AKG K271 Studio

lator

Käyttäjä
Liittynyt
22.9.2006
Viestejä
2 485
Kaupunki
Kuopio
Hankin tietokonekäyttöön otsikon kuulokkeet ja ajattelinpa kirjoitella muiden iloksi hieman ensivaikutelmia. Tämä on nyt erittäin alustavaa tekstiä koska kuulokkeet ovat uudet, niitä ei ole vielä sisäänajettu ääneltään kunnolla. AKG:n kuulokkeet yleensä vaativat aika pitkän sisäänajon, olen aikaisemmin omistanut K501.

Luureja ajetaan etupäällä Tietokone -> Electrocompaniet ECD1 dac -> Singlepower MPX3 kuulokevaffi NOS-putkilla

Heti alkuun huomion kiinnittää hyvin erotteleva ja laadukas basso. Sähköbasson kuviot toistuvat erottelevasti ja alarekisteri onkin luurien selkeästi vahvin osa-alue. Keskialue on pääasiassa hieman taustalla, mutta toisinaan se tuntuu työntyvän myös syvyyssuunnassa läheisemmäksi. Diskanttitoistoa pitäisin tässä vaiheessa korkeintaan tyydyttävänä. Diskantti on taustalla ja se syttyy nopeasti, mutta myös sammuminen on luonnottoman nopeaa. Esimerkiksi pellit eivät tavoita luonnollista heleyttä; eipä sitten toisaalta rasitakaan.

Äänikuva on suljettu rakenne huomioon ottaen ihan hyvässä kuosissa leveyssuunnassa, mutta turhan kaksiulotteinen; huomaat kuuntelevasi kuulokkeita. Kuten jo aikaisemmin mainitsin, basso-osaston sointi on sävykästä ja munakkaa, mutta ei tasoltaan liioiteltua. Myös keskialueen sävyt toistuvat liioittelematta ja kohtuullisen aidonoloisesti, diskantin osalta tilanne on sitten astetta heikompi. Uskoisin kuitenkin sisäänajon aukaisevan ääntä keskialueen osalta paremmin ja erityisesti yläpäästä, näin on käynyt aikaisemminkin.

Käyttömukavuus on huippuluokkaa ja suljettu rakenne todellakin vaimentaa ääntä sekä ulos- että sisäänpäin. Meluisammassa ympäristössä äänenvoimakkuuden voi pitää kohtuutasolla kuuntelunautinnon kärsimättä. Kuulokkeet asettuvat päähän automaattisesti sopivalle korkeudelle, ainoastaan panta puristaa hieman, mutta huomattavasti vähemmän kuin muilla kokeilemillani AKG:n malleilla. Siihenkin tottunee ajan kanssa.

Mieluiten näillä kuuntelee reippaampaa rockia ja metallia. Akustiseen menoon sointi on keskialueelta ja diskantilta turhan pidättyväinen, myös aavistuksen värittynyt. Heikommatkin äänitteet soivat kuunneltavasti, kuunteluväsymystä ei ole havaittavissa.

Hintaansa nähden laadukkaat kuulokkeet joilla kuuntelee sähköistä musiikkia oikein mielellään. Käyttömukavuus ja äänieristys ansaitsevat erinomaisen arvosanan. Plussaa myös helposti vaihdettavasta kaapelista.
 
Veli osti kanssa itselleen joululahjaksi K271:t ja oikein asiallinen luuri muuten, mutta kunnon luukutuksessa noi muovikupit rupeaa sotkemaan toistoa. Bassoista kuuluu selvästi puuroutumista kun ne muovikupit alkavat elämään musiikin tahdissa. Eli jonkinlaista vaimennusta kaipaisi sisälleen.

Veli olisi ostanut mun SR-225:t, mutta kun pitää ajatella myös perheen viihtyvyyttä niin suljetut olivat ainoa vaihtoehto.
 
Hyvät kuulokkeet ovat hintaansa nähden. Tämän kuulokkeen uusi malli K-271 MKII tosin onkin sitten jo melkein 2 kertaa vanhaa mallia kalliimpi :-\
 
Seba sanoi:
Veli osti kanssa itselleen joululahjaksi K271:t ja oikein asiallinen luuri muuten, mutta kunnon luukutuksessa noi muovikupit rupeaa sotkemaan toistoa. Bassoista kuuluu selvästi puuroutumista kun ne muovikupit alkavat elämään musiikin tahdissa. Eli jonkinlaista vaimennusta kaipaisi sisälleen.

Muistanko aivan väärin vai onko noita kuppeja modattu Head-Fi:n puolella sinitarralla? Eli kupin sisäpintaan sopivasti värähtelyjä tappavaa vaimennusta.
 
Kiva kuulla kokemuksia noista luureista. Olen pitkään tuskastellut sen kanssa, että tykkäisin kuunnella musaa luureista ennen nukahtamista ja lueskella jotain hyvää kirjaa samalla. Se vaan, että kun teen sen olohuoneessa, niin sieltä sohvalta on niin inhottava heräillä ja räpeltää itsensä makuuhuoneen puolelle. Sitten kun on aika huonouninen muutenkin, niin siinä matkalla ehtii taas heräämään ja nukahtamiseen menee aikaa. Just eilen illalla kahmin 350 sivusen Cashin elämäkerran. No oma syynsä varmaan oli se, että kirja oli helvetin hyvä, miksi en saanut unta. Vanha lukion uskonnon kirja varmaan ajaisi asiansa tuossa nukahtamisessa.

Makuuhuoneessa ei ole mahdollisuutta avoimiin luureihin kuten varmaan jokainen ymmärtää. Ei oikein kehtaa hakea kokeiltavaksi tuon hintaluokan luureja. Vai kehtaisko.. :)
 
Hae vaan testiin, tiedä vaikka miten tykkäisit :)
 
Olli sanoi:
Makuuhuoneessa ei ole mahdollisuutta avoimiin luureihin kuten varmaan jokainen ymmärtää. Ei oikein kehtaa hakea kokeiltavaksi tuon hintaluokan luureja. Vai kehtaisko.. :)
Näistä luureista ei ainakaan kuulu ulospäin pihahdustakaan, eikä myöskään kaverin kuorsaus häiritse omaa musiikkinautintoa :D
 
Oikein hyvät luurit on kyseessä. Käytän niitä satunnaisessa tietokonekäytössä, missä suljettu rakenne ja käyttömukavuus ovat tärkeimmät ominaisuudet. Äänenlaatu on hintaan nähden (119€) todella hyvä, suosittelen.

Huonoista puolista pitää tietenkin myös puhua. Eniten minua häiritsee yläkeskialueen ja diskantin epäluonnollisuus, sillä siellä majailee aikamoisia resonanssiongelmia. Mutta mitään elämää suurempaa häippää ei ole, ja virheisiin tottuu nopeasti. Vertailussa huippuluokan toistimiiin syntyy tietenkin isojakin eroja, mutta ei mitään tavallista kuuntelua haittaavaa. Olen perinteinen Stax-käyttäjä, joten kriittisyys täytyy asettaa tässä oikeisiin raameihin.

Edit: Kuuntelin juuri ko. luureilla naisvokalistia ja akustista kitaraa huippuluokan äänitteeltä. Täytyy myöntää että toiston luonnollisuus on todella kaukana ja keskialueella on isoja ongelmia.
 
Mk II:n mukana tulee kahdet johdot ja samettityynyt (velvet). Sähköiset speksit ovat ilmeisesti ennallaan. Ovh on noussut 45€.
 
AKG:t meni tilaukseen kierrejohdon kera.
Nämä senkut näyttää myös mielenkiintoisilta SENNHEISER HD-25 C II
Löytyykö kokemuksia.
senkut.jpg
 
japanin keisari sanoi:
Nämä senkut näyttää myös mielenkiintoisilta SENNHEISER HD-25 C II
Löytyykö kokemuksia.

Taitaa olla sama malli kuin ensimmäinen versio, mutta noissa kakkosissa on kierrejohto ja veluurityynyt vakiona. Omistin pari vuotta sitten kyseiset kuulokkeet ja käytin niitä pääasiassa reissun päällä suoraan iPod Shufflen (1st gen) kanssa.

Istuvuus on varsin hyvä ja etenkin veluurityynyt tuntuivat mukavalta korvia vasten. Korvan ympärille nuo eivät mahdu. Puristusvoima noissa on melkoinen ja minulle isopäisenä jo tunnin yhtäjaksoinen käyttö oli liikaa aiheuttaen kipua korvalehdissä. Luurit eristävät ääntä niin hyvin että pystyin nauttimaan musiikista lentokoneessa. Ääni on mielestäni jotenkin "Gradomainen" eli rokkaava ja menevä, ehkä hieman agressiivinen. Ei siis mitenkään Senkun HD6xx-sarjan tyyppinen.

Nämä luurit ovat lähes ainoa vaihtoehto niille jotka haluavat matkakäyttöön laadukasta ääntä ja ääneneristystä kohtuullisessa koossa, mutta eivät jostain syystä pidä korvakäytäväkuulokkeista.
 
Tänään UPS toi 271:set.
Pirun nyrkki ainakin toimii hyvin,kitaravallit on jylhät ja matalat syntikka kuviot tulee hyvin,bassari on tarkka ja potku riittää.Soitinten sävyt hyvin esillä.
Teräsbetonin ekalla tuplabassarit hyvin hallinnassa ja kaiki pikku jutut mitä sinne on äänitetty erottuu hyvin.
Thriller taas kuulostaa vähän mikki hiiren piipitykseltä ja soittimet ihmeen pieniltä,EvH:n kitara soundi kuin transistori radiosta.

Eka päivän perusteella ihan käypäset heavy luurit.
 
Saako jostain tilattua tuota kierrejohtoa erikseen? On se vaan niin paljon coolimpi..
 
ja Nepal laittaa samalla tilaukseen ne uudet pehmusteet, eiks jeh ;)
 
vastaan itselleni: kyllähän sitä toki saa, esimerkiksi thomannilla spiralkabel 20,90e
ja sitten vastaan realille: ehkäpä, ehkäpä..
 
nepal sanoi:
Saako jostain tilattua tuota kierrejohtoa erikseen? On se vaan niin paljon coolimpi..
Jos pelkän johdon tilaat niin toimituskulut on kyllä aika isot,20.- per.tilaus,ja se kierrejohto on aika lyhyt.
 
Back
Ylös