All-in-one musiikkisoitin-rippaaja PC:lle

Antti Lumo

Käyttäjä
Liittynyt
3.8.2006
Viestejä
47
Joko olen ihan puusilmä, tai sitten en osaa lukea, mutta en löytänyt mistään suosituksia siihen, jos haluaa käyttää ainoastaan yhtä musiikintoisto-ohjelmaa, jolla onnistuisi levyjen siirto koneelle, musiikin kuuntelu ja kirjaston ylläpito kansikuvineen yms. nimitietoineen.

Tällä hetkellä on asennettuna iTunes, mutta kun en ole ihan varma sen hyvyydestä äänenlaadullisesti. Tosin ääni siirtyy optista piuhaa pitkin vahvistimelle ja dac:lle, eli siis kahteen eri paikkaan. Onko olemassa mitään ohjelmaa, jolla onnistuisi nuo iTunesin osaamat hommat vähintään yhtä hyvin ja ohjelma olisi kevyt pyörittää? Toki ongelmana ei ole tietokoneen tehot, mutten haluaisi hukata tehoja musiikin kuunteluun, kun tuolla värkillä voisi tehdä samalla jotain muutakin.
 
Hmm. Songbird ja Mediamonkey voisi olla vaihtoehtoja. Itse en tosin ole iTunesin äänenlaadussa huomannut mitään eroa muihin eikä sellaista pitäisi kyllä ollakaan. Itse käytän Foobar:ia, mutta se vaatii aika paljon käyttäjäkohtaista customointia ollakseen yhtä pätevä kuin nämä muut vaihtoehdot. Sitä säätävä tosin sitten palkitaan softalla, joka on viimeisen päälle tweakattu juuri käyttäjän näköiseksi.
 
foobar2000 on ainakin eliittiä äänenlaadultaan siinä toistopuolella. Nykyisin sillä pystyy myös rippaamaan levy koneelle, mutta en ole itse tuota ominaisuutta vielä kokeillut. EAC:llä siirrän levyt kovalevylle itse.
 
Millä saisi parhaimmin albumitiedot jo ripatuille äänitteille? Minulla on muutamia kansioita, joissa on vain 01.track1 -tyypisesti nimettyjä tiedostoja ilman mediatietoja. Moni rippausohjelmahan osaa hakea mediatiedot cd:llä olevien kappaleiden pituuksien perusteella, mutta onnistuuko sama jo valmiiksi ripatuista tiedostoista? Ainakaan Mediamonkeytä en ole saanut sitä tekemään, onnistuisikohan se jotenkin?
 
Ihan vaan otsikon perusteella: rautaratkaisu ;) Sori miltei OT.

81557_1000x1000.jpg


http://www.hammacher.com/Product/81557?promo=goldbox
 
Mä olen käyttänyt tuota JRiveriä. Se soiton lisäksi myös rippaa ja hakee nimet ja levyn kannet automatic. Musta se on osottautunut hintantsa arvoiseksi softaksi. Lisäksi käyttöliittymä on vähän sujuvampi käyttää, kuin esim. foobar2000:ssa. Jos on tiedossa pelkät biisien pituudet, niin ei taida silläkääm kyllä onnistua.
 
Joo, kyllä noi foobar2000 skinejä on kyllä käytetty ja tutkittu aikanaan ja 10-20 eri pluginilla siitä kyllä saa ihan siedettävän näköisen. Mutta, silti se JRiver on vaan paljon nykyaisempi käyttömukavuudeltaan scrollaus animaatioista lähtien. Foobar2000 on vähän jäänyt jumittamaan 2000-luvun alkuun käyttömukavuuden suhteen.

Kyllähän tuota JRiveriä voi kokeilla jonkun aikaa ilmaiseksikin. Itse päädyin lyömään dollarit tiskiin kun koeaika oli ohi. Oli selvästi kivempi käyttää. Sanotaan näin, että jos joku maksaa hienosti muotoillusta vahvistimen kotelosta äkkiä kiloeuroja, niin sen rinnalla tuo noin 50 taalaa ei tunnu missään. Äänenlaatussa ei ole tietty eroa foobar2000:n verrattuna, mutta ei ole huonompikaan ja kaikki cd-rippaus/konvoluutio/resamplaus/parametric eq jne tuet on jo vakiopaketissa.

http://www.jriver.com/download.html
 
Mut toisaalta en näe kyllä mitään syytä, että miksi pitäisi vaihtaa pois iTunesin käytöstä. Ei nuo muut softat mitään sellaista tarjoa, johon ei pystyisi iTunesilla, joka on kanssa ilmainen.
 
No jos tykkää iTunesista niin mikä jottei.

Viimeksi kun sitä käytin (vuosia takaperin), tuli joka toinen päivä jotain ilmoituksia ruudulle, että iTunes tahtoisi taas päivittää itseään ja softa piti asentaa uudelleen. Asennuksessa tuli mukana kaikenmaailman muutakin roskaa, kuten quicktime, safari ja iCloud (jos ei huomannut kieltäytyä asennuksesta). Taustalla pyöri myös jotain iTunes palveluita jotka ajoittain haittasivat muiden sovellusten toimintaa (etenkin pelien). Flac tukea ei ollut. Ei ollut bitperfect. Tahtoi väkisellä rippailla levyjä häviölliseen formaattiin. Musiikin lisäys muun kuin iTunesin kautta ei näkynyt iTunesissa (ainakaan ilman apuohjelmia, jotka hyrrää jälleen taustalla).

Muutenkin iTunes käyttäytyi, kuin tietokone olisi sen oma ja mä vaan saan käyttää sitä iTunesin luvalla ja määräämällä tavalla. Uninstallointikin oli hankalaa. Näiden kokemusten jälkeen en ole enää uskaltanut tuota bloatwarea asentaa.
 
foobar2000 on ainakin eliittiä äänenlaadultaan siinä toistopuolella. Nykyisin sillä pystyy myös rippaamaan levy koneelle, mutta en ole itse tuota ominaisuutta vielä kokeillut. EAC:lla siirrän levyt kovalevylle itse.
Omien pienten kokemusten mukaan sujuu myös foobarilla hyvin, en huomannut eroa EAC:een verrattuna paitsi metatiedostojen lähtöasetuksissa, joita voinee sitten säätää haluamaansa suuntaan. Yleensä käytän kuitenkin EAC:a.
 
Viimeksi muokattu:
PC:llä ei taida saada bitperfectiä ulos iTunesista. Foobarilla tämä onnistuu.
 
Myös JRiveristä löytyy wasapi, kernel streaming ja asio tuet sisäänrakennettuina.
 
Täytyy tulla iTunesia sen verran puolustelemaan, että se on selkeästi vähän rampainen ohjelma Windows-puolella (lue: siis hirveä käyttää, ja elviz sen tossa ylempänä tiivistikin), mutta OS X:ssä se on kyllä yksi parhaista käyttöjärjestelmän mukana tulevista softista.

PC-aikana käytin foobaria. Sitten se jatkuva säätäminen alkoi ******aa, kun foobar päivittyi, niin piti myös pluginit yhtenä rumbana päivittää. Jotkut lakkasi toimimasta, toisille taas oli kaikessa hiljaisuudessaan kehitetty jo jatkajaa ja vanhan pluggarin kehitys yksinkertaisesti lopetettu kuin seinään. Kivahan se oli, että kustomoitavaa löytyi, mutta samasta syystä en käytä Firefoxiakaan selaimena..

Ehkä mua viedään kuin pässiä Apple-narussa, mutta viihdyin kyllä iTunes- ja Safari-maailmassa :)

Minusta idealtaan iTunes on juuri sellainen all-in-one softa. Jos omistaa jonkun iPodin tai iPhonen, niin se ripattu musiikki vielä synkronoituu siihen kannettavaan laitteeseenkin tuosta vaan. Ja sitä iTunesia voi myös käskyttää sillä iPhonella/iPadilla. Nämä valopilkut iTunesin puolesta, muuten suosittelen yhä foobaria, jos vain jaksaa säätää.
 
PC-aikana käytin foobaria. Sitten se jatkuva säätäminen alkoi ******aa, kun foobar päivittyi, niin piti myös pluginit yhtenä rumbana päivittää. Jotkut lakkasi toimimasta, toisille taas oli kaikessa hiljaisuudessaan kehitetty jo jatkajaa ja vanhan pluggarin kehitys yksinkertaisesti lopetettu kuin seinään. Kivahan se oli, että kustomoitavaa löytyi, mutta samasta syystä en käytä Firefoxiakaan selaimena..

Tätä ei kyllä ymmärrä. Jos on virittänyt soittimen toimivaksi niin mikä pakko sitä on mennä päivittämään jos päivityksessä ei tule itseä kiinnostavia uudistuksia? Se, että ohjelmisto kehittyy nopeasti ja pienin askelin luulisi olevan vain hyvä juttu. Jos jotain mielenkiintoisia uudistuksia tulee niin niihin pääsee nopeasti kiinni tai jos ei kiinnosta niin ei tee mitään...

ps. Firefox päivittyy näkymättömästi taustalla käyttäjän edes tietämättä.

pps. iTunes on hemmetinmoinen bloatti. Foobariin nähden siinä on kuitenkin täysin ylivertainen ns. filtteröivä haku.
 
I Tunes on kyllä käyttötuntumaltaan ja käytöltään mukavin. Mitä äänenlaadullisiin eroihin tulee niin soittamalla selviää. Kyllä tietysti tunnin säätämisen jälkeen millä tahansa softalla kuunneltu musiikki soi hyvin:D
 
PC-aikana käytin foobaria. Sitten se jatkuva säätäminen alkoi ******aa, kun foobar päivittyi, niin piti myös pluginit yhtenä rumbana päivittää.
.
En tiedä, koska viimeksi käytit, mutta voi olla, että foobar on joiltain osin tuosta uudistunut vähän erilaiseksi.
 
En kehtaa omaa ketjua asiasta aloittaa, joten kysyn täällä. Koetin tagata MediaMonkeyllä albumin kannen netistä auto tägillä. Sopiva kansi löytyi, mutta kun koetan tallentaa sitä, tulee ilmoitus:

"Ei voida luoda tiedostoa folder.jpg"

Tämä on tullut joskus ennenkin, mutta selvisi jotenkin itsekseen. Nyt en pääse mitenkään eteenpäin, hjälp!

EDIT: Ratkesi jo. Raidat pitää valita.
 
Back
Ylös