Aijai... ECD-1 mykistyi :(

progo

Käyttäjä
Liittynyt
27.1.2009
Viestejä
131
Kaupunki
Helsinki
Sainpa nauttia reilun vuoden verran tästä dacista, kun se sitten taisi hiljetä pidemmäksi aikaa.

Vikaa on tosin hankala paikantaa, liekö se edes haettu Ketjun heikoin lenkki.

Tietokoneelta koaksiaalilla syötettyä bittivirtaa on muunnettu ECD-1:n kautta, ja siitä eteenpäin ensin Technics SA120:lle ja myöhemmin Marantz PM80:lle ja josta sitten kuulokkeille. Vasemmassa kanavassa on silloin tällöin kuulunut pientä häiriöääntä, vinkunaa. Toinen, erilainen vikaääni on ollut pieni rutinantapainen. Tämäkin vasemmassa kanavassa ainoastaan. Äänien luonteesta johtuen ensimmäisenä syyttävä sormi on osoittanut [integroitua] vahvistinta kohtaan, ja sen line inputteja kohtaan. Vikakin kun on sattumoisin hävinnyt, kun ensin rämppäilee lähtöjä ja siinä sivussa on tainnut aina tultua myös naputeltua DACia päälle ja pois.

Mutta nytpä asia on niin, että ääni säröilee jatkuvasti, ja lopulta se hävisi kokonaan. Jos pitää vähän aikaa taukoa, ääntä kerkeää tulla (säröllä) 10 sekunnin ajan, kunnes lakkaa.

Kokeiltuna on tietokoneen lisäksi CD-soittimesta toslinkin välityksellä. Myös DACin ja vahvistimen välinen RCA-kaapeli on kokeiltu toisella. Lisäksi kontaktipintoja putsailin sinolilla. Ei auttanut niin mitään.

Tämmöistä. Onneksi JJ Hifi salamannopealla asiakaspalvelullaan kerkesi tämän viestin kirjoituksen aikana jo vastata kyselyyni huoltomahdollisuuksista. Sinne se kai pitää laittaa menemään.

Kaikki tuntuu silti hyvin epävarmalta. Integroitujen vahvistimien esivalitsinpiirit eivät ole mielestäni täysin luotettavia, joten epäilys piilee selkävilloissa. Eikä minulla ole nyt edes mitään idioottivarmaa yhden inputin ratkaisua kuten vaikka kuulokevahvistinta, jolla asiaa voisi testailla lähemmin. Voiko tuota kokeilla esimerkiksi jännitemittarilla, vai onko siinä oikosulun vaara?
 

progo

Käyttäjä
Liittynyt
27.1.2009
Viestejä
131
Kaupunki
Helsinki
Kah, kerkesipäs tämä keräillä katseluja.

Kuitenkin, nyt tein lisää tutkimuksia. Jännitemittauksia en tohdi tehdä, enkä sellaisista lukemista mitään saisikaan irti. Mutta kytkin sen sijaan tietokoneen analogiliitäntöihin ja nauhoitin tulosta Audacityllä. Tulos kuulostaa aivan kelvolta. Ei säröjä, ei katkeiluja. Tässä käytin Pioneerin DVD-laitetta lähtönä toslinkin välityksellä. CD:ltä pyöri tavara dacille.

Eli DAC ei olekaan hajalla. Mutta miten ihmeessä, minkä mystiikan voimin kaksi erillistä integroitua vahvistinta kummatkin voivat oireilla samalla tavalla linefeedin puolesta? Rätinöitä ja mykistyminen lyhyeen. Isken tämän takaisin Marantziin, ja katsotaan siitä eteenpäin.

E:

Kytkinkin ensin Technicsiin, jolla on jo ikää. Ei kuulunut mitään. Hetkisen olin jo huolissani, mutta sitten päätin kokeilla Marantzilla. Niinsanotusti lähti ensimmäisellä käyntiin. Nyt en uskalla koskea liitäntöihin.

Nostaessani ECD:tä ylös lattialta (johtojen lyhyydet...) havaitsin virtajohdon turhan löysästi kiinni laitteessa. Ei kai vain vika ollut jossain sellaisessa? :-X
 
Ylös