5.1 Dolby Digital -> 2* 2ch PCM -> 2* DAC = miten?

Jultsu

Käyttäjä
Liittynyt
1.8.2006
Viestejä
493
Kaupunki
Tampere
Noniin. Ongelman ydin on seuraavanlainen:

Tietokoneella on monikanavamateriaalia, enimmäkseen tietysti 5.1 ja 6.1 äänillä höystettynä. Taloudessa on jo laadukas CD/DAC sekä monopäätteet + 2 kaiutinta. Tahtoisinkin nyt laajentaa "köyhän miehen" kotiteatteriin, elikä hankkia taakse 2 pöntöt, DACin ja monopäätteet (jolloin yhteensä pönttöjä olisi siis 4 kpl). No, ongelmaksi muodostuu lähde eli tietokone. Koneelta pitäisi saada jotenkin 5.1 dolby digital / DTS -signaali koodattua 2* 2ch PCM -muotoon, ja siitä sitten siirrettyä kahden eri spdif johdon kanssa etukanavien DACille ja takakanavien DACille. Hakusessa on nyt siis äänikortti (ja/tai softa) jolla tuon ihmetempun pystyisi tekemään.

Vaihtoehtoinen tapa olisi saada etukanavien audio edelleen kulkemaan digitaalisesti DACille, mutta takakanavien monopäätteille tulisi signaali suoraan äänikortilta analogisena (XLR mieluiten). Tässäkin vaaditaan edelleen tietokoneelle jotain softaa, joka tuon DD/DTS->PCM dekoodauksen ja uudelleenreitityksen tekisi.

Kokemuksia? Ideoita? Tässä vaiheessa voin jo sanoa, että en tule koskemaan pitkällä tikullakaan yhteenkään AV-härpäkkeeseen (oli se sitten etunen tai integroitu, merkkiä Lexicon tai Procaster).
 
Tuon pitäisi käsittääkseni onnistua äänikortilla joka hallitsee sisäisen reitityksen. Tälläisiä kortteja on esimerkiksi RME:llä, RME:n korteissa on myös yleensä riittävä määrä digitaalisia ulostuloja.

Reititys menisi siis minun muistikuvien mukaan näin: Soitto-ohjelma (5.1 dekoodaus) -> ASIO-in -> reititys -> ASIO-out -> äänikortin S/PDIF-out -> DA-muuntimet...

edit: Taas menee korjailuksi. Sisäistä reititystä ei tarvita, jos toimitaan tuon kaavion osoittamalla tavalla. Sitten jos haluaa käyttää kortin sisääntuloja niin on eri juttu. Eli tässä tapauksessa tarvit vain kortin jossa on riittävä määrä kanavia ja digitaalisia ulostuloja.

Soitto-ohjelmista ainakin Media player classic osaa dekoodauksen lisäksi reitittää kanavia.
 
Back
Ylös