3D softa?

thomas_s

Käyttäjä
Liittynyt
7.8.2006
Viestejä
1 031
Mahtaakohan olla olemassa ilmaista tai halpaa softaa, jolla voisi mallintaa esim. kaiuttimia ja tehdä niistä 3d kuvia? Aiemmin kun tutkin asiaa vaikutti siltä että käyttökelpoiset ohjelmat ovat ammattikäyttöön tarkoitettuja kalliita paketteja. Mahtaako olla tilanne nyt muuttunut?

Ohjelma saisi mielellään olla aika helppokäyttöinenkin.
 
Onkos rhino tuttu?
Itse olen käyttäny evaluaatiota ja kokonaista. Todella helppo mielestäni. Lataa vielä noi laajennukset niin saat vähän lisäominaisuuksia.
http://www.rhino3d.com/download.htm

Sitten jos haluaa kokeilla vähän vielä parantaa...
Tekee rhinolla 3d mallin ja parantelee sitä vielä 3d studio maxilla, jolla saa laitettua pinnat paremmiksi+ valaistus jne.
http://www.softpedia.com/progDownload/D-Studio-Max-Download-15976.html#download_locations
3ds max on kyllä ainakin itselleni huomattavasti vaikeampi ohjelma, enkä ole kokeillut tuota ilmaista versiota.
 
Blender on myös ilmainen: http://www.blender.org/cms/Home.2.0.html
Silläkin saanee hyvin väsättyä kaikenlaista, joskin omat kokemukset ovat melko vähäisiä.

CAD-ohjelmat sopivat kyllä paremmin kaiuttimien suunnitteluun. Jos välttämättä tahdoo renderoida nättejä kuvia niin kannattaa hommata joku siihen tarkoitettu softa ja importata CAD-kuvat. Ainakin Solidworks on varsin simppeli oppia ja opiskelijaversionkin saa sadalla taalalla, jos nyt sellainen sattuu olemaan (http://www.solidworks.com/pages/products/edu/studenteditionsoftware.html). Lienee kyllä melko kallis ohjelmisto mikäli ei saa opiskelijalisenssillä.
 
Itse olen käyttänyt aina silloin tällöin täysin ilmaista Cycas 3d ohjelmaa (http://www.cycas.de/) on aika vaatimaton ominaisuuksiltaan verrattuna edellämainittuihin, mutta kyllä tuo riittää ellei ala mitään isompaa suunnittelemaan.
 
Kiitoksia vastauksista!
Latasin eilen Rhinon ja kävin puolet tutorialista läpi. Vielä löytyy ihan riittävästi opeteltavaa...
 
Jee, helppoahan tuon Rhinon käyttö on. Valaistuksen ja pintojen määrittelyyn en ole vielä paneutunut kovin paljon. Mutta nyt jo selviää kaiuttimien mittojen sopusuhtaisuus yms.

 
thomas_s sanoi:
Jee, helppoahan tuon Rhinon käyttö on. Valaistuksen ja pintojen määrittelyyn en ole vielä paneutunut kovin paljon. Mutta nyt jo selviää kaiuttimien mittojen sopusuhtaisuus yms.

Tuota noin, kokeilin itsekin tuota Rhinoa, mutta se kaatuu tutorialissa koko ajan jos yritän laittaa katsoa shaderit päällä tuota kuvaa. huomasitko tuollaista?
 
En saanut Rhinoa kaatumaan missään vaiheessa.

Rhinon lisäksi latasin 3dMax demon mutta sen ensituntuma on vaikea Rhinon jälkeen joten taitaa jäädä opettelematta. Muita ehdotettuja ohjelmia en ole kokeillut kun Rhinon demossa vielä tallennuskertoja käyttämättä :).
 
Jos Rhino ei ole korjannut demossa ollutt bugia, jonka pitäisi rajoittaa niin sen rajoituksen voi kiertää.... :D

Kun vaan muitais miten. Olisko se tarvinut vain asentaa uudelleen tai jotain. Itse käytin demoa aika moneen tallentamiseen ja kiersin rajoituksen kun tallennukset tuli täyteen.
 
Back
Ylös