Akg K 501 kuulokkeet

Jussi

Käyttäjä
Liittynyt
14.9.2006
Viestejä
497
Moikka!

Onko kellään kuulovaikutelmia kyseisistä Akg:n K 501 kuulokkeista?
Olisi mahdollisuus hankkia tuollaiset lähes iskemättömät noin puoleen hintaan
uusista.Taitavat jäädä noin 80 € (?) hinnaltaan. Eli olisivatko hintansa väärti?
Kaverini myypi pois, kun ei ole soundi hänen mieleisensä...
Kokemuksenne voisivat olla avuksi - kiitos etukäteen.

Jussi
 
Omistin tuollaiset jossain vaiheessa ja pidin kyllä niistä. Mukavat päässä ja ääneltään erittäin ilmavat, lähes aineettomat. Diskantti soi heleästi muttei ärsyttävästi ja keskialue on parhaita mitä olen kuulokkeista kuullut.

MUTTA...

Bassoa noista ei tahdo juurikaan irrota. Tarkoitan että iskevyys puuttuu ja ne tuntuvat vaimenevan jo 100:sta hertzistä alaspäin. Tähän on head-fi:ssa koitettu löytää lääkettä, mutta mitään yleispätevää konstia ei taidettu löytää. Tehokas ja alapäästään tukeva vahvistin toki auttaa asiaa, mutta jos olet tottunut vaikkapa Senkun HD6x0:iin niin noihin K501:iin voi olla vaikea tottua.

Jollain kevyellä jatsilla ym. nuo ovat mainiot, mutta raskaammalle tavaralle ei alapää riitä.

Hinta ei ole paha, omani myin pois noin kympin kalliimmalla, mutta kannattaisi kyllä kuunnella ennen ostopäätöstä.
 
Kiitos kommentistasi!

Tuosta asiasta taisi kaverinikin mainita ja sanoi niiden toimivan ehkäpä
klassisella ja jaskalla tai muulla musalla joka ei ole tuhtia basso-osastoltaan!
Täytyy tsekata kunhan saan nuo!
Ps.Onko tuohon hintaluokkaan samoilla keski/yläpää ominaisuuksilla varustettuja
kuulokkeita olemassa,joissa bassopää olisi parempi ja jos on niin mikä olisi suositeltava
vaihtoehto?
En omista kuuloke-esivahvistinta.
Jussi
 
Ensinnäkin, kaikki tuon hintaluokan kuulokkeet hyötyvät erillisestä kuulokevahvistimesta, toiset enemmän ja toiset vähemmän. Nykyisessä stereovahvistimessasi voi kuitenkin olla kohtuutasoinen luuriliitäntä, noista kun ei ikinä tiedä.

Samanlaisella keskialueella varustettua luurimallia ei taida löytyä, mutta AKG:n uudempi K701 on kuulemma melko lähellä. Kannattaa testata myös K601, joka on kommenttien perusteella hieman isoveljeään bassovoittoisempi. Itse olen kuullut pikaisesti K701:t, mutta sen testin perusteella en sano juuta enkä jaata. Hintaa noilla on kyllä selvästi enemmän.

Senkun HD580 irtoaa käytettynä yleensä tuohon noin satasen hintaan ja on erittäin hyvä kuuloke omassa hintaluokassaan. Ei niin ilmava ääni kuin K501, mutta tasapainoisempi.

Itse päädyin lopulta Gradoihin, joissa on mielestäni keskialueen toisto todella hyvällä mallilla. Tuohon hintaan saisi SR-60-mallin Suomesta tai selvästi parempana vaihtoehtona Alessandro MS-1 Jenkeistä. Alessandro myy omalla merkillään Gradon valmistamia kuulokkeita ja tuo MS-1 vastaa laadultaan suunnilleen SR-125-mallia, mutta tasapainoisemmalla toistolla. SR-125 on hieman turhan räikeä yläpäästään.

Suosittelen kuitenkin kokeilemaan nuo K501:t, koska moni niistä pitää juuri tuollaisina. Pitkään minäkin niistä nautiskelin, mutta lopulta se bassojen puute osoittautui ylivoimaiseksi ja myin ne pois. Vähän kyllä kaduttaa myynti ja ottaisin varmaan kyllä vieläkin sellaiset, jos edullisesti vastaan tulisi.
 
Omistin kyseiset kuulokkeet vielä muutama kuukausi sitten. Vallitsevin piirre näille luureille on luonnottoman leveä äänikuva, joka toimii erittäin hyvin klassisella musiikilla kuin akustisella tunnelmoinnillakin. Sähköisellä materiaalilla sointi on ponneton ja etäinen, johtuen juurikin tuosta äänikuvan laajuudesta ja elektrostaattimaisesta basso-osastosta.

Kaikella materiaalilla bassot jäävät vajaaksi, mutta se häiritsee vähemmän akustisella ja klassisella musiikilla. Niilläkin vajavuuden havaitsee, mutta se ei ole niin häiritsevää. Erottelukyky on huippuluokkaa ja kuulokkeiden laatu diskantin ja keskialueen osalta on omassa hintaluokassaan lyömätön. K701 mallissa bassotkin on kuulemma saatu tasapainoon, mutta hinta pomppaakin jo lähes kolminkertaiseksi.

K501 valmistus on muuten lopetettu ja sitä saattaa löytää vielä 99 dollarin hintaan rapakon takaa. Joutuu tosin tekemään hieman työtä että sen saa tuohon hintaan keploteltua Euroopan puolelle.
 
Tuli AKG K501 vastaan halvalla joten tein kaupat. Ajattelin näitä klassisen musiikin kuulokkeiksi, kun luottokuulokkeeni Grado SR-80 jättää sillä saralla toivomisen varaa. Nämä varmasti vaativat jonkun vahvistimen, että paras potentiaali aukeaa?

Mietin että kävisikö Little Dot näille kuulokevahvistimeksi? Maverick Audio TubeMagic D1 löytyy tosin jo valmiiksi hyllystä samoin kuin Creek Evo 2:n kuulokeulostulo. Jotenkin tuntuisi luontevalta ajatukselta tasapainottaa kirkkaaksi kuvattuja luureja putkilla.
 
Back
Ylös