AKG Q701

Jopi

Hifiharrastaja
Liittynyt
9.4.2008
Viestejä
455
Kaupunki
Kuopio
Kaikessa hiljaisuudessa AKG on näyttäjulkistaneesa uuden referenssinsä kuulokkeissa AKG Q701(ainakin minulta kaikki informaatio on mennyt ohitse). Sarja näyttää olevan legendaarisen Quincy Jonesin signeeraama. Hinnankin perusteella voidaan odottaa uutta referenssiä $479.99. Nyt mielenkiinnolla odotellessa noita saapuviksi tänne suomen maaperälle. :)

http://press.akg.com/quincy Lehdistötiedoite
http://www.akg.com/personal/,pcp_id,278,_psmand,1.html?quincy#/the-line Tuoteinfo sivulla

Mietteitä? :D
 
Huomasin kyllä tietoja tästä tuolla head-fissa jo ennakkoon, mutta aika tylyn lyttäyksen saivat julkistuksen myötä. Käytännössähän nämä jatkaa samalla linjalla kuin K701 -> K702 aiemmin: samat luurit uusilla väreillä ja hintaa karmeasti lisää. Itse asiassa vielä julkeampi temppu, K702:n myötä tuli sentään se pikakiinnitteinen kaapeli... AKG:n vastaukset harrastajien uteluihin eroista aiempiin malleihin olivat noloudessaan huvittavaa luettavaa, muistuttivat lähinnä kosmetiikkalafkojen mainososastojen puuhasteluja. Ja kosmetiikastahan tässä kysymys onkin. Vaikka kuinka pidän AKG:n luureista, niin tämä tuoteuutuus vaikuttaa kyllä todella heikolta suoritukselta.
 
Kyllä tuo [green]lime[/green] vaan olis aika hiano :) vai mitä Tawe? Sopis lamppujen väriin ;)

large_thumbnail
 
Wow! Toi lime menisi tosiaan hienosti Naimien kanssa!
 
Kyllähän noi näyttää kovasti uudelleen väritetyiltä K702:lta, mutta onko AKG sanonut mahdollisista sisuskalujen muutoksista mitään? Ainakin siinä Head-Fi-ketjussa (jota jaksoin lukea vain puoliväliin jonkin aikaa sitten) suurin osa kommenteista perustui yhteen AKG:n kommenttiin, joka otti kantaa ulkonäköön, mutta ei ainakaan mun mielestä sanonut mitään mahdollisesta erilaisesta driverista tai muista muutoksista. Head-Fi:n lukijat taas tulkitsivat AKG:n viestin suoraa niin että muutoksia ei olisi ja lyttäsivät nuo suorilta.

Mua ei ainakaan haittaa tuo samanlainen ulkoinen rakenne aikaisempien mallien kanssa, koska mun päähän K701:t sopii oikein hyvin. Mikäli noi muutokset tosiaan on pelkästään ulkoisia, niin kyllähän noi sitten hieman rahastukselta maistuu.
 
^Itse tulkitsin asian niin, että tietoa oli koitettu onkia nimenomaan teknisistä eroista, mutta AKG:n vastaus oli liirumlaarumia "vallankumouksellisesta" Quincy-designista limen värisine tikkauksineen. En nyt mene varmana sanomaan, mutta uskon että jos teknisiä eroja olisi niin AKG olisi niistä kyllä kertonut.

Näissähän on se sama ongelma, joka olisi pitänyt korjata jo K702:een: ne nystyrät tuossa pannassa!
 
Uusia värejä ja logonappi-mikä lie tuohon keskelle verkkoa. Onhan siinä jo muutoksia kerrakseen uudelle mallille.
 
pategen sanoi:
^Itse tulkitsin asian niin, että tietoa oli koitettu onkia nimenomaan teknisistä eroista, mutta AKG:n vastaus oli liirumlaarumia "vallankumouksellisesta" Quincy-designista limen värisine tikkauksineen. En nyt mene varmana sanomaan, mutta uskon että jos teknisiä eroja olisi niin AKG olisi niistä kyllä kertonut.

Näissähän on se sama ongelma, joka olisi pitänyt korjata jo K702:een: ne nystyrät tuossa pannassa!

Kyllähän noista tulee lähinnä Quincy Jonesin nimellä signeerattu "erikoissarja" mieleen.. samaa nuo sivutkin esittävät. Tiedä sitten onko siinä mitään väärää? Hintahan taitaa olla suurin piirtein sama kuin K702:lla ilmestyessään ja sitä ennen k701:lla. Samanlaista erikoislookki brändäystä näkee harvase päivä milloin missäkin tuotekategoriassa. K701:set tosiaan maksoi silloin joskus sen 399eur vai olivatko lie enemmänkin.

Nystyrät sai k701ssä opetettua tavoille viikossa, mutta ohan nuo vähän hassut kun pysyvät. Itsellä myös tyynyt narisevat silmälasien sankojen kanssa, minkä takia laseja ei voi käyttää kuunnellessa. Tiedä sitten kumpien vika enempi :D
 
On näissä se hyvä asia että tiputtavat K701/K702 hintoja :) Head-Fi.orgissa on muuten mielenkiintoisia huhuja siitä että AKG olisi ehkä tuomassa takaisin tuotantoon K1000-lippulaivan.
 
vrln sanoi:
Head-Fi.orgissa on muuten mielenkiintoisia huhuja siitä että AKG olisi ehkä tuomassa takaisin tuotantoon K1000-lippulaivan.

Kivakiva, niitä mulla ei ole taas tällä vuosituhannella ollutkaan :)
Sinällään tuo olisi äärimmäisen looginen veto, nyt kun Sennheiser esitteli HD-800:n ja Beyerdynamic T1:sensä...
 
Looginen veto olisi uusi lippulaiva! ... Toivotaan vaan, että heidän filosofia äänen tarkkuudesta säilyisi Harmanin vallattua tuon lafkan :( Hirveitä floppeja minulle ovat nimittäin esimerkiksi olleet nuo HE5:t, että LCD-2:t. 701 hyvillä vehkeillä pieksee molemmat.

Taitaa kuitenkin olla, että näiden ilmestymisestä voidaan vetää turvallinen johtopäätös, ettei uutta lippulaivaa näkyvissä kuitenkaan ole...
 
Aion lähiaikoina tehdä 702:iini QJ-modin. Olen nimittäin karkkivärikuvien innoittaman muutamaan otteeseen musiikkia kuunnellessani kokeillut sormenpäiden asettamista samaan kohtaan kuin mihin QJ-napit on kuulokkeiden ritilöihin läpsäisty, ja olen ihmeekseni joka kerran onnistunut kuvittelemaan äänen hiukan paranevan keskialueen noustessa aavistuksen enemmän esiin. Ennen kuin kukaan ennättää sanomaan tästä, totean vielä että olen huolellisesti välttänyt lisäämästä puristusta eli painanut mahdollisimman kevyesti.

Varsinainen modi tulee ainakin aluksi tapahtumaan sinitarralla, sillä tarvittava kuunteluasento rasittaa käsiä nopeasti. Voikin ola, että kuvittelemani äänellinen muutos on vain seurausta muutamalla prosentilla kohoavasta pulssista ja verenpaineesta kun joutuu kannattelemaan käsiään. Samalla sinitarramenettelyllä olen kuitenkin aiemmin "onnistuneesti" viritellyt 240 Monitoreja. Saa nähdä miten käy.

Lainatkaa vapaasti....

T. Tapio
 
No nyt on QJ-modi (tai "Tapio" -modi) istunut 702:ssa viikon verran. Placebo-efekti toimii oivallisesti, ja toisto on mielestäni tuntuvasti tasapainoisempi ja aidompi näin. En siis ihan heti ole repimässä nappeja pois. Toteutus tällä hetkellä perustuu asuntoni vaatehuoneremontin yhteydessä onnekkaasti löytyneeseen alumiinimarkkaan toisella puolella ja viimeisten "mummoaikojen" alumiiniseen kymmenpenniseen toisella. Siis hiukan pienempi kuin AKG:n käsitys asiasta. Molemmat tanakalla sinitarramöykyllä samassa kohdassa kuin Quincyn teknisesti vaatimattomampi muovilogonappi tehdasversioissa.

Voi myös olla että sisäänajautumisessa on tultu jonkinlaiseen uuteen suvantovaiheeseen, sillä nyt kun soittotunteja on arviolta yli kolmesataa takana tuntuu 702:ien ääni kaikin puolin erittäin hyvältä. Viimeksi Sibbakilpailujen viuluviikarit radion eilisiltaisessa koosteessa tomivat äänen puolesta kaikki hienosti vaikka esityksissä olikin ajoittain toivomista.

T. Tapio
 
Kukahan osaisi kertoa mitä tuo modaus aiheuttaa teoreettisesti?
Kimmosto?
 
^Eipä tuota pysty tarkemmin sanomaan kun ei tunne rakennetta. Jonkinlainen lyhyt takasiirtolinja tuntuu olevan nykyluureissa muotia (on myös HD800). Sitä sopivasti peittelemällä ääni muuttuu melko törkeästi. K701:n keskialueen jodlaus kuuluu lujaa ulkopuolellekin, joten se lienee juuri tuon salaperäisen putkitorson aikaansaannos. Ei muuta kuin twiikkailemaan. Mittaamalla olisi tietysti helpompi hallita prosessia.
 
Koitin pikaisesti laittaa muutamaa erikokoista nappia (2c-1€ kolikkoa). En äkkiseltään huomannut ainakaan mitään positiivista. Jos nappi oli riittävän suuri (1€ kolikko) alkoi soundiin ilmestymään selkeästi outoa kailotusta. Eikä 2c kolikkokaan tuntunut mitään ainakaan parantavan.
 
^Muinoisten K701 kokeilujen mukaan sama havainto; en keksinyt miten ääntä olisi voinut peittämällä parantaa. Jodlaus vaan halusi lisääntyä entisestään.
 
kimmosto sanoi:
Jodlaus vaan halusi lisääntyä entisestään.

Kun ei parempaa tekemistä, pitää väittää vastaan. Ei AKG mitään jodlaa minusta. En tosin ole varma mitä tarkootat?
 
^Voijjaan sopia tässä vaiheessa iltaa että mun 701 jodlas ja sun 702 eivät :D
PS. Kerettiläinen ekuttaja Itä-Suomesta on nyttemmin tasannut myös HD-kasisatasistaan BBC-dip emuloinnin mäkeen.
 
kimmosto sanoi:
^Voijjaan sopia tässä vaiheessa iltaa että mun 701 jodlas ja sun 702 eivät :D
PS. Kerettiläinen ekuttaja Itä-Suomesta on nyttemmin tasannut myös HD-kasisatasistaan BBC-dip emuloinnin mäkeen.

Teherään sellaanen herasmiäs sopimus :D

PS.
BBC-dip on kuulemma wanhanaikaanen. DSS-clip paree. Tuttu?


Edit. Ei se kuitenkaan oo viälä tuttu perämettäläisille, joten olkaa hyvä:
http://www.linkwitzlab.com/frontiers_7.htm#A2
 
Back
Ylös