Alessandro MS-PRO ensi vaikutelmat

elmeri

Käyttäjä
Liittynyt
10.11.2006
Viestejä
56
Ihan vaan pikainen ensi vaikutelma koska myyjän mukaan tunteja on vasta takana parisenkymmentä.
Äänilähteenä Arcam Solo ja vahv. MF v3. Toinen kattaus on Stax3030.

AC/DC - Staxilla tulee väkisinkin mieleen että jätkät ovat kammanneet tukkansa ja istuvat tuolilla keskittyen soittamiseen.
Alesi herättää bändin henkiin , Angus riehuu pitkin lavaa ja Brian karjuu kitarisat ulos. Ja ainakin minun mielestäni tästä on juuri AC/DC:ssä kyse. Kitara saundit ja rytmit on kohdallaan. Jalka heiluu :)

Bostonin mahtipontiset kitara/Hammond B-3 myrskyt eivät oikein viimeiseen asti aukea Alesilla. Tunnelma hivenen latistuu.

Mutta sitten Diana Krall. Vanhalle miehelle tulee ihan tuhmia ajatuksia kun Alesi saa Dianan henkiin. Läsnä olo , äänen lämpö , äänen värit ( huokaus). Basso , rummut ja piano toistuvat erottelevasti ja luontevasti. Tässä osiossa varsinkin Stax tuntui kylmältä kliiniseltä toistimelta joka ei ihan hirveästä innosta kuuntelemaan Dianaa.

Brahms unkarilaiset tannssit - Alesi saa isot vasket törähtelemään mehukkaasti. Piccolo huilu soi kirkkaasti ja on ihan siinä rajalla että alkaako riipiä korvaa. Stax erottelee orkesteria paremmin ja avaa enemmän tilaa , mutta mutta , vaskista ja patarummuista puuttuu elämä , kuivaa neutraalia saundia.

Tätä kirjoittaessa Alesi potkii Thorogoodia innolla. Kitara saundeissa on särmää ja sopivasti räkää. Kuulostaa elävältä. Valitan Stax , tähän et pysty.

Hätäinen johtopäätelmä : Intiimi jaska , suora viivainen rocetin rymistely on Alesin ominta aluetta.
Mutta kuten alussa mainitsin on tunteja vähän takana. Varsinkin Boston osastolta odotan paljon kunhan saadaan mittariin muutama sata tuntia käyttöä.
Kiitokset Comfylle :)
 
Kuulostaa pitkälti samanlaisilta huomioilta kuin omani koskien Gradon RS-1 mallia. Puhaltimet ja muu akustinen materiaali on näiden luurien reviiriä. Ainakin Staxeihin verrattuna erot varmasti korostuvat entisestään. Gradon esitys antaa musiikin hengittää vapaammin.
 
Sekä Stax että Grado (erityisesti huippumalli) ovat sellaisia kuulokkeita, joista saa hyvin erilaista ääntä sijoittamalla ne päähän eri tavoin. Niissä on siis eräänlainen balanssisäätö (joka vaikuttaa erittäin paljon myös äänikuvaan) valmiina. Kannattaa huomioida vertailuissa.
 
Sisäänajo vielä menossa mutta tukka piti leikata , siispä virtuaali parturiin vaan.
Tukan leikkuussa mukana Alessandro , Stax ja Akg701.
Parasta jälkeä teki Akg701. Tila oli järkevän kokoinen , tarkka. Puhe äänet , tuolin rahina , viemärin korina , Manun puuhailut sivustalla , kaikki tuntui kammottavan aidolta.
Alessandro ei tästä juuri paljoa jälkeen jäänyt. Manun puuhailut jäivät jotenkin verhon taakse. Luigi oli jotenkin epämääräisempi , häilyvä. Rahinat , kolinat , korinat , puhe : Kaikki tuntuivat luontevilta ja aidon oloislta.
Stax ei oikein loistanut. Tila oli suunnattoman iso , alussa tuntui kuin Manu olisi hakenut Luigin jostain pitkän käytävän päässä olevasta huoneesta. Siirtyi sitten soittelemaan todella kaus. Puhe , puhelimen pirinä , viemärit , sakset , tuolin rahinat : Kaikista niistä jäi puuttumaan jotain , ensimmäinen ajatus oli että kyseessä on äänite.
 
No niin , nyt alkaisi jo olla tunteja takana. Pieniä taukoja lukuun ottamatta Alesit ovat soineet ympäri vuorokauden.
Diskantti on nyt maltillisempi. Ihan muutamilla äänitteillä kyllä käy vielä mielessä että vähempikin riittäisi.
Mutta kun päästään keskialueelle ja särökitaroiden pariin niin meno on todella hulppeaa. Särmää , sävyä ja räkää löytyy paljon.
Basso osastolla ihan alimmat nuotit jää pois. Napakkaa ja sävykästä menoa.
Sitten valitus osastoon. Massiivinen orkesteri musiikki ei oikein toimi minun makuun. Sibeliuksen viulukonsertossa soolo osuus soi todella hienosti. Lämmin erotteleva saundi. Mutta kun koko orkesteri tulee mukaan täydellä voimalla niin tila käy ahtaaksi. Sama ilmiö Bostonilla. Myös Adiemus olisi kaivannut lisää ilmaa.
Mikä sitten lienee MFv3 osuus asiaan ? Se jää nyt arvoitukseksi kun muuta vahvistinta ei ollut.
Miellyttävä yllätys oli Alesin toiminta Arcamin kuulokeliitännän kanssa. Moneen tilanteeseen enemmän kuin riittävä äänenlaatu.
Käyttömukavuus on hyvä. Ei purista , ei hikoa , kevyt.
Minusta Alesi on ihan varteenotettava vaihtoehto kun mietitään "maailmanparastarokkiluuria" :)
 
Back
Ylös