AKG K 601&701 keskustelua

fozi

Käyttäjä
Liittynyt
6.12.2006
Viestejä
396
Kaupunki
Vantaa, Mikkola
Kertokaapas K 601 tai 701 omistajat hieman kokemuksianne luureistanne. Itse olen pariin kertaan päässyt kuuntelemaan liikkeessä, mutta suoraan stereovahvistimen antoon kytkettynä ja ehkä sisäänajamattomina. Eivät tehneet silloin kovin sykähdyttävää vaikutusta.

Onko luurit hyötyneet pitemmästä sisäänajosta? Jotkut mainostavat Head-Fi:llä, että esim. 701:iä saa ajaa sisään 200-300 tuntia ennen kuin ovat parhaimmillaan. Rupeaa tuolloin kuulemma bassoissakin olemaan jytyä.

Myös 601 ja 701 vertailu kiinnostaa. Onko huimaa eroa äänessä ja jos on, niin miten? Onko 601 yhtä vaativa vahvistimen suhteen kuin 701?

Tietääkseni tällä foorumilla on ainakin joitain 701 omistajia, joten eiköhän saada keskustelua aikaiseksi :)
 
Ensinnä voisin sanoa, että nuo 701:set on hyvät kuulokkeet. Ne selvästi vaatii sopivan oheiskaluston. Itellä ne on soinut integroidun putkivahvarin luurilähdöstä, josta ne soi hyvinkin sävykkäästi ja stage on iso. Ei rasita ja on aikas epäkuulokemaiset. Bassot eivät kouraise mitenkään erityisen syvältä ja omat on sisäänsoitettu. Noiden kanssa ei oikein mättö taitu, sille ei voi mitään. Ehkä siihen olisi tyytyväinen, jos ei olisi kuullut Sonyn SA5000:sia. Ne taas on ohuehkot soinniltaan niillä osa-alueilla joilla nuo 701:set loistaa. Sibilancea ei esiinny yhtään tippaa, mutta moni sitä valittaa. Oheiskalusto ei varmaan ole ollut sopiva. Mutta sanotaan nyt näin, että ei noista mulle ainoiksi kuulokkeiksi olisi. Sen verran laajaa skaalaa tulee kuunneltua.
 
Joo.

K 701 vaatii tosissaan hyvän oheislaitteiston, että saadaan täysi ilo irti. Nämä toistavat tarkasti ja korjaamatta juuri sen mitä lähteeltä päin tuleepi.

Bassopää on kuten sanottu erittäin tarkka, mutta todellakin iskuton. Rokki ja raskaampi meno kuulostaa tästä johtuen laihalta ja tylsältä, mutta akustinen ja rauhallisempi meininki (sekä naisvokaalit) toistuvat erittäin hyvin.

Putkivahvistin toi ainakin omiin seiskanollaykkösiin paljon lämpöä ja alapäätä mukaan. Yläpää rullautui hiukan alemmas, tosin sekin muutti asetelman tähän, että vanhemmilla äänitteillä ei kuulu enää häiritsevää sibilanssia.

Sisäänajosta on vaikea sanoa, tuntui alussa että saundi muuttui puhtaammaksi ja basso tuli enemmän mukaan, mutta tämäkin saattoi olla psykologinen vaikutus luettuani muiden samat aatteet sisäänajosta näissä kuulokkeissa.

Todella hyvät kuulokkeet ovat kyllä, joo :)
 
Jatkanko samaa linjaa teidän kanssa? :D

Elikkä todella tarkat kuulokkeet ovat tuosta oheislaitteistosta että saadaan hyvin bassopäätä irti näistä. Itselläni oli nämä aluksi läppärin intgroidussa äänikortissa kiinni ja "*****" (jätän kertomatta mitä mieltä olin). Sitten tuli hankittua tuo Emun 0404 Usb. Luin head-fiitä ja joku sanoi että emun kuulokeanto on hyvä näille akg:lle joten päätin ostaa semmoisen. Emun kuulokeanto oli ihan ok juttu. Bassopään ongelmat korjaantuivat sillä. Pieni taustakohina häiritsi tuossa kuulokeannossa minua. Päätin että kuulokesettini oli valmis silloin enkä enää satsaa rahaa yhtään siihen.

No kuinkas ollakkaan töissä ollessani huomasin että hyllyssä komeili Pro-Jectin Headbox SE II. Ajattelin että otanpa tuon kokeiluun kotiin ja katson mitenkä vaikuttaa asiaan. Samalla otin hyllystä nuo Tara Labsin Spectrum 2a:t. Menin kotiin ja laitoin paketin tulille. Ihastuin heti siihen että mitä ihmeitä tuo pro-ject sai äänelle aikaan :p . No pakkokai se oli noikin ostaa vielä :D Vertailin ääntä emun kuulokeannossa ja pro-jectin annossa. Pro-jectissa ei ole sitä kohinaa mitä tuossa emussa ja on, ja lisäksi ääni on hieman erottelevaisempi. Mutta eipä mennyt tuo emun ostokaan hukkaan kun laadukas DAC tuosta löytyy. Ja genelecit saa kiinni helposti tuohon.

Jos olet ostamassa 701:siä niin kannattaa varautua ostamaan muutakuin kuin pelkät kuulokkeet ;)
 
fozi sanoi:
Eli sama homma kuin näitten HD 650:n kanssa..

Joo jos sen kaiken potentiaalin meinaa repiä niistä ulos. Onhan kummatkin luurit kuunneltavat huonommallakin laitteistolla. AKG:t vaan todennäköisesti vetää korvia riipiväksi epäsopimattomassa setissä. Senkut taas verhoutuneeksi ja löysäksi. Näin siis näillä vähillä kokemuksilla. Ne on niin tapauskohtaisia. Esim. Sonyn luurit sai melkein korvat vuotamaan verta kun lykkäsin ne yhteen integroidun kuulokelähtöön. Järkyttävä metallisuus ja sibilance. Täysin mahdoton kuunneltava ja tämä ei ole liioittelua :D Lebenissä ne soi tosi nätisti. Mulla ei ole oikein kokemusta varsinaisesti kuulokkeiden ehdoilla kootusta laitteistosta omassa kodissa. Lähinnä ne on näytelleet sivuroolia ja valittu sen mukaan mikä soi integroidun kuulokelähdöstä parhaiten. Äänilähdettä on vekslattu ja kaapeleita, mutta tuo vahvistin on pysynyt samana lukuunottamatta Heed -kokeilua ja Gradon kuulokevahvistinkloonia, joka mulla on vieläkin. Senkut ei soi kovin hyvin Lebenissä kiinni verrattuna esim. AKG:hen. Tuossa ei ole kyllä yhtään alkuperäistä putkea jäljellä mikä tekee oman osansa. Senkut soi tosin paremmin näillä putkilla bassojen osalta.
 
Akg:t vaatii myös enemmän tehoa ajetakseen, joten suoraan koneesta ulospäin saattaa jäädä aika nihkeeksi.
 
Ainakin toi 701 & CanAmp toimii hyvin metallilla. Ja noi toistaa sen verran alas, että matalimmat äänet lähinnä tuntuvat äänepaineena ja korvalehdissä, ei niinkään äänenä. Dunno tosin onko toi kuvitelmaa tai kiinni mun omien korvien heikkouksista. Ja jos ko musa on vielä kitaravetoista, niin härre göd se on buenoa.

Toi sibilance on joissain systeemeissä ongelmana. Mä ite alan tulla siihen tulokseen että se on ton mun koko alkupään aiheuttamaa, mutta se toistuu niin pienessä osassa levyjä, etten kamalasti huolestuisi siitä.

Mutta tosiaan toi kyllä vaatii paljos koko ketjulta. Eli jos etit vaan hyviä luureja jotka tökätä kii esmes läppäriin, niin kannattaa kokeilla jotain muuta.
 
Vielä kyselisin mielipidettänne 601&701 äänikuvasta (oletan että ovat suht samat samanlaisesta rakenteesta johtuen). Jotkut moittivat esim. 701 äänikuvaa liian laajaksi ja teennäiseksi. Toisten mielestä se on mukavan laaja ja uskottava.

Omat muistelot lähinnä viittaavat siihen, että 701:n äänikuva oli ainakin "erilainen" verrattuna esim. 650:iin. En osannut muodostaa tarkkaa mielipidettä.
 
Kuusnollaykkösiä en ole kuullut, mutta esim. sennhereihin ja muihin perusluureihin verrattuna k 701 äänikuva on todella iso ja avara. Instrumentit saavat paljon tilaa.

Raskaammassa musiikissa tosin saattaa tulla pientä vajetta, kun kitara ja basso ei alussa pamahda suoraan korville vaan se saa oman tilansa.
 
Back
Ylös