Aloittelijalle kaiuttimet musiikintoistoon. Apuja kaivattaisiin.

CaJii

Käyttäjä
Liittynyt
11.10.2009
Viestejä
10
Olen tässä valitsemassa kaiuttimia ihan tavalliseen 2-kanavaiseen musiikin toistoon. Toivoisin kaiuttimilta muun muassa hyvää stereokuvaa, kohtuu matalalle ulottuvaa toistoa ja tasapainoista sointia. Hintaluokkana voisi pitää noin 1000 euroa. Olen lukenut joitakin testiarvosteluja, kaikenlaisia nettiarvioita ja niistä sitten tehnyt päätelmiä ja ajatellut että tämmöisiä kaiuttimia (ainakin hyvin kehuja keränneitä) voisi olla ainakin:

B&W CM1
Dynaudio excite x12
Aurelian magentat
Aurelian Amberat

Muita tonnin hintaluokkaan meneviä kaiuttimia voi myös ehdottaa.

Kuunteluhuone on rivitalon olohuone, noin 20m2. Takaseinä on osittain auki keittiöön päin. Betoniseiniä ei ole mikään seinä olohuoneessa. Seinät ovat kyprokkilevyillä päällystetyt, eikä huone tyhjänäkään kaiu laisinkaan.

Lähinnä tässä mietin, että kun musiikin toistolaitteisto koostuu tällä hetkellä NAD C326Bee vahvistimesta ja NAD C545Bee cd-soittimsta, että onko nuo kaiuttimet sellaisia että soveltuisivat NADin setille? Kuulemma ainakin nuo Dynaudiot ovat aika tarkkoja oheiselektroniikalle.

Toinen juttu mitä tässä olen myös miettinyt on se, että onko noin tuhannen euron hintaluokkaan menevistä kaiuttimista ja nykyisestä NADin laitteista koostuva laitteisto sitten tasapainoinen? Tarkoitan, että onko NADin laitteisiin nähden tonnin kaiuttimet liian halvat, liian kalliit vai enemmänkin sopivat? Tämmöistä pähkäilen kun jostakin on saanut lukea että liian hyvät kaiuttimet muuhun laitteistoon nähden paljastavat armotta alkupääntoistolaitteiston virheet.

Nykyiset kaiuttimet ovat mission m70 jalustakaiuttimet. Ovat kyllä ihan hyvin soivat kaiuttimet kokoisekseen ja hintaisekseen. Kaipaisin vain enemmän tarkkuutta stereokuvaan, soinnin tarkkuuteen ja enemmän potkua bassopäähän.

Tilannetta vaikeuttaa aika paljon, se että täällä keskipohjanmaalla ei oikein ole hifikauppoja. Missään ei oikein pääse noita kuulemaan paikan päällä, puhumattakaan kotikuuntelusta. Semmoinen käsitys on netissä toimivista hifikaupoista, että laitteita ei kovin herkästi lähetetä kotikuunneltavaksi, ellei sitten ole lähes varmasti myös ostamassa kyseistä kaiutinparia.

Tämmöinen dilemma minulla. Kommentteja, vinkkejä, helppejä jne. saa laittaa tulemaan.
 

temuri

Käyttäjä
Liittynyt
6.3.2008
Viestejä
721
Minkälaista musiikkia kuuntelet ? Tuo NAD:n laitteisto on varmasti hyvin yleispätevä soinniltaan ja siinä mielessä helppo yhdistää erilaisiin kaiuttimiin. Listaamissasi kaiuttimissa oli soinniltaan varsin erilaisia malleja. Lisäisin listaasi ainakin EPOS M12.2i ja miksei hieman yli tonnin maksava M16i myös. Musiikkityylistä riippuen sitten varmaan löytyy vielä lisääkin erilaisia vaihtoehtoja päänvaivaksi asti. Hintaa ei kannata tuijottaa liikaa.
 

Brix

Käyttäjä
Liittynyt
10.10.2007
Viestejä
706
Kaupunki
Kokkola
CaJii sanoi:
Tilannetta vaikeuttaa aika paljon, se että täällä keskipohjanmaalla ei oikein ole hifikauppoja. Missään ei oikein pääse noita kuulemaan paikan päällä, puhumattakaan kotikuuntelusta.

Missäspäin majailet? Keskipohjanmaa on vielä aika epätarkka kuvaus.
 

CaJii

Käyttäjä
Liittynyt
11.10.2009
Viestejä
10
Tosiaan. Viestistä jäi pois minkälaista musiikkia kuunnellaan. Aika yleispätevät kaiuttimet saisi olla kun itse kuuntelen hieman raskaampaa musiikkia. Soittimessa pyörii kaikkea springsteenistä in flamesiin. Vaimo taasen kuuntelee kevyempää kuten stellaa ja johanna kurkelaa. Että aika laaja on tuo skaala mitä kaiuttimilla kuunnellaan.

Minä olen ajatellut että keskipohjanmaa on aika pieni alue. Eihän tähän mahdu kuin oikeastaan yksi kaupunki, tai siis yksi ainakin vähän isompi. :D Eli Kokkolassa siis.
 

kre

Käyttäjä
Liittynyt
4.6.2007
Viestejä
7 961
Harrin Kaiutin Huuhkaja. Hinta-laatu kohdillaan. Yleispätevyyksistä en osaa sanoa, ei sellaista kaiutinta olekaan joka toistaa kaiken miellyttävästi ja oikein.
 

sean

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.10.2008
Viestejä
848
Kaupunki
Espoo
Aureliat kannattaa koekuunnella. Itselläni ollut toukokuusta Magenta-pari ja olen todella tyytyväinen. Erinomaiset kaiuttimet hintaluokassaan!
Nuo Dynaudion x12 kävivät aikoinaan koekuuntelussa kotona, samoin tuo Ambera. Dynaudio kuulosti jotenkin vaivalloiselta, ihankuin pieneen (ovat todella pienet) olisi yritetty tunkea liikaa ääntä. Toki hyvät toistimet nekin, ja monen mielestä "paremman" näköiset kuin esim. Magentat.
Aurelia Ambera taas ei sopinut ulkonäkönsä puolesta olohuoneeseemme, ei ainakaan silloin kokeiltu valkoinen viimeistely. Mutta tosi syy siihen, että olohuoneessamme ei ole Ambera-paria johtuu siitä, että huoneemme korostaa liiaksi bassoja. Myös vahvistimeni on aikas voimakas juuri yläbassojen osalta, jolloin vähänkin kovempaa soitettaessa; ja tässä kohtaa "kovempaa" merkitsee vielä hyvinkin maltillista äänenvoimakkuutta; esitys jyrisi jo liikaa. Myös naapurit olisivat varmasti saaneet osansa musiikista ja elokuvista ja sehän ei ollut tarkoitus.
Myös Magenta toistaa hyvinkin alas, mutta hyvällä kontrollilla ja ainakin minun makuuni tarpeeksi. Myös stereokuva on hämmästyttävän tarkka olematta silti liian pistemäinen, lainatakseni Hifimaailman Sauramaa "ääni on irti kaiuttimista" (jotenkin näinhän se meni?). Itse asiassa Hifimaailmahan käyttää Magentaa testikaiuttimena, kaipa sekin jo on jonkinlainen "suositus".
NAD sopii varmasti Aurelian pariksi, eikä tilassasi uskoakseni lopu teho tai ulottuvuus kesken. Ja pisteet Aurelialle suomalaisuudesta näinä "vaikeina aikoina" ;).
Katso myös aloittamani "NADin edulliset integroidut"- ketju Hifi-osiosta.
 

op

Hifiharrastaja
Aluevastaava
Liittynyt
4.11.2007
Viestejä
9 720
Kaupunki
Oulu
Jos kipaisee Vaasassa Vaasan Ykkösradiossa niin sieltä voisi mahdollisesti saada lainaan Aurelia Magentat, ellei tuo matka ole sitten esteenä. Yrittää sopia muutaman päivän kuunteluajan niin ei heti tarvi olla hötkyilemässä takaisinviennin kanssa. Magentoissa se alapää voi olla liian voimakas kiviseinäisessä huoneessa, mutta jos huoneen seinät ovat kevytrakenteista levyä, en usko, että Magentoilla hirveästi tulee ongelmia basson kanssa.
 

mkutvonen

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
4 122
Kaupunki
Orimattila
Noilla kajauttimilla, mitä mulla on tossa sigussa kaupan, tuli todettua edullisemman pään NAD:t ihan kelpo laitteiksi, joskin vierailevan laitteiston omistajan kommentti taisi olla "isännän setti kyykytti NAD:t 6-0". Sitä äärimmäistä tarkkuuttahan noissa ei ole, mutta eivät sentään saaneet AP:itä kuulostamaan halvoilta.

Noin yleisenä omalehmäkinojassa-osaston kommenttina voisin heittää, että käytettyjäkin kannattaa katsella. Mikään ei estä hankkimasta sellaisia kaiuttimia jotka kestävät vielä etupäänkin päivittämisen parempaan... Nuo kun eivät kuitenkaan ole sellaisia varsinaisesti "halpasoundisia" (lue: rasittavia tavalla tai toisella) laitteita.
 

CaJii

Käyttäjä
Liittynyt
11.10.2009
Viestejä
10
Päivitelläänpäs tilannetta, että miten kaiuttimien hankkiminen edistyy. Tampereen highend studion Mitro lupasi toimittaa kotikuunteluun aurelian kaiuttimia. Lisäksi Brixin kanssa sovittiin elac 310 kuunteluista. Toivon mukaan tuosta vertailuryhmästä löytyy mieleiset kaiuttimet.

Aika paljon olen jo aiemmin katsellut noita käytettyjen ilmoituksia. Useimmiten kiinnostavasta hintaryhmästä olevat kaiuttimet ovat olleet niin kaukana, ettei koekuuntelemaan viitsisi lähteä. Ja sitten jos on ollut tästä lähistöltä jotkut kaiuttimet myynnissä, niin ne ovat sitten olleet sellaista mallia, joka ei niin ihan ole sitä mitä olen etsimässä.

No. Täytyy nyt odotella että saa koekuunneltua nuo kaiuttimet mitkä pitäisi olla tulossa.

Joka tapauksessa täytyy antaa tunnustusta tälle foorumille. Olen saanut yllättävän paljon yksityisviestejä. Suurin osa viestien lähettäjistä taisi kylläkin tarjota omia kaiuttimiaan minulle :D . Joka tapauksessa olen positiivisesti yllättynyt tämän foorumin ystävällisyydestä.
 

isojussi

Hallituksen jäsen
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
17 145
Kaupunki
Hellsinki
Hifimestassa oli käytetyt Spendor 3/1R kajarit ainakin vähän aikaa sitten, niitä suosittelisin testaamaan. Jos budjetti venyy niin kokeilisin huoneesta riippuen Harbethin pienimmän mallin 3psr tai jotain, jos ei niin uutena Epokset tarjoavat kyllä aika hyvää hintalaatua IMO.
 
Ylös