Alennuksia hifiostoksista?

Hihi

Käyttäjä
Liittynyt
20.11.2007
Viestejä
280
Mitä olette saaneet köntästä alennusta, jos olette ostanet vaikka noin 8k€ stereot. itse kun ostin noin 3k€ romppeet niin alennus oli noin 15%. Isoneeko alennus isoissa kaupoissa. Toki alennus% riippuu siitä, että paljonko hinnassa on kermaa päällä ja vastineesta hintalappuhinnalle.
 
Käsittääkseni 10 % käteisalennus on melko vakio paremman pään hifilaitteista erikseen ostettuna. Näin ainakin omien ostosteni kohdalla. Tämän perusteella olet siis saanut 5% könttäalennusta. Itse olen ostanut laitteeni erikseen, joten ei ole kokemusta könttäalennuksista.
 
Minusta tinkimättömiä harvoin ostetaan köntässä, yksittäin ostettuna alennus on paljonkin kiinni tinkimistaidosta ja kauppiaan halusta saada laite pois varastosta.
 
Vaikka tällä osastolla ei kait hinnoista pitänyt puhua, niin vastataan nyt. Parhaimmillaan Suomessa 18 %.
 
Monta on muuttujaa tässä hintakeskustelussa.
- Annetuun alennukseen vaikuttaa myös uuden mallin tuleminen jolloin vanhemmasta mallista saa normaalia suuremmat pinnat pois.
- Onko kyseinen tuote ollut varastossa keräämässä pelkästään pölyä? eli ei ole ollut kiinnostava tuote
- Mahdolliset maahantuojan "kamppanja" alennukset
- Markkinatilanne liikkeen alueella (tarkoituksellinen volyymin kasvatus)
- Testien tulokset!!! vaikuttaa yllättävän paljon
- Tarjoustuotteet
- Myyjän/kauppiaan tunteminen
- Oma asenne kaupassa vaikuttaa myös huomattavasti. Olemalla hapannaama et varmasti saa "täysiä" alennuksia

Näitähän voi listata vaikka kuinka paljon, jos vain jaksaisi. niin ja omat alennukset joita olen saanut vaihtelevat 5%-25%
 
Riippuu tosiaan tuotteesta hyvinkin paljon. Helpommin on kyllä saanut esim välipiuhan tai jotain muuta tarviketta ns kaupantekijäisiksi jolloin laskennallinen hyöty on ollut suurempi kuin euromääräisesti mahdollisesti saatava alennus.
 
Tuossa tapauksessa tuon kaupantekijäisinä saadun tarvikkeen laskeen ilman muuta itselleen eduksi täydellä ovh:lla, vaikka oikeasti sen voisikin saada -60% hintaan.
 
Tawe sanoi:
Tuossa tapauksessa tuon kaupantekijäisinä saadun tarvikkeen laskeen ilman muuta itselleen eduksi täydellä ovh:lla, vaikka oikeasti sen voisikin saada -60% hintaan.

Niin se ihmismieli meitä heittelee =)) jos tuote on testivoittaja,voidaan se ostaa täydellä hinnalla ilman tunnontuskia, kun se on niin hjuva.Ja jos jotain saadaan kaupanpäälle niin eihän siitä kerrota kaverille muuta kuin ovh hinta vaikka olisi ollut 5€ korissa =))
 
Mitä hittoa tämä tinkausketju tekee "tinkimättömissä" :D
Vastaan otsikkoon liittyen, etten suostu ostamaan mitään kysytyintä tilauskamaakaan ilman minimissään -20% ovh:sta. Nurkkiin pölyttyneet ylijäämät ovat jo aivan oma lukunsa :p Tästä johtuen on huvittavaa kun joku kauppaa sisäänajettuja yli "uuden" hinnalla >:D
 
O. Kannattaa liittyä jäseneks, tie vaikka joskus harrastajat sais -10% hifikaupasta, tai peräti ykkösbonusta!

Kyllä tuotteen hinnasta saatavat alennukset riippuu pitkälti pärstäkertoimesta.
 
alspe sanoi:
mihin tilastoon perustuen?
Tarinatuokio iskee jälleen - Kehä III sisäpuolella asuva turisti kysyi kerran matkallaan lapinmieheltä, että mikä se on hyvä aika tulla ruskaa katsomaan jos sen kauneimmillaan haluaa nähdä. Siihen lapinmies tietysti tokaisi: 12.syyskuuta klo 13.47.

Ja mitä opimme tästä? Ehkäpä vaikka sen, että ruskan ennustaminen on hieman niinkuin aika moni muukin asia. Riippuu sen verran monesta tekijästä, että yksiselitteistä vastausta on aika hankala antaa -> kaikki ovat suunnilleen yhtä oikeita, tai kääntäen vääriä.
 
jiisimula sanoi:
O. Kannattaa liittyä jäseneks, tie vaikka joskus harrastajat sais -10% hifikaupasta, tai peräti ykkösbonusta!

Kyllä tuotteen hinnasta saatavat alennukset riippuu pitkälti pärstäkertoimesta.

Kylläpäs sulla on tuo jäsenyyskymppi yhä tiukassa :p Kerro nyt kaikille jotka eivät vielä ole nähneet sun kuvaa vanhassa HM:ssa se sun aleprosentti :D
 
Olinpa kerran reilu 10 vuotta sitten hifiostoksilla pienehkössä maalaispesukonekaupassa. Pioneerin tupladekki ja cd-soitin lähtivät 32% käteisalennuksella. Vähän myöhemmin olin ison kaupungin isossa pesukonekaupassa. Pioneerin AV-vahvistin lähti noin 20% alennuksella. Mitä tästä opimme? Sen, että olisi pitänyt sekin vahvistin tilauttaa pienen maalaiskauppiaan kautta. :)

Myöhemmin kun ostanu vähän parempaa hifitavaraa hifiliikkeistä niin alennusprosentit ovat olleet jotain 11-17%.
 
Back
Ylös