Akustista kitaramusiikkia?

driver_n

Käyttäjä
Liittynyt
8.8.2008
Viestejä
24
Tervehdys kaikille.

Musiikkimakuni on (taas) ajanut mut oudoille alueille, joten pitää kysyä hyviä ehdotuksia viisaammilta...

Hakusessa on akustisella kitaralla työstettyä settiä. Ei mitään klassista puuduttelua vaan enemmän luovaa ja kokeilevampaa materiaalia. En pelkää seesteistä settiä, pääasia että musiikki saa mukaansa ja erottuu positiivisesti massasta. ->"Flamenco meets creativity?"

Referenssejä en osaa nimetä näitä pidemmälle:
Rodrigo y Gabriela (http://www.youtube.com/watch?v=-lvMQCmUVv8&feature=related)
Alexandre Therrien (http://www.youtube.com/watch?v=ovPaVTBj9R0&feature=related)
Paco De Lucia (http://www.youtube.com/watch?v=0o8vszqVL2U&feature=related)

Ja koska kirjoitan asiasta tälle palstalle, myös äänityksen soisi olevan kunnossa. Vaikka musiikkia tässä pääasiassa kuunnellaan ;)

Kiitos jo etukäteen!
 
Kiitos vinkistä Webster, tulikin eilen törmättyä tohon pakettiin postaukseni jälkeen. Mielenkiintoista, täytynee tutustua tarkemmin...
 
Miten kävis Ralph Towner, hänen oma ECM-tuotanto ja bändinsä Oregonin kera?
 
Tommy Emmanuel on aika hauskaa matskua mielestäni
 
Kiitos kaikille hyvistä vinkeistä!

sepi_1: Towner käy erittäin hyvin. Ainakin "Diary" menee ostoslistalle lyhyen kuuntelun perusteella.


temuri: Jeps, Tommy Emmanuel toi jotain uuttaa tähän mennessä ehdotettuun listaan, aika monipuolista ja sopivalla tavalla sivupoluille eksyvää. Täytynee lisätä tilauslistaan ;)
 
driver_n sanoi:
temuri: Jeps, Tommy Emmanuel toi jotain uuttaa tähän mennessä ehdotettuun listaan, aika monipuolista ja sopivalla tavalla sivupoluille eksyvää. Täytynee lisätä tilauslistaan ;)

Tommy Emmanuel on sekä levyllä että livenä erittäin addiktoiva. Only on ehkä paras levy, mutta uusin, eli Mystery on myös oikein hyvä levy artistiin tutustumiseen. Ja on Endless Road kyllä aika pakollinen hankinta myös kun nyt sille tielle mennään... :)

Sitten vielä pari lisävinkkiä. Nämä kiinnostavat itseäni mutta en ole vielä hankkinut levyjä:

Kevällä Helsingissä kävi Guitarfanclubin toimesta Muriel Anderson niminen kitaristi konsertoimassa. Itse en päässyt paikalle mutta silloisten youtube-tutkimusten perusteella totesin että hän voisi hyvin olla levyhankinnan arvoinen taiteilija. http://www.murielanderson.com/

Petteri Sariola esittää myös omanlaista juttua akustisella kitaralla. En ole vielä saanut levyä käsiini mutta kiinnostavalta ja erilaiselta vaikuttaa: http://www.myspace.com/petterisariola
 
thomas_s: Sariola vaikuttaa aika kovalta, täytynee kaivaa levy käsiin :)
 
Sergio ja Odair Assadin Piazzolla-levy. Äänitys on ehdotonta referenssitasoa. Piazzollan musiikista tulee mieleen argentiinalainen tango hieman modernimmalla sävelkielellä ja paikoin klassisella rakenteella.
 
kre sanoi:
Piazzollan musiikista tulee mieleen argentiinalainen tango hieman modernimmalla sävelkielellä ja paikoin klassisella rakenteella.

Astor´han jalosti argentiinalaisesta tangosta Tango Nuevon, Uuden Tangon, risteyttämällä perinnetangoa jazzin ja konserttimusiikin kanssa. Erittäin hienoa musiikkia, suosittelen myös Kip Hanrahanin tuottamia American Clave -merkille tehtyjä Piazzolla-levyjä 1980-luvulta, vaikkeivät tähän kitara-otsakkeeseen osukaan.
 
Nyt vasta tuli tilaisuus katsoa läpi yllä postattuja Youtube linkkejä. Tuo Rodrigo y Gabriela jäi etenkin mieleen. Täytynee hankkia levy, mutta etenkin tekisi mieli konserttiin jos vaan joskus meidän suuntaan eksyisivät.
 
Sain ekan paketin levyjä, ja täytyy kehua juurikin tuota Rodrigo y Gabriela -levyä. Suosittelen hankkimaan. Hyvälaatuinen tallenne, jossa kappalemateriaali toimii. Itse tilasin CD/DVD -version, josta sen verran, että DVD ei ollut kummoinen (kuva & ääni). Mutta ihan ok bonus ;)
 
Minäkin rakentelin jo tilausta mutta Petteri Sariolan CD maksaa CDonissa >70 euroa ??? ???
Lähetin palautetta... toivottavasti korjaavat hinnan niin saa tilattua.

Mitäs muuta tilasit Rodrigo y Gabrielan lisäksi?
 
No huh, johan on hintaa levyllä. :-\

Tämän otsikon sisällä tuli Paco De Lucian Antologia tuplakokoelman vol.2 levy, ykköstä odotellessa, meni jälkitilaukseen. Ajattelin pitää pienen pohdinnan näiden jälkeen siitä, mistä asioista pidin ja mistä en ja sen perusteella tehdä lisähankintoja...
 
tzadikilta löytyy mm masada guitars ja marc riboitilla on sen lisäksi ihan solo guitar levyjä omissakin nimissä ^^
 
Tää oli aika kiva kokoelma, tosin useamman edellä mainitun virtuositeetti uupuu näiltä artisteilta. Ehkä juuri siksi tästä pidinkin:

Soli.jpg


http://www.numerogroup.com/catalog_detail.php?uid=00329
 
Back
Ylös