Alpair 12 (full range) review

khaho

Käyttäjä
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
882
Kaupunki
Luhalahti
Ostin tuolla elementillä tehdyt Pencil12 kaiuttimet kanssaharrastajalta. Laitetaan tänne nyt jonkinlainen raportti noiden virittämisestä omaan käyttöön.

Nuo tulivat makuuhuoneeseen käyttöön, puurakenteinen omakotitalo, huone 4.2 * 4.4 * 2.3 metriä ja siis aika lailla vaimennettu.

Ilman suotimimia oli tässä huoneessa bassossa hieman vajetta (tuskin olisi betonibunkkerissa) ja diskantissa suorasta suuntauksesta johtuvaa korostusta (ohisuuntaus ei oikein onnistu, kuuntelu sängyllä huoneen toisessa päässä).

Piti siis laittaa suodinta, tuollaiseen päädyin kuuntelemalla:

alpair_fiilter_schema_pieni.jpg

Tuo vaste on jotain tämän suuntaista LTspicen mukaan:

alpair_filter_response.jpg

Itse suotimen toteutus näyttää tältä:

alpair_filter_asennettu_pieni.jpg

Pikainen huonemittaus rewillä 1.8 metrin päästä (lähinnä kokonaistasapainon mittaus, ettei ole ihan päin mäntyä), ei kalibroitu ja ei edes mikkitelinettä, mikki pienellä jalustalla tyynyn päällä:

alpair.jpg

Ja kuva vielä ympäristöstä:

alpair_aanessa_pieni.jpg

Vielä tekemättä noiden osalta: kokeilu putkivahvistimen kanssa, viimeistely (sovittu vaimon kanssa, Tikkurila Kiva kalustelakka kiiltävä, väri hiili).

Kuulostaa ihan hyvältä kevyemmällä materiaaliaalilla, mutta nykyístä örrimörriä ei taida kukaan viitsia kuunnella, ovat sen verran paljastavat ääneltään. Mutta jäävät tähän käyttöön nyt, mukava noilla on kuunnella. Äänenpaine riittää tähän käyttöön, kovempaa haluaville nuo eivät välttämättä sovi.

Toivottavasti nämä kuvat pienenee foorumissa automaattisesti, tämä uusi foorumi on vielä haussa.
 
Ylös