Acoustic Energy

Arto

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
4 705
Kaupunki
Kauhajoki
Onkos kenelläkään kokemuksia tuosta suhteellisen kalliista ja hienosta AE1 mk3 kaiuttimesta. Kaikki kuulohavainnot otetaan mielihyvin vastaan.
 
Et siis tarkoita sitä klassista mustaa työkalumaista AE1:sta?
AE1_groot3_120706.jpg
 
Arto sanoi:
Onkos kenelläkään kokemuksia tuosta suhteellisen kalliista ja hienosta AE1 mk3 kaiuttimesta. Kaikki kuulohavainnot otetaan mielihyvin vastaan.
On.
Nopea ja dynaaminen.Aika neutraali.Ei kauhean alas mene.
Ite harkitsin aika kauan ottaisinko AE:t ,päädyin kuitenkin
Vienna Acoustic:eihin.
Hyvä kaiutin kuiteskin.Ainakin Arcamien kanssa.
 
Pasi, millaista musiikkia demosit noilla kaiuttimilla? Testasitko kotona vai Hifimestassa?
 
Mestassa testailin.
Esim:Johnny Winter,DR.Feelgood , Deep Purple & Uriah Heep.
Ton tyyliset jyrää yhäkin.täällä.
 
Nyt on pieni vintage kuume iskenyt ja haussa on AE 120, AE120E, AE209 ja AE520! Onko jengillä kokemuksia noista ja tietoa minkä hintaisia nuo ovat uutena ollut. Mun mieleen yksiä tyylikkäimpiä kaiuttimia mitä on tehty.
 
philips ja 209 020-web.jpgphilips ja 209 017-web.jpgphilips ja 209 019-web.jpg Täällä on AE209. Tuli vaihtokaupassa minulle, Ensin soittelin Harman Kardon avr 430 vahvarilla ja ei oikein vakuuttanut. Jäivät sivulle odottamaan kunnes hommasin käytetyn Yaqin VK 2100 putkihybridivahvistimen 2x80W, sillähän ne sitten soivatkin mahtavasti ja nytten on tullut testailtua eri musiikilla ja omasta mielestä hyvät. (en ole mikään asiantuntija joten täysin mielipideasia kysymyksessä) Hienosti rakennetut, hyvä metalli jalusta jossa paikat piikeillevalmiina, kolme refleksiputkea niin pääsee säätämäänkin, paino tällähetkellä 23.5Kg kappaleelta niin aika jämäkät pieniksi kaiuttimiksi. Koekuuntelu onnistuu jos haluat Järvenpäässä.
 
Mun mielestä noin on vaan ihan *******n kauniita kaiuttimia. Omas ei oo myynnissä?
 
Oli noi AE-520 kaiuttimet(ns. antiikkivärityksellä) vuosituhannen vaihteessa AE::n omiin nimityillä kaapeleilla. Hienolta kuullostivat silloin ja varmaan kuulostaisivat nykyäänkin,ellen ois vaihtanut pois, harmi.
 
Minkähän hintaisia nuo esim 209 509 ja 520 olivat uutena. Tuo 100 sarja liennyt aika edukas
 
Yksinpuheluksi meinaa mennä mutta millaisia eroja noissa on sirryttäessä mallisarjassa ylöspäin. Olen käsittänyt että 200 sarjaan tuli alu kartiot bassoihin ja metalli dome mutta onko kotelo molemmissa samaa tekoa tai jakosuodinkomponentit? Entä tuo 500 sarja. Siinä luulisi eroja jo olevan noihin alemman sarjan vekkaleisiin
 
Ja vielä palaan! Onko kellään tuota jo tuotannosta poistunutta Radiance sarjaa? Kuulohavainnot lattiamalleista kiinnostaisvat
 
Mulla on ollut vanhemmista malleista Aelite ja Aesprit lattiamallit. Ihan mukavat muistot.
Uudemmista Reference 2 ja 3 mallit. Varsinkin kakkonen oli todella miellyttävä ääninen.
 
Aesprit 309 pöntöistä hyviä kokemuksia, miellyttävä yläpää ja menivät varsin alas. Aelite evo ykkösistä ja kolmosista ei oikein jäänyt mitään fiilistä. Ihan hyvät mutta jotenkin vaan omaan makuun tylsät, en osaa oikein selittää mikä niissä mätti. Ovat nykyään kaverilla Technics-erillissarjan perässä ja hän taas tykkää kovasti.
 
Viimeksi muokattu:
Aika vähän on ollut Acoustic Energy esillä. Itse olin ostamassa Genelecejä, mutta sitten otin vertailuun AE1 activen ja Genelec G3 hävisi yllättäen jokaisella osa-alueella paitsi ulkonäössä niille. Kerrassaan erinomaiset aktiivikauttimet, jotka jokaisen Geneleciä harkitsevan kannattaa ottaa verrokiksi, sillä toki joku voi tykätä toisenlaisesta äänestä kuin minä.
 
Frendillä Aelite Evo kolmoset ja silleen hyvällä tavalla hajuttomat ja mauttomat kytkettyinä Arcameihin ja asuvatte puutalossa.
Eli eivät todellakaan mitenkään huonot/ääntä värittävät, eli semi-neutraali saundi.

Itsellä aikoinaan ollut nuo AE1:set ja olivat kyllä huippukaiuttimet (alakertaa puuttui) jotka vaativat oheiskalustolta paljon, eli päätteessä piti olla potkua jotta ääni aukeni ja kyllä se sitten aukenikon, kun sai 200:n Classen päätteen =)

Olivat kyllä myös kaapelointinsa suhteen todella ronkelit, elikäs melko armoton tuote paljastamaan oheiskaluston salat ja Mestalla aikoinaan kuunnellut AE3:sia ja samaa sukulaisuutta, eli ronkelit vahvistukselle ja silloisella (muistaakseni) Pathoksen isolla integroidulla toimivat hyvin yhteen.
 
^ Toi uusi versio on onneksi aktiivi niin ei tarvitse niin miettiä vahvistinta ja kaapeleita. Tai pitäähän ne toki RCA/balansoidulla kytkeä streameriin. Voin kuvitella että laittaa oheislaitteet koville, sillä noista lähtee todella paljon ääntä. Sain jopa Linnin laitteista noille pohjakohinan kuuluviin :). Toki kyse on monitoreista, joten aivan alimmat taajuudet ei toistu. Soivat tosiaan hyvin neutraalisti, mikä on kyllä hyvä asia. Mielestäni noissa on myös enemmän säätöjä kuin Geneleceissä.
 
Back
Ylös