Analogisen kuvasignaalin muunnos digitaaliseksi/skaalaus

Lumia

Käyttäjä
Liittynyt
9.11.2006
Viestejä
2 946
Onko kukaan koittanut tuollaista kikkaretta?:

http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=39394

Scart-lähtöisen vhs-nauhurin kuva ei esimerkiksi näytä ihan priimalta Full-hd telkusta katseltuna, joten mietin mahtaisiko tuossa olla ratkaisu vähän parempaan kuvanlaatuun sen osalta? Jos jollakulla on kokemuksia, niin olisi mukava kuulla. Aika hintava tuo 1080P:hen skaalaava on. Puoleen hintaan saa helposti ainakin Ebaystä 720P skaalaavan, mutta onko se sitten olennaisesti huonompi. ???
 

Gretch

Käyttäjä
Liittynyt
2.9.2007
Viestejä
10 849
VHS:stä skaalaus 1080p on aika turhaa kun lähdemateriaali on silkkaa suttua. Joka tapauksessa TV:n sisällä se kuva skaalataan, jotta se saadaan koko ruudulle. Itse en kokeilematta ostaisi, koska on aika iso todennäköisyys ettei tuo purkki ole yhtään sen parempi kuin TV:n oma skaalain. Tietty jos TV:ssä ei ole scarttia lainkaan ja pitää vain saada VHS kytkettyä niin tällöin tietty purkille voi löytyä jokin funktio.
 

Sepeteus

Käyttäjä
Liittynyt
31.1.2010
Viestejä
313
VHS-nauhurin kuva ei muunnoksilla parane. Jos vaakaerottelu on luokkaa 200 ... 250 viivaa, niin siitä ei millään terävämpää kuva taiota Full-HD -ruudulle, joka pystyisi näyttämään 1920 vaakaviivaa. Jos eroja on niin ne on sitten kikkailtu esim. terävöittämllä kuvaa, mikä ei kaikkia miellytä.
 

Lumia

Käyttäjä
Liittynyt
9.11.2006
Viestejä
2 946
Tätä kyllä vähän epäilinkin, että ei se kuva siitä parane. PS3:ssa taas skaalaus dvd-kuvasta teräväpiirtoon käy laadukkaasti, mutta tämä lienee vähän eri juttu.
 

Sepeteus

Käyttäjä
Liittynyt
31.1.2010
Viestejä
313
DVD:n ja teräväpiirron ero on parin metrin päästä katsoen (ainakin alle 40" ruudulla) aika pieni verrattuna VHS:n ja DVD:n väliseen eroon. VHS:ssä on lisäksi analogisen järjestelmän lieveilmiöitä kuten kohinaa, väripintojen elämistä ja jitteriä.
VHS:n joutuu liittämään HDMI-muuntimeen ainoastaan composite-liitännällä mikä tappaa loputkin mahikset kuvan parantamisesta.
 
Ylös