Aloittelijalle hyvä ja edullinen vinyylisoitin

Lumia

Käyttäjä
Liittynyt
9.11.2006
Viestejä
2 960
En viitsinyt lähteä sotkemaan muita ketjuja eli mitä suosituksia aloittelijalle?

Esivahvistin ja rasia olisi, mutta ei soitinta. Rasiaksi tulee AT95E mikä ilmeisesti on hyväksi tunnustettu aloittelijalle. Esivahvistin on Clearaudio Nanophono. Ostettu ihan vaan hyvän tarjouksen ja testivoiton vuoksi. Nuo tuntui turvallisilta ja budjettimyönteisiltä hankinnoilta ja rasian hinta 22€ ei myöskään päätä huimannut. Vinyylisoitinta olen haaveillut jo aika kauan. Ja nimenomaan hyvää sellaista. Muksun syntymän jälkeen tai oikeastaan sen jälkeen, kun oppi liikkumaan en ole käyttänyt vinyylisoitinta kotona ja myinkin sen silloin pois. Silloin päätin, että kun on taas mahdollisuus pyöritellä vinyylejä, niin ostan kunnollisen perussoittimen.

Tässä on nyt sitten eletty kaikkien testien vaikutuksella siinä ajatuksessa, että Pro-ject Debut 3 tai 1Xpression tahi Regan P2 olisi se varma ratkaisu. Tässä nyt kumminkin liikutaan siinä hintaluokassa, että niitä tuskin on järkeä kanniskella kotikuunteluun. Kokeneiden neuvot ovat siis tarpeen. Ainakin esivahvistin hyväksyy kummatkin yleisimmät rasiat eli sen kannalta tuo AT95E sopii. Vielä kun tietäisi mihin kyntäjään sitä rasiaa alkaisi törkkimään.

Olen sulkenut pois kaikki vanhat levysoittimet ja haluan suhteellisen tuoreen vehkeen. Sen myös päätin silloin myydessäni vanhan teknarini pois. Keskustelua vaan aikaiseksi, ei kai tässä muu auta. Tai tietysti jos joku haluaa edullisesti päästä eroon omasta Pro-jectista tai Regastaan niin niistäkin voi ilmoitella.
 
Klassinen Rega vaan kotiin. Soi hienosti ja on mukava käyttää :). Lankun ja lautasen suoruus on kuitenkin hyvä tsekata sekä äänivarresta liftin nopeus + laakereista ei saisi löytyä klappia.
 
En myöskään ohittais Goldring merkkiä, sukulaisuus Regaan on ilmeinen.
 
Regan P2:sta olen himoinnut..vähän kovemmassa hinnassa kuin Debut kun uusia vertaa. Onkohan sitten parempi. Äänivartta olen kuullut joskus hehkutettavan tuossa Regassa.
 
Tällä foorumilla on Regalla isoin kannatus tuossa hintaluokassa. En sitä lähde itsekään äänensä takia moittimaan, vaikka tykkään itse enempi Projectista tuossa hintaluokassa. Regalla tuntuu olevan kyllä enempi nopan heittoa saako suoran pyörittimen, vai kenoon sorvatun. Projectilla tuollaiset levylautanen vinossa hommat aikas harvinaisia. Ei ainakaan kukaan foorumeilla niistä valita, toisin kun regan kanssa tuntuu voivottelevan joka toinen..

Eikä tartte kenenkään regan omistajan vetää hernettä oikein syvälle tästä viestistä. Hyvä ääninen soitin se on hintaisekseen kun vaan on se suora mylly osunut.

Jyri
 
Joo siinä mielessä Pro-ject tuntuisi varmemmalta valinnalta käytettynä. Ei vaan tunnu oikein kävelevän vastaan niitä. ???
 
hippitomi sanoi:
Mites Rega P3 käytettynä? Noitahan on näyttänyt olevan tarjollakin.

Missä? Se taitaa olla jo vähän kalliimpi vehje? On mennyt aivan ohi silmien.
 
regassa on parempi varsi kuin yhdessäkään projektissa.
 
Motörhead sanoi:
regassa on parempi varsi kuin yhdessäkään projektissa.

Näin olen ymmärtänyt. Tuskin Michell näkisi vaivaa modata 250:stä muuten high end -vartta.
 
oliver sanoi:
Näin olen ymmärtänyt. Tuskin Michell näkisi vaivaa modata 250:stä muuten high end -vartta.

No mutta eikös Linn iskenyt juuri Sondekin halpispakettiin Pro-jectin varren kiinni? Eihän ne nyt huonoa siihen? Eihän?
 
Sam Other sanoi:
No mutta eikös Linn iskenyt juuri Sondekin halpispakettiin Pro-jectin varren kiinni? Eihän ne nyt huonoa siihen? Eihän?

No ei kai ne nyt siellä Skotlannissa...
 
projectissa sattuu olemaan linn-kiinnitys.
 
oliver sanoi:
Missä? Se taitaa olla jo vähän kalliimpi vehje? On mennyt aivan ohi silmien.
Reilu kuukausi sitten taisi olla parikin käytettyä Rega P3:sta myynnissä täällä ja/tai hifimaailman sivuilla. Noiden pakettien hintaa taisi nostaa vähän käytetyt dynavectorin 10X5 rasiat (jos oikein muistan).
 
Mites onko noissa p2:ssa ja p3:ssa jotain olennaista eroa käytännössä? Onko P3:ssa RCA-kaapelit mukana vai pitääkö ne hommata erikseen? Onko ne irroitettavat? Kyllä nöösillä riittää kysyttävää :p
 
p3:ssa on lasilautanen, vähän parempi johto ja rb-300.
 
Rega P3 vaan käytettynä on muuten huomattavasti musikaalisempi kuin P2 :D
 
Onkos moottoripää päässyt suoraan vertaamaan Projektin ja Regan vartta samassa kombossa? Kyllä Regan varret on hyviä, mutta suoraan en lähtis jotain vartta liikaa kehumaan. Projektilla on mielestäni ihan hyviä varsiakin jos aivan halvimpia ei ota huomioon, ja tekemisenlaatu jopa halvoissa rojekteissa tuntuis olevan korkeammalla tasolla kuin Regassa josta saa vähän väliä lukea ongelmasta jos toisesta. Henk koht en Regaa ostaisi ja mikäli on käytetty soitin pitäisi se ennen ostoa tsekata täysin läpi....... kuten levarit ylipäätään aina! Ääni Projektille kelpas sen varsi Linnillekin.


T.JTH
 
Kattelin tuota P3:sta myyjän sivuilta ja näytti olevan puulautanen...
 
Toi Pro-Jectin RPM 5 on saanut hyviä arvioita. Ei ne kaikki pro-jectit ole huonoja ;)
What the f** eiku what hi-fi ja hifi choice tais antaa kumpikin 5 tähteä tolle RPM 5:selle.
 
Back
Ylös