Alkuun vinyyliharrastuksessa

tokunen

Käyttäjä
Liittynyt
25.9.2007
Viestejä
271
Kaupunki
Uusikaupunki
Aiheesta on ollut lukuisia kyselyitä aiemminkin, mutta ajattelin silti pyytää henk. koht. ohjeistusta ja mielipidettä. Antakaa armoa.

Halvan punnan ja flunssapöhnän sekoittamana on levysoitinkuume saanut miehessä vallan. Kyseessä on ensimmäisen levysoittimen hankinta ja kriteerit soittimen suhteen eivät siitäkään syystä ole aivan mahdottomat. Käytettyä brittihifiä - Regaa lähinnä - olen koittanut bongailla. Olen pähkäillyt Regan P2:n ja P3:n välillä. Myös vanhemmat Planarit käyvät mainiosti. Budjetti olisi maksimissaan 300 euroa (+pk). Esimerkiksi äänirasialla ei näin aluksi ole paljon väliä, sillä senhän voisi vaihtaa parempaan myöhemmin.

Olisiko arvon harrastajilla muita suosituksia Regan lisäksi? Onko tuolla budjetilla mielekästä lähteä lainkaan ostoksille?

Entä mikäs hitto tämä on?
 
tokunen sanoi:
Olisiko arvon harrastajilla muita suosituksia Regan lisäksi? Onko tuolla budjetilla mielekästä lähteä lainkaan ostoksille?
Regaa voin suositella. Helppo asentaa, laadukas äänivarsi vakiona valitsitpa P2 tai P3, pysyy säädöissään. Ainoa ongelma on hieman vaihteleva laatu joten käytettynä ostaminen tarkistamatta on pienoinen riski.
 
Regan P2:ssa näyttää olevan ainakin tuo levylautanen vähän vaihtelevaa laatua. Eli P3 olisi siinä mielessä edes hiukan turvallisempi ostos näkemättä? Olisiko muita merkkejä ja malleja, joita kannattaisi harkita tuohon budjettiin?
 
P2 ääni täältä. Hyvin pelaa ja hienosti soi. Levylautasen kanssa on ongelmia, mutta menevät takuuseen. Johdoista sen verran, että jos on kaapelihörhö ;), niin siinä ei ole irroitattavaa johtoa. Mutta laita ammattimies asialle niin kyllä siihen saa paremman johdon tilalle.
 
Ok, tattis kommenteista. Taidan siis jatkaa sopivan Regan etsiskelyä. Tähän budjettiin ei taida parepaa olla ehdolla.

Btw. Onko Planareilla ja uudemmilla P-malleilla paljon eroa?
 
Ei noita hiilarivippasia Pro-Jectejakaan kannata ylenkatsoa. Mulla oli 1Xpressioni jonkun aikaa, eikä sitä missään nimessä huonoksi voi mainita. En sitten tullut verranneeksi kuin Regoihin kuin P5:een, eikä se tietenkään sille enää rassukka pärjännyt, mutta hintaansa nähden ihan mainio peli sekin. Ja varressa paremmin säätöjä, joka taasen helpottaa rasia-asennuksia.
 
Ikuisuusprojekti sen kuin jatkuu. Vaikka olenkin jo oikeastaan päätynyt Regan P3-24:ään, en malta olla kysymättä mielipidettä Pro-Jectin RPM6:sta. Käytetty RPM6 olisi kaupan kävelymatkan päässä. Laitehan on jo poistunut Pro-jectin mallistosta ja mielipitetä on aika vaikea löytää - ainakin suomalaisita harrastajilta. Onko kenelläkään kokemuksia & ajatuksia kyseiseen kapistukseen liittyen? Entä onko n. 400 euroa mielekäs hinta RPM6:sta Pro-jectin K6-rasialla?

Mkutvonen mainitsi ainakin Xpressionin aivan ok-laitteeksi. Mites on noiden RMP:ien laita?
 
Mulla on RPM5, ihan ok soitin, ota kokeiluun toi soitin ja jos se kuulostaa hyvälle ja neula on kunnossa niin osta pois, koita kuitenkin tingata hieman hinnassa
 
Halvalta vaikuttaa tuo Project Genie 2 179€+pk. Suomessa näkyy olevan 239€ hintana. Itsekin tässä katsellut laitetta, jolla pääsisi edullisesti kokeilemaan kiekkojen maailmaa.
Project deput 3 esprit £219.95 suomessa ovh. lähes 400€
 
Sitten olisi uutena pioneerin levaria, mutta ei taida ääneltä olla kummoinen, regaan verrattuna? Hinta noin 220 uutena. Joku viisaampi voisi sanoa onko täysi lapanen.
 
Mulla on Project RPM 6. Hyvinhän tuo pelittää, ja ulkonäkö on hauska, jos se silmää miellyttää. En oo verrannut tuota P3:een enkä oikeastaan mihinkään muuhunkaan soittimeen; kaupan testissä tuo oli rauhallisempi, tarkempi ja neutraalimpi kuin P2 ja kaikinpuolin parempi kuin Projectin pari satasta halvempi kuituvartinen malli (oisko ollut Xpression tms., vuosi oli 2003), mutta rasiat olivat erilaiset. Nykyään mulla on tuossa Goldring GX1012 ja etusena Lehmann Black Cube, virtapuolta ryhdittää Speedbox. Aiemmin ajelin Audiotechnica AT120E:llä ja Project PhonoBoxSE:llä; AT120E:llä saundi oli menevämpi ja ruudikkaampi, GX1012 on suht tasapainoinen.

Onko tuo kaupan oleva peli uudempi vai vanhempi malli? Uudempi on RPM 6SB; siinä on SpeedBox kiinteästi asennettuna parannuksena ja rumistuksena + hiilarivarsi; vanhemmassa on Projectin paras alumiinivarsi. Uudemman pitäisi periaatteessa olla parempi, mutta jos se kuituvarsi on vanhempaa mallistoa (eli sama kuin tuossa muinoin testaamassani Xpressionissa), se ei välttämättä paranna.
 
Kas, tännehän on tullut vastauksia! Kyseinen RPM6 on käsittääkseni vanhempaa mallia (ostettu muistaakseni 2002). Eli hiilikuituvarsi ja speedbox puuttuvat. Kyseessä vaikuttaa silti olevan harkinnanarvoinen soitin. Ulkonäkö on toki mielenkiintoinen, mutta laskettakoon se vaikka positiiviseksi asiaksi. Regan uudet P3:t TTPSU:lla varustettuina eivät maksaisi länsinaapurissa montaa satasta enempää, mutta näinhän se aina menee. Taidan tehdä Pro-jectista tarjouksen. Jos diiliä ei tule, lähtee Rega matkaamaan susirajaa koti.
 
Henkilökohtaisesti metsästäisin jostain käytetyn Thorens TD316-318-320 mallistosta.
 
jussipaita64 sanoi:
Henkilökohtaisesti metsästäisin jostain käytetyn Thorens TD316-318-320 mallistosta.

Hyviä ehdotuksia, mutta TD320:n omistajana en suosittele ainakaan sitä ensisoittimeksi, sen verran työläs säädettävä se on. Itsekin ajatellut siirtyväni Technics SL-1210:n käyttäjäksi.
 
Hmm... ehjän TD-320:n käyttöönotto tehdään säätämällä suspensio tasaiseksi (kolme ruuvia), normaali rasian asennus & varren perussäädöt, VTA:n säätö (tarpeen mukaan). Ero vaikka DJ-teknariin on jousituksen säädön mahdollinen tarve. Kumpikin kategorisoituu minulla "alle 10 minuutissa paketista soimaan" -soittimiin 8)
 
Itse olen pyöritellyt Td 325 soittimella jonkin aikaa ja ei sen säädöissä mitään ihmeellistä ole kuten "Mallas" jo kertoikin.
Ja säädöt pysyy paikoillaan mikäli sorvi on ehjä.Ei ole mun mielestä yhtään hankalampi kuin ns. lankkusoittimet.
Niistäkin kokemusta muutamasta.Käytetty td320 irtoaa satasilla ja on ääneltään parempi kuin saman hintaluokan uutukaiset. IMO
 
Tulkitsenko oikein netistä löytyviä kuvia, TD-320:n jousitusta voi säätää soittimen yläpuolelta? Jos näin on niin säätömukavuus on täysin eri tasolla kuin esim. vanhemman TD 160:n kanssa. Kyseisen soittimen kanssa minulla meni hermot, kun sopivan säätöjigin puuttuessa joutui temppuilemaan päästäkseen säätöihin alapuolelta käsiksi. Itse olin huomaavinani että sunnilleen vuosittainen säätö oli jos ei välttämätöntä niin ainakin suotavaa.
 
ubu sanoi:
Tulkitsenko oikein netistä löytyviä kuvia, TD-320:n jousitusta voi säätää soittimen yläpuolelta? Jos näin on niin säätömukavuus on täysin eri tasolla kuin esim. vanhemman TD 160:n kanssa. Kyseisen soittimen kanssa minulla meni hermot, kun sopivan säätöjigin puuttuessa joutui temppuilemaan päästäkseen säätöihin alapuolelta käsiksi. Itse olin huomaavinani että sunnilleen vuosittainen säätö oli jos ei välttämätöntä niin ainakin suotavaa.

Joo, oikein tulkitsit. Yläkautta pystyy säätämään.
 
Omistan itse Pioneer PL-990 soittimen ja olen sitä vaihtamassa. Hirveästi en nyt aio sijoittaa levariin eli alle 200 pitäis pärjätä. Vinyylejä olen kuunnellut 70-luvulta saakka eli tuttua puuhaa mutta hi-fi touhut iski muutama hetki sitten. Varmasti jatkossa tulen laitetta vaihtamaan, mutta näin alkuunsa mitä suosittelisitte ? Pölykansi olisi hyvä eli esim. Project Genie 2 ei käyne. Se saisikin UK:sta edullisesti.
Tulee kiinni CA:n 740 vahvariin. Jos siihen soittimeen tarvitsee oman RIAA vahvistimen niin se on ok. (eri budjetti)
Eihän tuolla rahalla ihmeitä tehdä, mutta alkuun päässee....
 
Back
Ylös