Aktiivikaiuttimet hifikäyttöön?

Jyrki_P

Hifiharrastaja
Liittynyt
2.8.2006
Viestejä
9 042
Kaupunki
Lahti
Aina silloin tällöin pyörii mielessä passiivikaiuttimien ja päätevahvistimien vaihtaminen aktiiviseen vaihtoehtoon. Onko Hifiharrastajilla kokemusta asiasta? Onko ajatus tuhoon tuomittu, jos haluaa todellista laatua?

Jotenkin minulle on jäänyt se kuva, että tarjolla on vain pari merkkiä (Genelec näyttää olevan monelle ainoa vaihtoehto). Mitä valmistajia/malleja suosittelisitte koekuunteluun?
 
milesdavis sanoi:
Aina silloin tällöin pyörii mielessä passiivikaiuttimien ja päätevahvistimien vaihtaminen aktiiviseen vaihtoehtoon. Onko Hifiharrastajilla kokemusta asiasta? Onko ajatus tuhoon tuomittu, jos haluaa todellista laatua?

Minulla on tietokoneen perässä Genelec 8020A sekä Tannoy TS-8 subwoofer. Yhdistelmä toimii hyvin yhteen äänenlaadullisesti sekä liitäntöjen ja säätöjen suhteen. Äänenlaatu on mielestäni hintaan nähden kohdallaan, eikä järjestelmä vie tilaa juuri lainkaan.

Kokemusta on myös Gradient Revolution -aktiivikaiuttimista. Niissä tosin on koaksiaalielementin jako toteutettu passiivisesti. Laitepinon suhteen tämä ratkaisu ei helpottanut yhtään - päinvastoin. Äänenlaadullisesti ero passiiviversioon on päivänselvä.

Jos haluaa vertailla aktiivi- ja passiivikaiuttimen eroja käytännössä, niin kannattaa kysyä Linnin jälleenmyyjältä mahdollisuutta demoon. En halua mainostaa merkkiä, mutta heidän kaiuttimillaan tällaisen demon järjestäminen on suhteellisen helppoa. Toinen merkki, jolta löytyy sekä passiivi- että aktiiviversio samasta kaiuttimesta on Quad.
 
Ai niin, Meridianilla taisi myös olla repertuaari hi-tech -akttivikaiuttimia. Linn-kaiuttimien hinnat näyttävät olevan omaa luokkaansa...
 
Minulla on jonkin verran kokemusta erilaisista aktiivikaiutin systeemeistä. Kotona oli makkarisetissä jonkin aikaa 2xGenelec 8030A + Anthony Gallo TR1-subbari Musical Fidelityn CDpre24 kanssa ja kyllä tuota voi suositella myös musiikinkuuntelijalle hyvänä ja tilaa säästävänä vaihotoehtona.

Lisäksi kokemusta löytyy toisen kotimaisen vaihtoehdon eli Profel PS65-aktiivikaiuttimien käytöstä 2-kanavasetissä. Mielestäni Profel kilpailee äänenlaadullisesti täysin Genelecin kanssa.

Niin ja töissä on tietokoneen perässä 2xGenelec 8020A ja MJ Acoustic PRO50 subbari yhdessä M-Audion ulkoisen Audiophile USB-äänikortin kanssa.
 
Naim ja sittemmin myös Linn ovat juuri niitä aktiivisen systeemin uranuurtajia. Ja ne ovat myös olleet ihan oikeita musiikintoistajia, ei mitään tasapaksuja "neutraaleja" äänentoisto/PA vehkeitä. Tänä päivänä erityisesti toinen noista valmistaa uskomattoman kompakteja aktiivisettejä. Toinen jatkaa perinteisemmin tyylillä, jossa koti täytetään pikkuhiljaa tietynvärisillä metallilaatikoilla... Niinkuin minä olen tehnyt :-\

Mutta svengaa kuin ruattalainen hirvi :D

Jos äänilähde vain sen sallii eli niin käskee.

Ossi
 
Toisinkuulija sanoi:
...jossa koti täytetään pikkuhiljaa tietynvärisillä metallilaatikoilla...

Onneksi noi on sentään ihan kompaktin kokoisia bokseja, eikä mitään "välilevyt paukkuu" -tapauksia.
 
Tawe sanoi:
Onneksi noi on sentään ihan kompaktin kokoisia bokseja, eikä mitään "välilevyt paukkuu" -tapauksia.

Noh, jahka pääset alkuun Tawe. Siinä 12. boksin kohdalla saatat alkaa miettimään, kuten minäkin joskus, että...

Hmm.. Itse asiassa taidan pian laittaa viisi uutta mustaa pikkuboksia pelkästään etuvahvistimen virtalähteiksi settiin lisää :D

Oikeastaan voisi kuudennenkin panna syöttämään tuota jakosuodinta...

Ossi
 
Toisinkuulija sanoi:
Noh, jahka pääset alkuun Tawe. Siinä 12. boksin kohdalla saatat alkaa miettimään, kuten minäkin joskus, että...Hmm.. Itse asiassa taidan pian laittaa viisi uutta mustaa pikkuboksia pelkästään etuvahvistimen virtalähteiksi settiin lisää :D Oikeastaan voisi kuudennenkin panna syöttämään tuota jakosuodinta...

Alright! Now you're talking!
 
Toisinkuulija sanoi:
...koti täytetään pikkuhiljaa tietynvärisillä metallilaatikoilla...
Viimeaikaisia sisustusketjuja vilkaisseena on pakko kysyä että mikä tämä väri mahtaa olla? :p
 
... paitsi että joidenkin mielestä ne 'honottaa' :D
 
Äh, kun surffaa kännykällä tulee sokeita pisteitä (ei näe koko ketjua) - toi edellinen kommenttini viittasi N-merkin aktiiveihin ;)
 
Honottimien aktivointi on kyllä käynyt mielessä minullakin - mutta täytyy nyt tuota alkupäätä ainakin piirun tai pari upgreidata ensteks.
 
Joo, se 'dedicated spur' sieltä taululta hifeillekin on vielä tekemättä. Ensi kesänä ehkä. Eipä kummoisia ongelmia ole nykyisessäkään sähkössä (vrt edellinen asunto rivitalossa tai sitä edelliset kerrostalojutut) mutta ainahan voi parantaa. Kunnon peruskallion ja sokkelin päälle rakennetaan.
 
Toisinkuulija sanoi:
Mutta svengaa kuin ruattalainen hirvi :D

Ossi

Oletko jo uskaltanut päästää ketään todistamaan settisi erinomaisuutta? Ei täällä kukaan muu pidä moista kehua omistaan. Älä väitä että olet ainoa joka ymmärtää hyvän päälle :D
 
No eilenkin oli eräs kaveri kuuntelemassa. :)

Ja itsekin kävin muualla kuuntelemassa. :)

Mutta eihän minulla mikään huippuhyvä setti ole.
Tämähän on tällainen harrastussetti, jonka avulla
olen opetellut elektroniikkaa..

No kyllähän se musikaalisesti jo kohtalaisesti toimii... 8)

Ossi
 
Back
Ylös