Adam Audion kaiuttimet

toiminto

Käyttäjä
Liittynyt
6.10.2008
Viestejä
15
Hei arvon foorumilaiset,

ajattelin tänne postitella Adam Audion kaiuttimista kun tuolla naapurifoorumilla tuli lähinnä vääntöä Genelecien ylivertaisuudesta tällä osa-alueella sekä kaiuttimien nimien oikeinkirjoitusasusta..

Eli onko teillä kokemuksia Adamin kaiuttimista? Itse hankin muutamia viikkoja sitten nuo halvemmasta päästä studiokäyttöön tarkoitetut A7 -aktiivimonitorit. Äänen laatua voisin kuvailla sanoilla vaivaton, ilmava, tarkka, väritön ja aineeton. Stereokuva on uskomattoman tarkka ja syvä. Olisi mukava kuulla muiden kokemuksia Adamin kaiuttimista. Itse olin jo pienen kuuntelusession jälkeen myyty :) Virkistävää vaihtelua Genelecin soundille omat korvat eivät väsy niin nopeasti pidemmilläkään sessioilla.

Nälkä vain kasvaa syödessä, tekisi mieli päivittää heti paikalla isompiin S2A tai S2.5A -sarjalaisiin :D
Pitänee muutama kuukausi säästää..

t
 
Amsterdamin broadcast -messuilla (IBC) kuulin Adam audion settiä, malli paketilla oli muistaakseni 10.1. Siihen kuului aktiivisubi ja kaksi monitoria. Oli kyllä niissäkin olosuhteissa kotimaiseen alan osaajaan nähden vapautuneempi kokonaisuus, jossa oli myös miellyttävää erottelukykyä ilman pienintäkään riipivyyttä. Laittoivat toiveestani akustista musiikkia tulille.

Sääli vain, että mainittu setti edellyttää n. 3000 euron investointia...
 
A7 ulkoasu ja olemus epäilyttävähkö, kaiuttimien paketissa lukee isolla Made in Germany ja itse kaiuttimissa "designed and tested" jne bullshittiä aka made in jossain päin aasiaa.. Diskantin äänensävy oikein kiva, mutta tuntui olevan kovin korostunut. Tweeterin tasoa pienentämällä luonnollisempi. Bassopäässä olin kuulevinani säröytymistä joka yllä olevien seikkojen kanssa johti kaiuttimien myymälään palauttamiseen. Adam tarjoaa kyllä pisimmän takuuajan studiomonitoreista, josta huolimatta itsellä ainakin herätti liian pahoja viboja nuo paketin totuuden vääristelyt (laatikossa myös mainostetaan kaiuttimien piikkitehoa). Tarjoaa kyllä täyteläisemmän äänen kuin samanhintaiset/kalliimmat kilpailijansa, mutta nuo epäluottamusta herättävät tekijät nousivat ainain itselläni isoksi kynnykseksi, puhutaan kuitenkin yli 700 euron kaiuttimista.
 
Omasta mielestä diskantti ei ole lainkaan korostunut. Kirkas, mutta neutraali sointi noista irtoaa. Bassoja en kyllä saa särölle normaalikuunteluvoimakkuuksilla, jos ruvetaan menemään sinne 90db:n paremmalle puolelle, sain siniaalloilla pientä säröytymistä / refleksiputken ääntä esiin. Paljastavat kyllä paljon, jos itse biisi on miksattu liian diskanttiseksi, sillon kyllä riipii. Tai jos on miksattu tumpuks niin sillon kuulostaa just siltä

Mulle se äänikuvan ilmavuus ja aineettomuus sekä noiden armoton tarkkuus johti ostopäätökseen. Ei ole kaduttanut :) Aijai kun noille syöttää balanssissa olevaa tavaraa niin siinä korva lepää.

Tietty jos pitää värikkäästä soundista niin ei näitä voi silloin suositella. Mutta jos haluaa neutraalia toistoa niin suosittelen ainakin koekuuntelemaan
 
Adameja kuulematta, joskin vuosia niistä kiinnostuneena, kaavailin sovittaa kotiteatterin surroundkanavaksi vielä aa seiskoja köykäisemmät pömpelit, ja heijastaa jonkin diffuusorin kautta kuuntelupaikalle.
 
Mulla on passiivi versio Adamin S2A kaiuttimesta. Oikealla etupäällä noilla hakkaa monta kertaa kalliinpia Hifi kaiuttimia musiikin toistossa. Niillä on kyky soittaa tarkasti ja elävästi mitä on tallenteelle tallennettu.

Olis ollu rahaa laittaa tuplasti lisää kaiuttimia ostaessa, mutta noita kuunnellessa tuli heti fiilis, että ei tarvi.
Halvat, mutta ei kuulosta halvalle.

Ehkä, saatan kumminkin myöhemmin päivittää, Adamin linjassa ylöspäin.

Aktiivi monetoreista en ole koskaan tykännu, en tiedä olisko poikkeus Adamin kohdalla.
 
Kuuntelin Adam Audion pieniä monitorikajareita. Mielestäni niiden soundissa erottui pientä väritystä verrattuna Geneleceihin. Ero Geneleciin ei välttämättä ollut kovinkaan iso. Isommat Adamit taasen eivät säväyttäneet ollenkaan, vaan jättivät äänellään totaalisen kylmäksi. En tiedä mistä johtui, mutta oli vaan aika tukkonen fiilis.
 
Taitaa olla väärä alue ylipäänsä koko topikille, mutta senkin uhalla kysyn, että onko lisää kokemuksia pikkuadameista? A5 voisi Genen vaihtoehtona kiinnostaa.
 
Onko Adamin monitoreja jo enemmän käytössä ja jos on niin mitkä ovat tunnelmat?

Vanhana Genelec-vaarina kiinnostaisi vähän kokeilla ruohoa aidan toisella puolella. Minulla oli aikanaan yhdessä autossa Infinityn 3-tiet nauhadiskanteilla ja siitä jutusta jäi kyllä nälkä päälle. Esim. J.S.Bachin Das Wohltemperierte Klavier cembalosovituksena ja nauhadisuilla kuunneltuna oli jotain uskomatonta. Ei ehkä maailman tasaisin toisto, mutta dynamiikka ja tekemisen meininki vakuuttivat.
 
Nämähän on ammattailaiskäytössä todella pidettyjä kaiuttimia. Ei mitään sekundaroskaa. A7 kuulleena pidän ihan hyvinä kaiuttimina.
 
A7X olisi hakusessa. Myyköhän noita joku niinsanottu alan liike suomessa, vai lähinnä verkkokauppa? Olisi tarjota tuossa eräs vahvistin vaihdossa jos heille kelpaisi.
 
Back
Ylös