MM- rasioille. Syy oli tietyntyyppi sovitusongelma ja kyllä sekin siihen saadaan sovitettua, mutta sitä ei sitten punota ja suojataan kunnolla. Tässäkin tapauksessa johto on helmiä sijoille, eli aivan turhaa puuhaa. Jospa kuunneltais sitä musaa.
 
Back
Ylös