Analogisen kuvasignaalin muunnos digitaaliseksi/skaalaus

Lumia

Käyttäjä
Liittynyt
9.11.2006
Viestejä
2 961
Onko kukaan koittanut tuollaista kikkaretta?:

http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=39394

Scart-lähtöisen vhs-nauhurin kuva ei esimerkiksi näytä ihan priimalta Full-hd telkusta katseltuna, joten mietin mahtaisiko tuossa olla ratkaisu vähän parempaan kuvanlaatuun sen osalta? Jos jollakulla on kokemuksia, niin olisi mukava kuulla. Aika hintava tuo 1080P:hen skaalaava on. Puoleen hintaan saa helposti ainakin Ebaystä 720P skaalaavan, mutta onko se sitten olennaisesti huonompi. ???
 
VHS:stä skaalaus 1080p on aika turhaa kun lähdemateriaali on silkkaa suttua. Joka tapauksessa TV:n sisällä se kuva skaalataan, jotta se saadaan koko ruudulle. Itse en kokeilematta ostaisi, koska on aika iso todennäköisyys ettei tuo purkki ole yhtään sen parempi kuin TV:n oma skaalain. Tietty jos TV:ssä ei ole scarttia lainkaan ja pitää vain saada VHS kytkettyä niin tällöin tietty purkille voi löytyä jokin funktio.
 
VHS-nauhurin kuva ei muunnoksilla parane. Jos vaakaerottelu on luokkaa 200 ... 250 viivaa, niin siitä ei millään terävämpää kuva taiota Full-HD -ruudulle, joka pystyisi näyttämään 1920 vaakaviivaa. Jos eroja on niin ne on sitten kikkailtu esim. terävöittämllä kuvaa, mikä ei kaikkia miellytä.
 
Tätä kyllä vähän epäilinkin, että ei se kuva siitä parane. PS3:ssa taas skaalaus dvd-kuvasta teräväpiirtoon käy laadukkaasti, mutta tämä lienee vähän eri juttu.
 
DVD:n ja teräväpiirron ero on parin metrin päästä katsoen (ainakin alle 40" ruudulla) aika pieni verrattuna VHS:n ja DVD:n väliseen eroon. VHS:ssä on lisäksi analogisen järjestelmän lieveilmiöitä kuten kohinaa, väripintojen elämistä ja jitteriä.
VHS:n joutuu liittämään HDMI-muuntimeen ainoastaan composite-liitännällä mikä tappaa loputkin mahikset kuvan parantamisesta.
 
Back
Ylös