AKG K701 nahkapannan modifioiminen

p00kaju

Käyttäjä
Liittynyt
24.8.2007
Viestejä
3
Ilmoittaudun samalla tuoreena kuulokeharrastajana joka on melkein saanut ensimmäinen settinsä kasaan.

Laitteisto:
- Rega apollo cd-soitin
- Corda Headfive vahvistin
- AKG K701 kuulokkeet
(lisäksi vielä hetken hyllyssä Sennheiser HD595 kuulokkeet)

Testailtuani jonkun aikaa näitä kahta yllämainittua kuuloketta, AKG K701 vie omissa korvissani reilun voiton. Erityisen ison eron Sennheiserin kuulokkeisiin tekee AKG:n erottelevuus esim. latinomusan akustisissa kitaroissa. Bassoakin riittää 100% minun musiikin kuunteluuni vaikka kuuntelun kirjo onkin laaja (teknosta, klassiseen), hieman tuo pelotti tuo bassotoisto josta niin moni tuntuu valittavan.

Sitten itse ongelmaan. AKG:n nahkainen panta aiheuttaa kallossa melkoista kipua jo puolen tunnin kuuntelun jälkeen. Yritin HEAD-FI foorumia lukea mutta kieletaito ei riittänyt kuin löytämään muitakin samasta ongelmasta kärsiviä "kuulapäitä" niin kuin minä ;)
http://www.head-fi.org/forums/f4/akg-k-701-uncomfortable-head-strap-250529/

Onko kellään samanlaisia kokemuksia AKG:n pannasta ja jos on niin oletteko löytäneet mitään ratkaisua pantojen pehmentämiseksi? Afron kasvattaminen voisi olla yksi mutta muita patenttiratkaisuja kuunnellaan mielellään ;)
 
juu ei voi kuin ihmetellä sitä "valopäätä" joka on suunnittelu pöydällä keksiny laittaa täysin toimivaan pantaan ne "pehmuste" nystyrät.
Oma päänahka ei myöskään kestänyt yli 30 min kuuntelua.
En omiani (sen kuukauden mitä ne omistin) viitsinyt teurastaa joten pyöräytin pannan ympärille vain sideharsoa (sattui olemaan rulla käden ulottuvilla).
 
On kyllä suunnittelija miettinyt vaan tuotteen ulkomuotoa joka on kieltämättä tyylikäs mutta eipähän miettinyt että ei oo sen jälkeen hyvän näköinen kun käyttäjä tukkii jotain pumpulia joka kuuntelukerralla väliin. Tietenkin tuotehan on silloin jo myyty joten suunnittelija on tehnyt hyvää työtä ja rahaa valmistajan kassaan ;)

Sennheiserit voittaa mukavuudessa, kivan kevyen tuntuiset ja panta miellyttävä. AKG:n tyynyt paremmat ja mahtuu korvat vaivatta kuppeihin.
 
se pantahan olisi varsin miellyttävä jos siinä ei olisi niitä "pehmuste" tyynyjä vaan ihan pelkkä nahkapanta.
 
Mä annoin noiden K701:n olla päässä aikoinaan ja annoin niiden pannassa olevien pehmusteiden pehmetä hiuksista lähteävästä rasvasta. Helpotin keskimmäisen pehmusteen puristusta hieromalla sitä peukaloilla, mun mielestä se tuli paremmaksi.
 
Joo olisivat saaneet laittaa saman pannan kuin K601:ssa, siinähän ei ole noita ärsyttäviä nystyröitä.
 
Seba sanoi:
Mä annoin noiden K701:n olla päässä aikoinaan ja annoin niiden pannassa olevien pehmusteiden pehmetä hiuksista lähteävästä rasvasta. Helpotin keskimmäisen pehmusteen puristusta hieromalla sitä peukaloilla, mun mielestä se tuli paremmaksi.

No ilmankos noi sun vanhat on oikein mukavat mun päässäni. :D

Juhani
 
Huomasin juuri hämmästyksekseni, että 702:n pannassa on 8 muhkuraa, kun taas 701:ssä vain 7. Irrotettatavan & rimpulamaisen kaapelinsa lisäksi en muuta eroa keksikään...

Kumpikaan luureista ei ole aiheuttanut minkäänmoista epämukavuutta käytössä, joten en osaa sanoa, että olisiko tuo 702:n "bonusmuhkura" jollekin parempi tai huonompi vaihtoehto. 702 on vain muutaman kuukauden ikäinen, kun taas 701 on ollut talossa jo pian pari vuotta ja jotenkin juuri 701 on suosikkini. Voihan toki olla sisäänajon tai muun "kulumisen" aiheuttama tunneside. :)
 
Minulla sattuu olemaan sellainen kallonmuoto, että keskellä päälakea on terävähkö pitkittäinen harjanne. Tätä muotoa lienee muillakin, muttei suinkaan kaikilla. Kun tällaiseen päähän sovittaa 701:n seitsenmuhkuraisen pannan, niin keskimmäinen muhkura sijoittaa kätevästi suurimman osan kuulokkeiden painosta juuri tuon kallonharjan kohdalle, ja kohta kivistää. En ole kokeillut 702:ta, mutta jos siinä on kahdeksan muhkuraa symmetrisesti, niin nepä asettuisivatkin mukavasti päälaen harjan molemmin puolin ja paino jakautuisikin paljon paremmin. Niin että ainakin joillekin käyttäjille seitsemällä ja kahdeksalla voi olla paljon suurempi kuin vain yhdeksän prosentin ero mukavuudessa.

Tapio
 
Hah, tarkoittaako tämä nyt siis sitä, että olen virallisestikin lattapää!? :)
Mä suunnittelin ton 702:n antamista pois, canampin kera.
Joten, jos saat sovittettua kaalias siihen "väliinputoaja-Harjuun" (bändini kitaristi/laulaja A. Harju ;) ja hyväksi toteat, niin ruvetaan hieromaan jotain kauppaa eikä vaan pantaa.
yv tavoittaa.
 
Juupeli sanoi:
En omiani (sen kuukauden mitä ne omistin) viitsinyt teurastaa joten pyöräytin pannan ympärille vain sideharsoa (sattui olemaan rulla käden ulottuvilla).

Parempi pistää sitä luureihin, kuin omaan päähän... :D

Ystäväni ja minä pitkän kuuntelusession jälkeen:
6a01053577a685970b01157210719f970b-320wi
 
Hehe, olis ilmeisesti pitäny modata tota pantaa ennen pidempää sessiota... :)
takatikki.jpg
 
näyttää siltä kuin olis ollut rikkinäinen pullo pehmikkeenä pannan ja pään välissä. hui.
 
Joo, Green Dayn keikalla lentänyt lasitavara saattaa olla osasyyllinen...
 
Back
Ylös