Almarro A318B Cherry ja muut pintakäsittelyt !

Mitro’s Sound Factor

Yhteistyökumppani
Liittynyt
24.9.2007
Viestejä
2 901
Kaupunki
Helsinki
Almarro A318B erä saapui viime viikolla.

a318b


Jäljellä vielä 1 kpl kirsikkaisena.

Soita ja varaa heti ! (0407601247 tai 03-2227811)

(Vielä ei ole tullut vastaan kaiutinta joka ei tällä vahvistimella ja järkevällä äänilähteellä kuulostaisi absoluuttisellakin asteikolla järjettömän hyvältä.
Allekirjoittanut on tänään syntymäpäiväjuhlatuulella, joten päivän hintakin on kohdallaan.)
 
Vs: Almarro A318B Cherry.

Taidan käydä vaimon kaa viikonloppuna kattelemassa tuotakin :)


T.JTH
 
Vs: Almarro A318B Cherry.

Tervehdys.

Almarro-jono on nyt ainakin kuukauden mittainen, joten kannattaa ilmoittautua joukon jatkeeksi, mikäli halajat tätä selkeästi yleispätevintä vahvistinta omaksesi.

Almarro A318B toimii mukisematta niin epäherkkien- (jopa Magneplanar 1.6) kuin todella herkkienkin kaiuttimien kanssa.

Kiteyttäen sanonkin: kun Almarro A318B on vahvistimena, on aivan sama mitkä kaiuttimet ovat, musiikki soi hienosti.

Silti en väitä, etteikö minulla olisi tarjota vaihtoehtoja joilla pääsee vieläkin syvemmälle musiikin-, jopa tutkimattomaankin maailmaan... : )

-Mitro

(edit. kirjoitusvirheet...)
 
Vs: Almarro A318B Cherry.

Moi

Onko A318B saatavissa myös Almarron kotisivuilla löytyvissä erikoisemmissa väreissä (http://www.almarro.com/pix/gallery/15.jpg) vai ovatko nuo sivulla vain hämäyksen vuoksi? Lähinnä valkoinen olisi ihan mielenkiintoinen värivaihtoehto. Kirsikka, vaalea vaahtera ja mattamusta taitavat olla perusvärivaihtoehdot.

-akee
 
Vs: Almarro A318B Cherry.

Moro,

Varmasti kaikki on mahdollista, jopa Penaudio-tyylinen vaneri-look'kin.

Homma on nyt niin, että odotamme Almarron tuotantokapasiteetin konkreettista parantumista. Sitten kun odotusaika oikeasti puoliintuu, tilaamme varastoon kaikkia perusvärejä, ja mahdollisesti custom-order värejä. Jos oikeasti haluat valkoisen A318B:n, jättäisin kernaasti tilauksen tehtaalle jotta saadaan sellainen sinulle vielä ennen joulua... : )

Kirsikka on tähän mennessä ainoa pintavaihtoehto, jota on myyty. Tilattu on, peruspinnat, mutta odotuttaa näköjään harmillisen pitkään. Olisi hienoa saada messuille esille kaikki kolme peruspintavaihtoehtoa.

-Mitro
 
Vs: Almarro A318B Cherry.

Kun haluat yleispätevän vahvistimen, joka toimii niin herkillä kuin epäherkillä kaiuttimilla ( säädettävän biasinsa ansiosta, ja joka tässä tapauksessa nyt vain sattuu toimimaan putkilla ja päätemuuntajilla,) on valintasi ilman muuta Almarro A318B. Pääteputket maksavat 40€-60€/kpl, siinä vaiheessa kun tulee uusimisen tarve.

Meillä on ilo ilmoittaa, että nyt niitä taas on vapaana varastossamme, niin Tampereella kuin Helsingissä. Myös Turkuun on menossa demokone.

Kaikki ovat kirsikkaisia, mutta saamme puukuoria ihan millä värillä hyvänsä tilauksesta, eli jo onnellisesti Almarro A318B:llä musiikkia kuuntelevat voivat halutessaan tilata pelkät puupanelit mikäli esim. musta puu viehettää. Onhan se vähän niinkuin höyryveturi, joka vetää ylämaan single-malt-tynnyreitä ihmisten ilmoille... : )

Jouduin myymään demokoneen kesällä, eli siksi on A318B -hehkutukset olleet jäissä jonkin aikaa. Huomenna tulee uusi demokone tulille, jolloin siltä osin palaillaan päiväjärjestykseen.

Voi veljet että on ollut pitkä odotus kärvisteltävänä.

Tervetuloa aidon äänen alkulähteille !

-Mitro
 
Minkä hintaisia pelkät puukuoret on? Voiko tilata vain tuon etupuolen puupalan? Pidän itse esim. enemmän tämän ketjun kuvan mukaisesta vaaleasta hiotusta skandi-tyylisestä puusta tuossa edessä, kuin omassa Almarrossa olevasta tummemmasta, lakkapintaisesta.
 
Moi Jan,

sain käsityksen, että puuosat kokonaisuudessaan on mahdollista vaihtaa, mutta pelkästä etu-palasta ei ollut puhetta.

Osa-sarja kustantaa 150€.

Mukavaa iltaa !

-Mitro
 
Ilo ilmoittaa, että Almarro A318B on jälleen demottavana.

Tervetuloa ja kotikuuntelut onnistuu niinikään.
6C33 putket on sodan kestävät ja edulliset, joten emme pelkää lähetellä A318B:tä kauemmaksikaan.

Säädettävän biasinsa ansiosta kyseinen ihmevahvistin sopii niin herkille- kuin epäherkillekin kaiuttimille, vaikka kuorma olisi hieman hankalampikin. Ei hurise. Mutta tarjoaa orgaanista esillepanoa.

A318B%20Black%20Front.jpg

-Pure sound without pain !

-Mitro
 
Almarro A318B ja Penaudio on ilmeisesti erinomaisen toimiva yhdistelmä, mutta miltä tilanne näyttää kun ko. yhdistelmä pannaan noin reilun 40 neliön olohuoneeseen joka vielä avautuu eteisaulaan? Ko. huoneessa pitäisi toisinaan pystyä kuuntelemaan esim. Mahlerin sinfonioita, ei nyt luukuttamalla välttämättä, mutta kohtuullisen reilulla äänenvoimakkuudella kuitenkin. Mahtaako Allun rahkeet kuitenkaan ihan moiseen riittää vai kannattaako katsoa suosiolla trankkuvehkeisiin tyyliin Nuforce, Electrocompaniet, Sonneteer (muita varteenotettavia?).

Nykyisessä Unisonissa (SR-1) ei mielestäni teho ole loppunut kesken. Se antaa joko 50 W tai 80 W, en muista. Tosin en tiedä pystyisikö tehokkaampi vahvistin jotenkin helpompaan ja vaivattomampaan suoritukseen.
 
Asiattomasti voisin sivusta kommentoida että tehot piisaa tohonkin tilaan. Tuo 18w on ihan oikeita watteja eikä hattiwatteja. Mitro korjailkoon kommenttini jos katsoo tarpeelliseksi.


T.JTH
 
Moro Antti !

Sanoisin, että Almarro A318B tehot riittävät tuollaisessakin huoneessa.
Kannattanee biasoida se huoneessasi hieman ylemmäs.
Ehdotan että ilmoittaudut kotikuuntelujonoon.
Ensiviikon maanantaina voisin lähettää sen sinulle.

-Mitro
 
No sieltähän se tuli kahdeltakin taholta, että tehot riittää :) Kuuntelujonoon en uskalla vielä ilmoittautua...Jossain vaiheessa tuo on kyllä pakollinen testattava.
 
Mitenköhän mitenköhän?
Jäi hyvä maku suuhun, tai ääni korvaan, kun pääsi kuulemaan almarroa. Se tapahtuu harvoin ja kertoo omaa kieltään, kun laite saa hymyilemään. Tämä on juuri se syy miksi pidin mäkkäristä, ja nyt siis almarrosta. Eli se imukyky. Kuin pampers vaipassa. Asiaan: Mitenkä kun nämä myynnissä olevat SET ja almarron muut mallit ovat pushpull, niin mitenkä nämä teknologiat eroavat äänellisesti noin lähtökohtaisesti.
 
jacqueline.lacan sanoi:
Mitenköhän mitenköhän?
Jäi hyvä maku suuhun, tai ääni korvaan, kun pääsi kuulemaan almarroa. Se tapahtuu harvoin ja kertoo omaa kieltään, kun laite saa hymyilemään. Tämä on juuri se syy miksi pidin mäkkäristä, ja nyt siis almarrosta. Eli se imukyky. Kuin pampers vaipassa. Asiaan: Mitenkä kun nämä myynnissä olevat SET ja almarron muut mallit ovat pushpull, niin mitenkä nämä teknologiat eroavat äänellisesti noin lähtökohtaisesti.
Jack,

Paha sanoa Almarrojen kohdalla, kun en ole heidän vuorovaiheisia kuullut, mutta yleistäen olen laukonut totuuksia tyyliin: yhden pääteputken (tai parallel s.e.) koneet ovat aidomman oloisia harmonisesti ja elävämmän kuuloisia. Push-pulleista on harvoin vastusta siinä suhteessa, mutta yhdellä pääteputkella usein saadaan vaan 2-7W tehoa/kanava. Poikkeuksen, ja siis erittäin mukavan poikkeuksen tekee A318B, sillä 6C33 putkesta saadaan todella se 18W. Se tekee Almarro A318B:stä ehkä yleispätevimmän laitteen mitä koko markkinoilla on tarjolla. Ajattele, sillä voi ajella Ocelliaa, mitä tahansa dynaamisia kaiuttimia, ja myös elektrostaatteja. Almarro A318B vaikuttaa ennemmin 80-wattiselta kuin 18-wattiselta, jos se jonkun mielestä on positiivinen asia... : )

Laitetaanko kone tilaukseen jo ?

-Mitro
 
Terve vaan kaikille.

Ensimmäinen putkivahvistin komeilee nyt pöydällä ja soundi on juuri sitä mitä toivoin. Parisen kysymystä kuitenkin heräsi,ja ajattelin että täältä varmaan löytyy sopivat henkilöt niiden vastaamiseen.

Pahoittelen etukäteen jos tietämys on sitä luokkaa että ho hojjaa,mutta opetellaan koko ajan.

Eli onko väliä miten päin laitan putket kiinni,lähinnä mietityttää pienempien putkien sijoitus,kun toinen niistä on vähän korkeampi.

Putket kuumenevat todella paljon,mutta sehän kuuluu asiaan,onko silmissäni vikaa kun vaikuttaa siltä että putken päällä olevat lasinystyrät ovat vähän vääntyneet.

Kaiuttimeni ovat tällä hetkellä mallia usher be-718,eli ei kovinkaan herkät.Taitaa olla luokkaa 87db. Miten tehdään oikeaoppinen kalibroitin kun kyseessä vähän epäherkemmät kaiuttimet.

Ja viimeinen asia jota haluaisin kysyä on matala surina joka ilmeisesti tulee muuntajasta,onko normaalia.

Paljon kiitoksia jo etukäteen.
 
Moro Alumanu,

Tässä kohtaa on ensin pakko todeta, että jos kyseisen pelin hankkii minulta, saa ohjeet ennen kaupantekoa... :)

Tämän ketjun parissa aiemmassa viestissä on mainiot havainnekuvat, kumpi putki tulee kummallekin puolelle, siis etus-putkista. Toinen on 6SN7 (vasemmalle) ja toinen 6SL7 (oikealle).
Ne eivät ole kanavakohtaisia, vaan peräkkäiset. Kaksoistriodeja nääs.

Etkö saanut myyjältä ohjeita koneen biasoimiseksi...! Laita kone pois päältä, ennen kuin hommaat jostain ihan vaikka halpiksen yleismittarin. Pääteputkien kannan etuosassa näet kaksi reikäkorvaketta, kromin värisiä. Kun seuraavan kerran kytket laitteen päälle, on sinulla oltava yleismittari, jonka laitat 200mV asteikolle, tyrkkäät mittarin anturipiikit niihin reikäkorvakkeisiin, ja odottelet n.3min. että biasit nousevat pikkuhiljaa. Jos näyttää heti alkuun siltä, että arvo on yli 200mV, laske talttapäisellä meisselillä kyseisen kanavan biasruuvia (kannella, pääteputkien välissä.) kääntämällä arvoa johonkin 180mV:iin. Sitten kun kone on ollut päällä n.20min, tsekkaat arvot uudelleen, ja varmistat että ei ole noussut yli 210mV. Ei nouse, tässä tapauksessa, mutta kaiken varalta kannattaa tarkastaa. Bias-arvon käyttöalue on 160mV-210mV. Epäherkille kaiuttimille on hyvä säätää suurempi arvo, ja herkille ilman muuta alempi. Yleispätevä se on 170-190mV välilläkin.

Toivottavasti sait tästä riittävät ohjeet, ja ettei joku ole käännellyt biasarvoja "sokkona" tms. Tuskin sentään. :)

Hurina pitäisi minun kuulla itse, että onko vikaa vai ominaisuutta. Aina nämä jonkin verran hurisevat, jopa ihan fyysisesti vahvistinta itseään läheltä kuulosteltuna.

Mukavia hetkiä nautinnollisesti musiikkia toistavan vahvistimen parissa.

Se on yksi hienoimmista tuotteista mitä edustamme ! Pyyhkii lattiaa joillakin 7500euronkin transistorilaitteilla, mutta sitten on onneksi niitäkin, (transistorilaitteita) jotka pyyhkivät Almarrolla lattiaa. :)

-Mitro
 
Highend Studio T:re sanoi:
Se on yksi hienoimmista tuotteista mitä edustamme ! Pyyhkii lattiaa joillakin 7500euronkin transistorilaitteilla
Tätä ei hienommin voisi sanoa! Almarrossa on taikaa. Todellinen hintaíhme! Ja paljon enemmän; Almarro on todellinen musiikki ihme! Ay caramba!
 
Kyseinen laite oli ilmeisesti ollut helsingin highendstudion demolaitteena, josta se on sitten matkannut tänne turkuun. Taisi jopa käydä vahingossa tampereen kautta.

Jäi kyllä vähän mietityttämään että eikö todellakaan ohjeita kuulunut mukaan. Täytyy varmaan laittaa postia turun studiolle jos saisivat hommattua.

Kuvien perusteella olen putket kyllä laittanut paikoilleen,mutta vähän ristiriitaista infoa on kyllä kieltämättä tullut. Tämän foorumin alussa tosiaan on pari hyvää kuvaa kokoonpanosta,mutta jos tarkasti katsoo niin ensimmäisessä kuvassa on korkeampi putki oikealla,kun taas kuva jossa komeilee mustanvärinen almarro,on korkeampi putki vasemmalla.

Tarkistin myös pienempien putkien merkinnät,ja toisessa lukee 6h8c ja toisessa 6h9c.
 
Back
Ylös